• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Hackerlerin Kıskacında Konaklama ve Seyahat Sektörü Var

Hackerlerin Kıskacında Konaklama ve Seyahat Sektörü Var
Hackerler tarafından son 2 yılda 100 milyarın üzerinde kimlik bilgisi doldurma saldırısı gerçekleşti

TURİZMİN SESİ


Yayınlanan son rapora göre son 2 yılda 100 milyarın üzerinde kimlik bilgisi doldurma saldırısı gerçekleşti. 60 milyardan fazlasının konaklama, seyahat ve perakende sektörlerinde gerçekleştiğine dikkat çeken WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, hem şirketlerin hem de kullanıcıların bu saldırılardan daha fazla zarar görmemesi için çok faktörlü kimlik doğrulama çözümlerine sahip olması gerektiğini aktarıyor.

Kimlik bilgisi doldurma saldırıları durdurulamıyor. Temmuz 2018 ile Haziran 2020 yılları arasında 100 milyardan fazla kimlik bilgisi doldurma saldırısı gerçekleşirken, bunların 60 milyardan fazlası perakende, seyahat ve konaklama sektörlerine yönelik gerçekleşti. Bu saldırıların şirketlere milyonlarca dolarlık kayıplara ve kullanıcıların da verilerinin ifşa edilmesine sebep olduğunu belirten WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, çalınan kimlik bilgilerinin başarıyla kullanılmasını engelleyecek çözümün çok faktörlü kimlik doğrulama güvenliği olduğunu vurguluyor.

Hackerlerin Kıskacında Bu 3 Sektör Var

Kullanıcı adı ve şifrelerine erişen hackerlerin birçok uygulama ve web sitesinde çeşitli kombinasyonları özel yazılımlarla denemesi, kimlik bilgisi doldurma saldırılarını oluşturuyor. Daha önceden ifşa edilen bilgiler de olmak üzere birçok kaynaktan beslenen hackerler adeta bir açık büfe zenginliğinde kişisel ve finansal verilere erişiyor. Hem kazanç sağlayabilecekleri hem de fidye talep edecekleri en uygun sektörlere hackerlerin yöneldiğini ifade eden Yusuf Evmez, perakende, konaklama ve seyahat sektörlerindeki şirketlerin ve müşterilerinin hedef tahtasından inmediğini aktarıyor. Son 2 yılda 60 milyarın üzerinde gerçekleşen saldırılara da dikkat çeken Evmez, kullanıcı bilgileri ve şifreleri güvende olmayan kişilerin verileri ve elde ettikleri maddi kazanç hediyelerinin hackerlerin eline geçtiğini, şirketlerin de bu süreçten ciddi anlamda zarar gördüğünü belirtiyor.

Sadakat Programlarının İçini Boşaltıyorlar

Hackerlerin konaklama, seyahat ya da perakende sektörlerine saldırmalarının altında kazançlı bir neden yatıyor. Özellikle bu sektördeki birçok şirketin devamlılık sağlayan ve uzun yıllardır hizmet alan müşterilerine sağladıkları kampanya, indirim, hediye vb. programları, hackerlerin kazanç kapısı haline gelmiş durumda bulunuyor. Hackerlerin elde ettikleri bilgilerle ücretsiz konaklama, indirimli uçak bileti gibi ödüllere el koyduğunu belirten Yusuf Evmez, Dark Web üzerinden %50 indirimli uçak bileti ödülünün 100 dolara kolayca satılabildiğini aktarıyor.

Kimlik Bilgisi Doldurma Saldırılarına Karşı MFA Kullanımı

Hesap bilgileri ele geçirilen kullanıcıların saldırılardan etkilenmemesi adına güçlü parolalar kullanması gerekiyor. Güçlü parolaların hackerler tarafından ele geçirilip birçok alanda kullanılmaması ve verilerin ifşa edilememesi adına çok faktörlü kimlik doğrulamanın önemli bir savunma anahtarı olduğunu aktaran WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Genel Müdürü Yusuf Evmez, MFA’yı devreye alarak yalnızca kimlik bilgilerini değil, aynı zamanda VPN erişimini ve bulut uygulamalarını da korumanın mümkün olduğunu ifade ediyor.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21