• BIST 10044.11
  • Altın 3001.006
  • Dolar 35.3357
  • Euro 36.875
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Hem Tatilin Hem Ekstrem Sporların Tadını Çıkarın

Hem Tatilin Hem Ekstrem Sporların Tadını Çıkarın
Türkiye’nin Seyahat Sitesi Enuygun, ekstrem spor tutkunları, eğlence ve adrenalinin peşinden koşanlar için Türkiye’de ekstrem sporlara uygun seyahat noktalarını sizler için derledi

TURİZMİN SESİ


Deniz tatili, kültür turu ve hatta adrenalin dolu eğlenceli bir tatil… Doğal güzellikleri ve tarihi geçmişiyle adeta bir turizm cenneti olan Türkiye’de aradığınız tüm tatil türlerini bulmanız mümkün. Ülkemizin popüler tatil destinasyonları, aynı zamanda eğlenceli aktiviteler de yapabileceğiniz yerler. Enuygun.com, Türkiye’nin güzelliklerini eğlenceli ve adrenalin dolu aktivitelerle keşfetmek isteyenler için Türkiye’de ekstrem sporlara uygun seyahat noktalarını sizin için derledi.

ekstrem-sporlarin-tadini-cikarin.jpg

Yamaç paraşütü

Türkiye’de yamaç paraşütü yapabileceğiniz en güzel yer Fethiye. Yamaç paraşütü yaparken dünyadaki en güzel plajlardan biri olan Ölüdeniz Plajı’nın masmavi manzarasına yukarıdan bakıyorsunuz. Yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki Babadağ’a tırmanıp sertifikalı pilotlar eşliğinde kendini havaya bırakıyorsunuz. Uçuş yaklaşık yarım saat kadar sürüyor, o harika manzara ayaklarınızın altından kayıp gidiyor. Uçuşun sonunda Belcekız Plajı’na iniş yapılıyor. Fethiye otelleri konukları için özel yamaç paraşütü aktiviteleri düzenleyebiliyor. Fethiye dışında Kaş Asas Tepesi, Erzincan Munzur Dağları, Denizli Dinamit Tepesi ve Adıyaman Nemrut Dağı’nda da yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

Rafting 

Özellikle Fırtına Deresi ile özdeşleşmiş rafting, Türkiye’de yapılabilecek en eğlenceli aktiveler arasında yer alıyor. Türkiye’de rafting yapılabilecek birçok yer var. Dünyadaki nehirler arasında debisi en yüksek olanlardan biri olan Çoruh Nehri, ülkemizin en güzel rafting noktalarından biri. Kaçkar Dağları’ndan eriyen karın inmesiyle oluşan nehirde farklı zorluklarda hem amatörler hem de profesyoneller için 4 farklı etap mevcut. Yaklaşık 169 kilometrelik rafting parkuru, uluslararası yarışmalara bile ev sahipliği yapıyor.Ülkemizin bir diğer popüler rafting noktası ise Antalya Manavgat’ta bulunan Köprülü Kanyon. Toros Dağları’ndan inen suyun oluşturduğu Köprüçay Nehri, özellikle Antalya’ya gelen turistlerin her yaz rafting adrenalinini yaşamak için tercih ettiği nokta. Yaklaşık 12 kilometre uzunluğundaki rafting parkuru, Selge Antik Kenti’nden 11 kilometre aşağıda. Bu yaz Köprüçay’ın hızlı akan sularında rafting yapmak bir Antalya uçak bileti uzaklığında… Bu heyecanı Rize Fırtına Deresi ve İkidere Nehri, Muğla Dalaman Çayı, Tunceli Munzur Çayı, Denizli Bekili Deresi, Kayseri Zamantı Irmağı ve Artvin Barhal Çayı’nda da yaşayabilirsiniz.

Rüzgar sörfü

Rüzgar sörfü denilince akla Alaçatı, Alaçatı denilince de akla rüzgar sörfü geliyor. Alaçatı, sadece Türkiye’de değil, dünyada da rüzgar sörfü için en iyi yerlerden biri olarak görülüyor. Yıllardır rüzgar sörfü severleri ağırlayan Alaçatı’nın en güzel özelliği sığ ve kumlu suları. Yaklaşık 700 metre boyunca derinleşmeyen su ve dibindeki kumlar sayesinde rüzgar sörfü eğitimi için elverişli. Bu yüzden burada birçok sörf okulu bulunuyor. Eğer bu spor için eğitim alacaksanız mutlaka Alaçatı’ya gitmelisiniz. Alaçatı dışında Datça, Bodrum Bitez, Saroz Körfezi İstanbul Gümüşdere Plajı ve Büyükçekmece Gölü’nde de rüzgar sörfü yapabilirsiniz.

Kitesurf 

Gökova’nın popüler aktivitesi kitesurf, paraşüt ile yapılan rüzgar sörfü olarak tanımlanıyor. Kitesurf board adı verilen tahta üzerindeki sporcu dev bir uçurtmaya bağlanıyor ve bu uçurtma rüzgarın gücüyle havalanıyor. Sporcu uçurtmanın iplerinin bağlı olduğu çubuğu kontrol ederek su yüzeyinde kayarak adrenalinin tadını çıkarıyor. Muğla’da bulunan Gökova bölgesi, kitesurf tutkunlarının en sevdiği adres. Gökova’da Azmak Çayı’nın tam denizle buluştuğu nokta körfezde akım oluşturuyor. Bu akımlarla da kitesurf için gereken termik rüzgar ortaya çıkıyor. Aynı zamanda uzun ve sığ bir plaja sahip olduğu için kitesurf eğitimlerine de çok uygun bir yer. Sezon mayısın sonundan başlayıp ekim sonuna kadar devam ediyor. Alaçatı, Datça, Gökçeada, Kilyos, Sarıgerme, Gelibolu ve Bodrum’da da kitesurf yapabilirsiniz.

Skydive 

Skydive, bir hava aracından serbest düşüş yapıp gereken yüksekliğe gelince paraşüt açılan bir spor. Gökyüzü dalışı olarak Türkçeleşen skydive aslında kendini aşağıya bırakmaktan ibaret. Böyle düşününce biraz korkutucu geliyor tabii ama inanılmaz derecede heyecanlı bir aktivite. Türkiye’de skydive yapmak için en güzel nokta Efes Antik Kenti. Daha önce eğitim almamış olsanız da buradaki eğitim merkezlerine başvurabilirsin ama tandem atlayış yapmak için eğitime ihtiyacınız yok. Birlikte atlayacağınız uzman sana gerekli bilgileri yaklaşık 15-20 dakikalık kısa bir eğitimle anlatıyor, sonra 4000 metre yükseklikten kendinizi aşağıya bırakıyorsunuz. Efes Antik Kenti’nin harika manzarasını yukarıdan görmek gerçekten unutulmaz bir deneyim. Fethiye, İstanbul, Eskişehir ve Antalya’da da skydive yapabilirsiniz.

Dağ tırmanışı 

Dünyanın dört bir yanından profesyonel dağcılar ülkemizin zirvelerine tırmanmak için geliyorlar. 5137 metre yükseklikte Ağrı Dağı’nın zirvesine çıkmak, turistik bir aktivite olarak yapılacak kadar kolay değil ama deneyimli ekiplerle birlikte mümkün. Türkiye’de tırmanış için birbirinden güzel dağlar var. En yüksek dağımız Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmanmak çok büyük bir macera. Genelde dağ tırmanışı en güzel Kaçkar Dağları’nda yapılıyor. Süphan Dağı, Antalya Geyiklibayırı, İzmir, Kaynaklar Tırmanış Bahçesi, Kocaeli Ballıkayalar Kanyonu ve Kaz Dağları’nda da dağ tırmanışı yapmanız mümkün. 

Dalış 

Sualtı zenginliğiyle de ön plana çıkan Türkiye’de dalış yapabileceğin birçok harika nokta bulunuyor. Özellikle Antalya’nın Kaş ve Kalkan beldelerinde dalış yapmanın keyfi bir başka. Zengin bir sualtı çeşitliliğine sahip olan Kaş’ta en popüler dalış noktası, sualtında gemi ve uçak batıklarının olduğu Flying Fish noktası. Kaş’taki dalış noktalarında akıntı görüldüğü için daha çok profesyoneller tarafından tercih ediliyor. Kalkan’da da akıntı ve sert rüzgar hakim. Yine profesyonellere uygun bir dalış noktası ama buradaki Mavi Mağara, Frank Duvarı, Fırnaz Koyu, Dolphine Reef en gözde dalış yerleri arasında. Bodrum Büyük Resif, Fethiye Afkule, Ayvalık Deli Mehmet, Çanakkale Bebek ve Minnoş Kayalıkları, Gökova Kocadağ, Datça Hisarönü ve İstanbul Sivriada da dalış yapabileceğiniz diğer yerler arasında.

Jet boat

Ülkemizde Düden Çayı’nda yapılan jet boat, adrenalin dolu bir aktivite. Güçlü motorlara sahip olan jet boat adı verilen botlar saatte 80 kilometrelik hızla gidiyor. Jet boat’u kullanan uzman bir sporcu, o hızda giderken ani manevralar, anlık frenler ve 360 derecelik anlık dönüşler yapıyor. İşte bu anlarda da adrenalin tavan yapıyor. Antalya’da bulunan Düden Çayı, jet boat yapmak için güzel nokta. Düden Şelalesi’nden dökülen suların oluşturduğu Düden Çayı, aynı zamanda Antalya’nın bunaltıcı yaz sıcağında piknik gibi aktiviteler için tercih ediliyor. Farklı bir heyecan arayanlar da burada jet boat yapıp Düden Çayı’nın sularında serinliyorlar.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21