• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

HALİL ÖNCÜ İLE LEZZET DURAKLARI

HALİL ÖNCÜ İLE LEZZET DURAKLARI
Hilmi Beken Restaurant, pide ürünleri ile Antalya'da tanınmış bir isme sahip

TURİZMİN SESİ-Haber-Fotoğraf:Halil ÖNCÜ


Hilmi Beken, Antalya'lıların çok yakından tanıdığı bir işadamı. Antalya-Burdur karayolu üzerinde bulunan ve kendi adını taşıyan Hilmi Beken Shel İstasyonu da 1990 yılından bu yana hizmet veriyor. İstasyon sadece Akaryakıt istasyonu değil, çevresindeki alışveriş imkanları ve özellikle Restaurantı ile büyük ilgi çekiyor. Antalya'dan yaklaşık 5 km. mesafede Antalya-Burdur Karayolu üzerinde 1995 yılında açılan ve son dönem farklı tatları ile ilgi odağı olan “Shell Hilmi Beken Restaurant” ına konuk oluyoruz.

Hamur işlerinde isim yaptı
1995 yılında hizmete açılan ve son dönem yenilikleri ile de göz dolduran tesis Antalyalıların da farklı tatlar yaşamak için aradıkları adres olmuş. Organize sanayinin yanında ve 8 dönümlük alan üzerinde kurulu. Tesis 200 kişilik iç, 350 kişilik de dış mekana sahip. Her sabah saat 06.00 da açılırken, gece de 23.30'a kadar servis veriyor. Hilmi Beken Restaurant'ın konukları sadece istasyona akaryakıt almaya gelen müşterilerden oluşmuyor.

Antalya'nın birçok tanınmış ismi yemek yemek ve buraya özel lezzetleri tatmak için geliyor. Özellikle pide konusunda isim yapan tesiste, birbirinden özel pideler sizleri buraya çekebilir. Tesisin ayrıca İmalathanesi bulunuyor ve imalathane Shell Hilmi Beken Restaurant 'ın hamur işinde isim yapmasına sebep olmuş. Sabahları sıcak simit, poğaça ve tatlı çeşitleri de bu imalathanede yapılıyor.

Hiilmi Beken'in iki oğlu var. Tesis Hilmi Beken ve oğulları Semih ve Hilmi Beken tarafından yönetiliyor. Amerika'da eğitim almış Semih ve Melih Kardeşler Amerika'da gördükleri yenilikleri tesise uygulatmaya devam ediyorlar. Bu arada Baba Hilmi Beken, tesisten asla ayrılmıyor. Gelen konukları ile her zaman ilgilenen Hilmi Beken, İstasyon ve Restaurant işletmesi için kısaca şu görüşle bizleri özetliyor “ Bir tesis sevimli, rahat ve ferah olmalı. Sizi mıknatıs gibi çekmeli. İşte ben böyle bir istasyon ve Restaurant kurdum”

Antalya Merkeze 5 km. mesafede Antalya- Burdur yolu üzerinde
Restaurant'ın bu kadar anlatıldığını duyunca bende aracıma atladım ve Kepez varyantlarından çıkarak Antalya-Burdur Karayolu üzerinde yaklaşık 5 km. gittikten sonra Shell Hilmi Beken Tesislerine geliyoruz. Tesiste Hilmi Beken ve oğulları Semih ve Melih Beken'in sıcak ilgisi ile meşhur Restauranta girdim. Burada bize yardımcı olan tesis çalışanlarına ve özellikle Restaurant Müdürü Muammer Erler'e teşekkürlerimi sunuyorum.
Shell Hilmi Beken Restaurant , her sabah saat 06.00 da açılıyor. Kendi imalatlarında pişirilen sıcak simit ve poğaçaları burada sabah erken saatlerden itibaren bulabilirsiniz. Ayrıca sabah kahvaltısında kral kahvaltısı ile ayrıca yine normal kahvaltı da isteyebilirisiniz.

Sabahları kral kahvaltısı
Kral kahvaltısı tabağında, masanıza serpme bir kahvaltı geliyor. Neler geliyor derseniz hemen sıralayalım: 4 çeşit peynir ki bu peynirlerin arasında Antalya'ya özel tel peyniri de bulunuyor. Tulum peyniri ve ceviz, yöre balı, Nutelle Çukulata, tereyağı, köy yumurtası, bahçeden özel Zeytin, domates, salatalık bulunuyor.

Normal kahvaltı tabağında ise, beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağ, reçel, bal,domates, salatalık,zeytin, yumurta bulunuyor. Ayrıca bu kahvaltılara ek olarak yine buraya özel Kavurmalı yumurta, % 100 dana eti sucuklu yumurta'yı da isteyebilirsiniz. İçecek olarak da nefis bir çay ve ot çayları ile ev yapımı limonata, bahçeden toplanmış nar, greyfurt ve portakal suyu da dileğinize göre isteyebilirsiniz.

Simit ve poğaça fırını sabah saat 05.30 dan itibaren sıcacık poğaça ve simitleri çıkarmaya başlıyor. Nefis Ankara simidi sizi bekliyor. Saat 11.00 e kadar sıcak simit bulabilirsiniz burada. Ayrıca tesisin yine kendi imalathanesinde pişirilen çok çeşitli poğaça çeşitlerini de burada bulabilirisiniz. Tüm bunlara ek olarak dileyen misafirler için her gün iki çeşit çorba çıkıyor. Bu çorbalar ise dönüşümlü olarak ezo gelin, mercimek,tavuk,yayla,işkembe çorbası ve tarhana çorbası olabiliyor.

Kalbimin sesi pidesi çok tercih ediliyor
Öğle saatlerinde ise Shell Hilmi Beken Restaurant 'ında en yoğun saatler yaşanıyor. Özellikle saat 12.00-14.00 saatleri arasında bölgenin de yoğun ilgisi ile bir kalabalık gözleniyor. Tesisin ana teması pide üzerine kurulu. Burası pide ürünleri ile Antalya'da oldukça tanınan bir isme sahip. Özellikle son dönem yine Restaurantın spesiyal pidesi olan “Kalbimin Sesi” en çok tercih edilen ürünler arasında.

Kalbimin Sesi: Pide üzerinde fesleğen sos, mozerella peyniri, keçi peyniri, ıspanak parakları, kurutulmuş domates ve enginar kalbi bulunuyor.
Shell Hilmi Beken Restaurant 'ın tercih edilen diğer pideleri ise sırasıyla, kuşbaşılı, kaşarlı, kavurmalı, kıymalı, Mevlana, beyaz bahçe, sebzeli, Çerkez pidesi, beyaz peynirli olarak sıralayabiliriz. O kadar çok çeşit var ki, hepsi de birinden leziz…

Spesiyal “ Özel Soslu Fıstıklı kebap”
Yine ızgara çeşitleri arasında spesiyal kebabı ise “Özel soslu Fıstıklı Kebap “ tadılması gerekenlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra Adana, Urfa kebebları, tavuk şiş, burdur şiş, gönülçelen, kuzu şiş, sarma beyti ve Ali Nazik ise diğer tatlar arasında. Bu arada bir başka mutlaka tadılması gereken yemekler arasında Yaprak bonfile ve kırıntı bonfileyi sizlere önerebilirim. Ayrıca diyet yapanlar için de Hellim peynirli, tavuklu, ton balıklı, Sezar salatası ile Gelin Bohçası, revyoli, portolini ve penne Akdeniz çeşitli makarnaları da isteyebilirsiniz. Bu arada Nar ekşili Gavurdağ salatasının yanı sıra 12 çeşitte de Akdeniz yeşilliğini sizin isteğinize göre hazır durumda. Keyfinize göre yemeğinizin yanına her türlü alkollü ve alkolsüz içecek de isteyebilirsiniz. Yemek sonrası her gün en az 6 çeşit tatlı bulunuyor. Bunlar Nutellino, Portakallı Fırın Sütlaç, Künefe, Thin ve cevizli Kabak, Baklava. Tatlı çeşitlerinin tümü de Shell Hilmi Beken Restaurant 'ın kendi imalathanesinde yapılıyor.

Hobi bahçesi görülmeye değer
Çocuklar için iki adet oyu bahçesi bulunurken, İstasyonun oldukça geniş bir alanda bulunması nedeniyle Otopark konusunda herhangi bir sorun yaşanmıyor. Bu arada Restaurantın hemen yanında bulunan Hobi bahçesi de oldukça dikkat çekiyor. 25 dönüm alan üzerinde kurulu bulunan Hobi bahçesinde birçok meyve ağacı bulunurken, isteyenler bu bahçeden kendi istekleri doğrultusundan dalından kopardıkları meyveleri yeme şansına sahipler. Ayrıca bahçe içerisinde Kaz, tavuk, tavus kuşu, ördek,koyun, keçi ve hindi gibi hayvanları da görmeniz de mümkün.
Shell Hilmi Beken Restaurant
Altınkale Mah. Akdeniz Bulvarı
Bo:168 Döşemealtı/ANTALYA
Tel: 443 30 15
www.hilmibeken.com  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21