• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

HER AY 22 ETKİNLİK YAPILACAK

HER AY 22 ETKİNLİK YAPILACAK
Anadolu Üniversitesi bünyesinde 2010 yılında kurulan Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi geçtiğimiz iki yılda 132 etkinlik düzenledi

 

TURİZMİN SESİ

Odunpazarı’nda, Yeni Camii Sokak, No 1/A adresindeki binasında gerçekleştirilen etkinlikler, başta üniversite öğrencileri olmak üzere çok sayıda kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor.Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi’nde; 2010 – 2012 yıllarında 30 eğitim, 58 konferans, 5 gezi, 9 sergi, 24 söyleşi, 4 çalıştay, 1 fuar katılım organizasyonu ve bir de seminer olmak üzere 132 etkinlik düzenlendi. Ek olarak, Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi, geçtiğimiz yıl Skal İstanbul Derneği ile Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerinin destekleriyle Eskişehir’in kenar semtlerinden 1300 ilköğretim öğrencisini Eskişehir müzelerini gezdirmeyi amaçlayan bir projeyi başarıyla gerçekleştirdi.
 
Her ay 22 etkinlik yapılacak..
Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi Bahar 2013 eğitim-öğretim dönemiyle ilgili çalışmalarına üç aydır hazırlanıyor. Birim bünyesinde 15 öğretim elemanının desteği ile sürdürülen çalışmalar sonucunda önümüzdeki Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 70’in üzerinde etkinlik düzenlenecek. 
Etkinliklerle ilgili olarak Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof. Dr. Nazmi KOZAK, amaçlarının Eskişehir’in yaşam kalitesine kendi çaplarında küçük bir katkıda bulunmak olduğunu söyleyerek; gerek önceki dönemlerde ve gerekse Mart 2013 tarihi itibariyle düzenlemeye başlayacakları etkinliklerin olabildiğince Eskişehir halkına dönük olmasına gayret ettiklerini açıkladı. Prof. Dr. Kozak, düzenledikleri etkinliklerin gerçekleştirilmesinde Turizm Fakültesi ve Eskişehir Meslek Yüksekokulu’ndan öğretim elemanlarının önemli katkıları bulunduğunu, öte yandan, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) uygulaması ile Anadolu Üniversitesi’nde turizm alanında lisansüstü çalışmalar yapmak üzere gönderilen araştırma görevlilerinin örneğine az rastlanır bir şekilde azimle, Anadolu Üniversitesi’ni kendi üniversiteleri gibi görerek, yer ve zaman dinlemeden çalışmalarından dolayı kurum olarak kendilerine teşekkür borçlu olduklarını vurguladı.
Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi tarafından önümüzdeki Mart ayından itibaren düzenlenecek olan ve üç ay sürecek etkinliklerin bazıları şu şekilde sıralanıyor:
 
İlkokul Öğrencileri Turizmi Öğreniyor: Öğr. Gör. Aysel Yılmaz ve Öğr. Gör. Duygu Yetgin’in koordine ettiği etkinlik ile Eskişehir’deki ilkokullarda eğitim gören öğrencilere temel turizm bilgileri veriliyor ve
 
Odunpazarı’nda müzeler gezdiriliyor. Etkinlik her ay en az bir kez gerçekleştiriliyor.
 
Eskişehir Yerel Basını: Arş. Gör. Emrullah Tören ve Arş. Gör. Mune Moğol tarafından koordine edilecek etkinlik ile Eskişehir’de yayınlanan gazete ve dergilerin tanıtılması amacıyla yerel gazetelerin yöneticileri ile yapılacak söyleşiler şekilde gerçekleştirilmesi öngörülüyor.
 
Eskişehir’in yemekleri: Öğr. Gör. Aysel Yılmaz tarafından organize edilecek olan bu etkinlikte her ay Eskişehir’e özgü bir yemeğin tanıtımı ve yapılışı kentin yerlisi bir hanımefendi tarafından anlatılacak.
 
III. Turizm Öğrencileri Kurultayı: Daha önce 2009 ve 2010 yıllarında iki kez Eskişehir’de düzenlenen bu etkinlik ile ülkemizdeki üniversitelerin Turizm Fakültesi ve dört yıllık yüksekokullarında eğitim-öğrenim gören yaklaşık 210 öğrencinin 18 – 20 Nisan 2013 tarihlerinde Eskişehir’de bir araya getirilmeleri amaçlanıyor. Bu etkinlik,  Arş. Gör. Taki Can Metin ve Arş. Gör. Gözde Türktarhan tarafından koordine ediliyor.
 
Türk Dünyası Turizm Öğrencileri Kurultayı: Türkiye’deki ve Türk Cumhuriyetlerindeki dört yıllık turizm programlarında eğitim-öğretim gören öğrencilerin 18 – 20 Nisan 2013 tarihlerinde Eskişehir’de bir araya getirilmelerinin amaçlandığı bu proje ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla anlamlı bir etkinlik olması öngörülen bu faaliyet ile ilgili destek arayışları sürüyor. Etkinlik Arş. Gör. Emrullah Tören tarafından koordine ediliyor.
 
İlkokul Öğrencileri Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’i Geziyor Projesi: Bu etkinlikte Eskişehir iline bağlı 12 İlçede eğitim gören, her ilçeden 100’er ilkokul düzeyindeki öğrenciye Mayıs ayı içerisinde 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir’in ve müzelerinin gezdirilmesi öngörülüyor. İlçe belediyelerinin katkıları ile gerçekleştirilmesi öngörülen bu etkinlikle ilgili çalışmalar devam ediyor. Etkinlik Yrd. Doç. H. Rafet Yüncü tarafından koordine ediliyor.
 
Filmlerle Antik Çağ:  Her ay Antik Çağı anlatan bir film ile beraber söyleşi şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte, Antik çağların toplumsal yapısı ve insanların yaşamı anlatılıyor.
Türkülerle Anadolu: Arş. Gör. Emrullah Tören tarafından organize edilen Türkülerle Anadolu etkinliği üç ay boyunca her ay bir kez olmak üzere düzenlenecek. Etkinlikte, türkülerin öyküleri ve yakılış şekilleri üzerinde de durulacak.
 
Öğrencilerimizin Gözüyle Ülkeleri: Etkinlik, Turizm Fakültesinde okuyan yabancı öğrencilerin ülkelerinin kültür, turizm ve ekonomik yönlerini anlatımları şeklinde yapılıyor. Mart ayındaki ilk toplantıda Moğolistan tanıtılacak. Öğr. Gör. Duygu Yetgin ve Arş. Gör. Arzu Turan tarafından organize edilen etkinliğin üç ay boyunca gerçekleştirilmesi öngörülüyor.
 
Eskişehir Turizm Tarihi: Selman Bayrakçı tarafından organize edilen etkinliğin üç ay boyunca devam ettirilmesi öngörülüyor. Bu etkinlik kapsamında; Eskişehir’de Yeme-İçme Tarihi (Trakya Lokantası sahibi Emin Sarper), Eskişehir’de Seyahat Acenteciliği Tarihi (Ufuk Özkaratay), Eskişehir’de Ulaştırma İşletmeciliği Tarihi ve Eskişehir’de Otel İşletmeciliği Tarihi olmak üzere toplam dört etkinliğin düzenlenmesi öngörülüyor.
 
Şaraplar ve Markalar (Şarap ve Yemek Uyumu): Yrd. Doç. Dr. Hilmi Rafet Yüncü tarafından anlatımının yapılması planlanan etkinlik üç ay boyunca devam edecektir. Etkinlikte anlatılması planlanan konular arasında Şarap ve Yemek Uyum ve Şarap Tadımı gibi konular yer alıyor.
Biralar ve Markalar Arş. Gör. Taki Can Metin ve Selman Bayrakçı tarafından organize edilen etkinlikte bira tarihi ve birayla ilgili diğer konular ele alınacak.
 
Eskişehir’in Çağdaş Seyyahları:  Arş. Gör. Taki Can Metin ve Selman Bayrakçı tarafından organize edilen etkinlikte dünyayı gezen Eskişehirli gezginlerin anlatımları yer alacak.
Video Görüşmeler: Arş. Gör. Onur Çakır tarafından organize edilen bu etkinlikte, Mart Ayında VIP Catering hizmetleri ile ilgili video konferansın Emrah Yıldız tarafından yapılması planlanıyor. Etkinlik ile internet yardımıyla video konferansların düzenlenmesi amaçlanıyor.
 
EFSAD ile birlikte turizm konulu fotoğraf yarışması: Arş. Gör. Ebru Zencir tarafından organize edilen etkinliğin Haziran ayının ilk haftasının Cuma gününde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
 
Anadolu Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri:  Arş. Gör. Savaş Evren ve Arş. Gör. Mustafa Kesici tarafından organize edilen etkinlik ayda dört kulüp olmak üzere üç ay boyunca düzenlenmesi planlanmaktadır. Etkinlik ile Anadolu Üniversitesi’nde faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinin tanıtılması amaçlanıyor.
 
Bitkiler ve Turizm: Bu etkinlikte, Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ersin Yücel aromatik bitkilerin turizmde kullanılması ve bitkilerin faydalarını anlatacak. Arş. Gör. Ebru Zencir ve Öğr. Gör. Dönüş Çiçek tarafından organize edilen etkinliğin her ay bir kez olmak üzere üç ay boyunca düzenlenmesi öngörülüyor.
 
Akademik Konferanslar:  Arş. Gör. Ebru Zencir ve Öğr. Gör. Dönüş Çiçek tarafından koordine edilecek etkinliğin turizm ile ilgili serbest konulu konferansların düzenlenmesi ve etkinliğin ayda bir kez gerçekleştirilmesi öngörülüyor.
 
Anadolu Üniversitesi Turizm Projeleri: Prof. Dr. Nazmi KOZAK tarafından konferanslar şeklinde düzenlenecek etkinlikte, Anadolu Üniversitesi bünyesinde hazırlanan Türkiye Turizm Sözlü Tarih Araştırması, Eskişehir Hizmet Endüstrisi Sözlü Tarih Araştırması gibi çalışmalar anlatılacak. Etkinliğin ayda bir kez gerçekleştirilmesi öngörülüyor.
 
Odunpazarı Turu: Selman Bayrakçı tarafından organize edilecek olan gezi etkinliğinde Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin rehber eşliğinde Odunpazarı’nı gezdirilmesi amaçlanıyor. Odunpazarı Belediyesi’nin desteği ile düzenlenecek etkinliğin Nisan ayında başlaması öngörülüyor.
 
Eskişehir’de Doğa Aktiviteleri: Arş. Gör. Kübra Aşan tarafından organize edilen etkinlikte Eskişehir’deki doğa aktiviteleri gruplarının faaliyetleri tanıtılacak. Her ay bir doğa aktivitesi grubunun kendi üyeleri tarafından tanıtılması öngörülüyor.
 
Dr. Mehmet Özdemir ile Turizm Tarihinden Konferansları: Arş. Gör. Gözde Türktarhan tarafından organize edilen etkinlikte her ay Türk turizm tarihi ile ilgili bir konu üzerine Dr. Mehmet Özdemir tarafından konferans verilecek.
 
Türkiye’de Kuş Gözlemciliği: Arş. Gör. Kübra Aşan tarafından organize edilen etkinlikte Eray Çağlayan, Türkiye’de kuş gözlemciliğinin gelişimi ve bugünkü durumunu anlatacak.
 
Türk Dünyası Sergileri: Arş. Gör. Emrullah Tören tarafından organize edilecek etkinlikte Eskişehir'de faaliyet gösteren Kırım Tatar, Nogay Türkleri ve Azerbaycanlılar Derneği gibi Türk Dünyası Kültür Başkentliği süreci ile alakalı olan sivil toplum kuruluşlarından sağlanacak olan fotoğraf ve yöresel kıyafetlerin sergilenmesi öngörülüyor.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21