• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

GÜNEŞTEN KORUNMANIN ÖNEMİ

GÜNEŞTEN KORUNMANIN ÖNEMİ
“Avéne Güneşten Korunma Eğitimleri”Sosyal Sorumluluk Projesi devam ediyor
TURİZMİN SESİ -ARTİN ŞİRİNPINAR
Pierre Fabre Dermokozmetik Avéne Güneş Ürünleri, ilköğretim öğrencilerini sağlıklı yaşam, güneşin etkileri ve cilt kanseri konusunda bilgilendirmeye 2012'de de devam edecek. Avéne Güneş Ürünleri tarafından ilköğretim öğrencilerine “Avéne Güneşten Korunma Eğitimleri” 2011'de 5 ilde başlamış ve Gaziantep, Adana, Eskişehir, Bursa, Ankara gibi illerde başarıyla gerçekleşmişti.

Pierre Fabre Dermokozmetik Avéne Güneş Ürünleri, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği ve Dermatoloji Akademisi Derneği tarafından da desteklenen bu sosyal sorumluluk projesi, Pierre Fabre Dermokozmetik Satış ve Pazarlama Direktörü Orhan Koçer, Dermatoloji Akademi Derneği Başkanı Prof.Dr.Server Serdaroğlu ve Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği'nden Eczacı Fulya Urgancıoğlu'nun da katıldıkları bir toplantı ile tanıtıldı.

İlköğretim çağındaki çocuklara güneşten korunmanın faydalarını, cilt kanserinin belirtilerini öğretmek ve küçük yaşta sağlıklı yaşama bilincini oluşturmak adına geliştirilen “Avéne Güneşten Korunma Sosyal Sorumluluk Projesi” “bu yıl da İstanbul'dan başlayarak devam ediyor.

2012 Nisan ve Mayıs aylarında İstanbul'da 3 ilköğretim okulu ile başlayacak ve toplam 4 ilde yapılacak olan pilot uygulamayla, eğitimler İstanbul, Antalya, Çorlu ve Elazığ illerindeki binden fazla ilköğretim öğrencisine ulaşılacak.

Projenin gelecek yıllarda da devam etmesi ve daha binlerce ilköğretim öğrencisine ulaşması hedefleniyor.

Pierre Fabre Satış ve Pazarlama Direktörü Orhan Koçer toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Pierre Fabre'ın sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında, özellikle sağlık, çevre, araştırma, bilim ve eğitim alanlarında yürüttüğümüz sosyal projelerin önemli bir yeri bulunuyor. İnsanlığa “daha daha iyi bir yaşam” sunmanın yolunun sağlıktan geçtiği inancıyla, çeşitli ülkelerde bu tarz projelere destek oluyoruz. 2011 yılında Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği ve Dermatoloji Akademisi Derneği ile birlikte hayata geçirdiğimiz “Avéne Güneşten Korunma Sosyal Sorumluluk Projesi” de, ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte daha sağlıklı ve sağlık konusunda bilinçli insan olma yönünde etkilemek ve bu konuda Türkiye'de sağlık bilincinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Dünyamızın ve insanlığın önünde, hızla yaşlanan ve artan nüfus, iklim değişimi ve artan gıda ve sağlık hizmetleri ihtiyacı gibi önemli sorunlar, bizler gibi duyarlı firmaların yoğun destekleriyle çözümlenebilir. Sağlıklı yaşamı misyon edinen Pierre Fabre Dermakozmetik olarak biz, bu projenin ikinci yılında da, her ilde ayrı bir dermatolog ve eczacı tarafından ilköğretim çağındaki çocuklara 'Güneşten Korunmanın Önemi' ile ilgili eğitimler vermeye daha çocukluktan bilinç oluşturmaya devam edeceğiz.”

Koçer ”Böylesine önemli bir projeyi Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği ve Dermatoloji Akademisi Derneği gibi saygın ve güçlü iki sivil toplum kuruluşu ile birlikte yürütmekten gurur duyuyoruz" dedi.

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği'nden Eczacı Fulya Urgancıoğlu ise şunları belirtti: “Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği 2004 yılında kurulduğundan bu yana topluluk ihtiyaçlarına göre eğitim, sağlık, çevre, engelliler, insan hakları vb. birçok alanda 'sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri' hayata geçiriyor. Sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilköğretim okullarındaki çocuklara yönelik gerçekleştirdiğimiz “Avéne Güneşten Korunma Sosyal Sorumluluk Projesi' nin çok değerli olduğunu düşünüyorum”dedi.

“Avéne Güneşten Korunma Sosyal Sorumluluk Projesi' nin 2012 uygulaması, yılın ilk yarısında Nisan ayında İstanbul'da 3, Antalya'da 1, Mayıs ayında Çorlu'da 1, ve Elazığ'da da 1'er pilot ilköğretim okulunda hayata geçirilecek. Bu projenin uygulanması sonucunda binden fazla ilköğretim öğrencisine daha doğrudan ulaşılması hedefleniyor. İlk grubu oluşturan eğitimler İstanbul'da 17 Nisan'da Bahçeşehir Koleji Florya İlköğretim Okulu ile başlayacak.

2012 Avéne Güneşten Korunma Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamındaki okullar tarih sırasıyla:

17 Nisan (10:15) İstanbul Bahçeşehir Koleji Florya İlköğretim Okulu Dr.Gürkan Yardımcı
18 Nisan (13:00) İstanbul FMV Özel Işık Okulları Nişantaşı Dr.Özge Karakuş
26 Nisan (13:15) İstanbul Saint Joseph Küçük Prens İlköğretim Okulu
27 Nisan (14:30) Antalya Akev Koleji
10 Mayıs (13.30) Çorlu İshak Pinhas İlköğretim Okulu
14 Mayıs (10:30) Elazığ Koç ilköğretim Okulu
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21