• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

HALİǒTE YELKENCİLERİN ŞOVU BAŞLADI

HALİǒTE YELKENCİLERİN ŞOVU BAŞLADI
Yelken dünyasının en heyecanlı yarışı 2011 Extreme Sailing Series'in 3. etabı İstanbul'da yapılacak

TURİZMİN SESİ


27-29 Mayıs'ta İstanbul Haliç'te yapılacak yarışlar için yelkenliler ve yelkenciler son hazırlıklarını yapıyor. Basın tanıtım toplantısının ardından yapılan gösteri yarışlarına katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yelkenlisi yarışı 3. olarak tamamladı. Haliç sahilinde hafta sonu yapılacak yarışlarla ilgili yapılan basın tanıtım toplantısında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, dünya çapında heyecanla izlenen ve Haliç'in eşsiz silueti ile izleyicileri buluşturan bu tür etkinlikleri şehrimizde ağırlamaktan ve uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Başkan Demir, “Fatih Belediyesi olarak biz, uluslararası bir etkinlik olan Extreme Sailing Yarışları'na destek olmakla, sadece spora destek olmuyor; bunun yanı sıra bu tür sportif aktivitelerle Fatih'in ve Haliç'in tanıtımına da katkıda bulunduğumuza düşünüyoruz. Çünkü bildiğiniz üzere hız, heyecan ve macerayı estetikle birleştiren bu nevi sporlar, televizyonlardan naklen yayınlanmakta ve böylelikle dünyanın her yerinden milyonlarca izleyiciye ulaşmaktadır. Dünyanın denizden en güzel panoramik manzaralarına sahip olan İstanbul da, ekranları başında yarışları izleyenler için müthiş bir fon olacaktır. Bir yanda Haliç üzerinde, telaşlı kelebekler gibi süzülen yelkenliler, bir yanda, göğe yükselen minareler, o çok bildik İstanbul siluetine Haliç'in renklerini katacaktır.” dedi.

Açıklamaların ardından yarış kıyafetlerini giyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ünlülerin de yer aldığı gösteri yarışına katıldı. İsveç yelkenlisi Alinghi ile yarışa katılan Başkan Mustafa Demir'in yelkenlisi finişi üçüncü olarak geçti. Başkan Demir, yarış sonrası farkı bir deneyim yaşadığını, ekip ruhu ve dengenin yarışmacılar açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Şubat ayında Umman'da başlayan ve aralık ayında Singapur'da sona erecek olan 2011 Extreme Sailing Series'e 17 ülkeden 11 takım katılıyor. Yelkenciler tarafından 'Yelkenin Formula 1'i olarak tanımlanan bu uluslararası yarış, hem katılımcılar hem de izleyiciler için oldukça heyecanlı anlara sahne oluyor. Birbirinden yetenekli profesyonel takımların çekiştiği Extreme Sailing Series, İstanbullulara keyifli bir hafta sonu yaşatacak; çünkü yarışlar sahil şeridine yakın yapıldığı için teknelerin ulaştığı hız, yelkencilerin mücadelesi, ani manevraları oldukça yakından görülebilecek. Extreme Sailing Series yarışlarını heyecanlı kılan en önemli neden yelkenlilerin zor parkurlarda birbirlerine oldukça yakın mücadele etmeleri, bu da haliyle kişisel beceri ve deneyimi ön plana çıkarıyor.

Yarışlar Extreme 40 yelkenlileriyle yapılıyor, Olimpiyat şampiyonları Yves Loday ve Mitch Booth tarafından dizayn edilen bu teknelerin en önemli özelliği orta şiddetli bir rüzgarda bile yüksek hıza ulaşabilmeleri. Ufak bir esintide bile hızlanabilen 12 metrelik yelkenliler, mürettebatın akıl ve kas gücünü en üst düzeyde kullanmalarına fırsat veriyor. Bu özelliği nedeniyle birçok yarışta kazalar ya da alaboralar yaşanabiliyor. Bu durumlarda F1 yarışlarında olduğu gibi teknik ekipler devreye girip sorunları çözüyor ve ekiplerin yarışa devam etmesini sağlıyor.
Extreme Sailing'in bu yıl 5. yarışı yapılıyor. İlk üç yarışı Avrupa'da gerçekleştirilen seri, iki yıldır Asya'ya taşındı. Dünyanın ünlü markalarının sponsorluk desteğiyle yapılan yarışların Asya'ya taşınmasının nedeni de hem bu bölgede yelkene olan ilgiyi artırmak hem de sponsorların daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamak. Extreme Sailing Series 2011 yarışları 11 ay sürecek ve Kuzey Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu'da toplam 9 etkinlik gerçekleştirilecek. 17 ülkeden birçok uluslararası başarıya sahip yelkencinin yarıştığı seride toplam 47 gün sürecek 9 etapta yaklaşık 20'şer dakikalık 282 yarışta yapılması planlanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21