• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Heritage İstanbul 11-13 Mayıs'ta Lütfi Kırdar'da 

Heritage İstanbul 11-13 Mayıs'ta Lütfi Kırdar'da 
Kültürel miras fuarı Heritage İstanbul, bu yıl 11-13 Mayıs tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak

TURİZMİN SESİ


6. Heritage İstanbul’un basın toplantısı İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleşti. TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İBB Başkanı  Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın açılışını gerçekleştireceği Heritage İstanbul Fuar ve Konferansında, Bakan yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, UNESCO Milli Komitesi’nden Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, İstanbul Arkeoloji Müzelerinin tasarımlarını gerçekleştiren Boris Micka, Büyük Mısır Müzesi Projesi yöneticisi Shirin Brückner, Wtech Başkanı Zehra Öney, “Doğal Miras” konusunda Komili firmasının  üst düzey yöneticileri, TURSAB yönetimi, Uluslararası Kütüphaneciler Federasyon ve Enstitüsü-IFLA yöneticileri, Beyazıt Kütüphanesi Müdürü Ramazan Minder, Millet Kütüphanesi Başkanı Ayhan Tuğlu gibi yaklaşık 100’ e yakın konuşmacı yer alacak.

prof-dr-husamettin-kocanarkeolog-nezih-basgelenosman-murat-akanheritage-istanbul.jpeg

Heritage İstanbul, 32’ si yurt dışından olmak üzere 120’ nin üzerinde katılımcının yer alacağı fuar, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Koruma, restorasyon, arkeoloji, müze, kütüphanecilik fuarı, Türkiye’de kültürel miras bilincinin artması ve korunması gibi konuları kendisine sosyal misyon edinerek bu doğrultuda ürün, hizmet ve teknolojilerin geliştirilmesini hedefliyor. Heritage İstanbul 2022’de, fuara eşzamanlı olarak düzenlenen konferanslar, seminer ve diğer yan etkinliklerde dünyaca ünlü iki yüze yakın arkeolog, restoratör, konservatör, mimar ve müzeci bilgi ve birikimini dinleyicilerle paylaşacak.

Heritage Istanbul; müzecilik, arkeoloji, restorasyon, kütüphanecilik sektörlerinde faaliyet gösteren lider ulusal ve uluslararası firmaların stantlı katılım gösterdiği; konferans, söyleşi ve atölye gibi renkli etkinliklerle konularında uzman birbirinden değerli ismin kültürel miras meraklılarıyla buluştuğu sektörde marka olmayı başarmış bir platformdur. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği gibi sektörün en önemli kamu paydaşları tarafından desteklenmektedir.  İtalya’ nın  ülke pavilyonunuyla  katılacağı Heritage İstanbul, ek olarak Belçika, İsveç, Nijerya, Hollanda, Almanya, İspanya olmak üzere farklı ülkelerden katılımcı ağırlayacak.

Fuar ile eşzamanlı düzenlenecek konferans, miras sohbetleri ve atölye çalışmalarında, üç gün boyunca 100’ü aşkın konuşmacının yer aldığı 48 oturum yapılacak.Gerçekleşen basın toplantısında Heritage Projeleri Kurucusu Osman Murat Akan ve TG Expo ev sahipliğinde yapıldı. Davetli konuşmacılar arasında İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Hayrullah Çelebi, İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ali Şafak Özdemir, Heritage İstanbul Danışma Kurulu Üyesi, arkeolog Nezih Başgelen ve Baksı Müzesi Kurucusu Baksı Kültür Sanat Vakfı YKB Prof. Dr. Hüsamettin Koçan yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan Osman Murat Akan, “İlgi her sene artıyor. Heritage İstanbul, dünyadaki önemli kültür fuarlarından biri haline geldi. Avrupa’da ilk üçte yer alıyor. Her sene 7 binin üzerinde ziyaretçi ağırlıyor, bu sene 8 binin üzerinde katılımcıyı hedefliyoruz” diye konuştu.

Arkeolog Nezih Başgelen “Başta şüpheler vardı ama hem yurtiçi hem de yurtdışından ciddi bir ilgi ve katılım portföyüne ulaştı” dedi.

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Baksı’daki müzenin kuruluş aşamasında yaşanan bürokratik sıkıntıları anlatırken “yeni merakından” kurtulmak gerektiğini dile getirdi.  “Eskiyi taklit edersek yeni nesle biz kendimizden ne bırakacağız? Mimar Sinan yapıtları çok önemli, bulunduğu dönemin izlerini taşıyor. Ama onun eserlerini taklit ediyorsanız, o ‘yeni’ olmuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21