TURİZMİN SESİ-Özgür Güvenç
Dünya'nın çalışır durumdaki en eski tersanesi olan Tersane-i Amire yani Haliç Tersanesi'nde 9-18 Eylül 2011 tarihleri arasında, Haliç Boat Show adlı denizcilik fuarı yapılacak. Altın Boynuz olarak bilinen İstanbul Haliç, Dünya Offshore Şampiyonalarının yanısıra bu kez denizle, kültürle, sanatla, endüstriyel kültür ve tarih mirasımızla iç içe bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Süzer Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek fuar için; Vira Ajans Genel Müdürü Murat Arslan, denizcilik sektörünün büyük bir gelişme yaşadığını ve Boat Show'un Haliç'in bu tarihi ve muazzam dokusu içinde nihayet olması gereken yerde düzenlendiği için mutlu olduğunu söyledi.
1 milyondan fazla ziyaretçinin hedeflendiği Haliç Boat Show'a yerli ve yabancı, yaklaşık 500 firmanın ve 1000 teknenin katılımcı olacağını açıklayan Arslan; Fuar 300.000 m² kara alanı, 2'si dolu 1'i boş kullanılmak üzere 3 adet gemi havuzu, 1000 m² kıyı şeridi ve 70.000 m² deniz üstü alan üzerinde konumlanacak. 10 gün boyunca, konser, gösteri, film & belgesel gösterimleri ve ulusal yarışmalarla, zengin bir ticaret, kültür ve sanat festivaline dönüşecek dedi.
Fuarın şanslı ziyaretcileri ücretsiz tekne sahibi olacaklar
Süzer Fuarcılık, fuar sonunda yapılacak çekilişle her 100 bin ziyaretçiden birine tekne hediye edeceklerini, Haliç Boat Show'da ziyaretçiler için ilk kez çok çeşitli promosyonlar ve sürprizler hazırladıklarını belirtiyorlar
Fuar nedeniyle tersane içindeki endüstriyel kültür mirası tarihi objeler de restore ve renove edilip fuar boyunca sergilenecek. Böylece İstanbullar ve denizcilik sevdalıları ilk defa tersane ve tarih mirasıyla tanışma olanağını yakalayacaklar.
Tersane-i Amire tekrar gün yüzünde
Tarihte İtalyanların kıskandığı tersane olarak bilinen, 1455 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulan ve günümüzde de dünyanın çalışan en büyük tersanesi olan Haliç Tersanesi; Osmanlı Devleti'nde, Batı tekniği ve modern bilimin ilk kez uygulandığı bir endüstri merkezi olarak kuruluşundan itibaren her dönemde büyük önem taşımıştı. İtalyanların gemi tekniklerini öğrenmek için casuslar gönderdiği, yarışabilmek adına Venedik Tersanesi'ni büyüttükleri Haliç Tersanesi, bu kez de tarihe geçecek bir fuara ev sahipliği yapmak için hazırlanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.