• BIST 10107.48
  • Altın 3713.763
  • Dolar 37.9953
  • Euro 41.3671
  • İzmir 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Antalya 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025

HASTA YAKINLARINA EVDE BAKIM KURSU

HASTA YAKINLARINA EVDE BAKIM KURSU
Şişli Belediyesi ve Alzheimer Derneği'nin işbirliğiyle Alzheimer hastalarının evde bakımına yönelik bakıcılık kursu başladı.

TURİZMİN SESİ


Şişli Belediyesi ve Alzheimer Derneği biraraya gelerek, Alzheimer hastalarının bakımı için hasta yakınlarına yönelik bir eğitim çalışması başlattı. Alzheimer hastalarının yakınlarına verilecek bakıcılık kursu kapsamında, evinde Alzheimer hastası olan hasta yakınları özel bir eğitimden geçiriliyor. Alzheimer Derneği yetkilileri ve konusunda uzman 11 hoca tarafından kurs gören kursiyerler, günde 7 saatten oluşan 1 aylık bir eğitim programı sonrasında bakıcı sertfikasına sahip oluyorlar.

Eğitim kursu kapsamında ilk aşama olarak 25 bakıcı elemanın kurs gördüğü programda, Alzheimer hastalarına nasıl yaklaşılması, onlarla nasıl iletişim kurulması gerekliliği üzerine bakıcı adaylarına eğitim veriliyor. 1 aylık eğitim sonrasında bakıcı adayları Darülaceze'de staj yaparak teori ile alan çalışmasını birleştirme imkanı elde ediyorlar. Bu çalışma ile işsiz yurttaşlara iş imkanı yaratmanın yanısıra Alzheimer hastası yakını olanların da eğitilmesi amaçlanıyor.

Çalışmayı yürüten Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu eğitim kursunun tanıtım toplantısında kurs ile ilgili bilgiler verdi. 2020 yılında dünya nüfusunun üçte ikisini yaşlıların oluşturacağını ve sosyal belediyecilik gereği üstlerine düşeni yapacaklarını belirten Kahraman Eroğlu, Şişli Belediyesi olarak önümüzdeki aylarda Alzheimer hastalarına rehabilitasyon hizmeti verecek olan bir gündüz bakımevi açmayı planladıklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21