• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

GÜNAY ‘DAN AÇILIMA DESTEK ÇAĞRISI

GÜNAY ‘DAN AÇILIMA DESTEK ÇAĞRISI
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Balkan derneklerinin bir etkinliğinde yaptığı konuşmada, hükümetin Demokratik açılım politikasına destek istedi.

TURİZMİN SESİ


Günay, İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen "Balkan Türklerinin Kökleri ve Göç Sebepleri" konulu panelde; birlik ve bütünlük mesajları vererek Demokratik açılıma destek istedi. Bakan Günay, konuşmasında, "Türkiye'de iç barışı sağlayarak kardeşlik seferberliğini paylaşmamız gerekiyor" dedi.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Ege Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "Balkan Rumeli Türklerinin Kökleri, Göç sebepleri" konulu panele katıldı. İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını Ege Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kocaman yaptı. Kocaman konuşmasında, Türkiye'de kapasitesi yeterli olan üniversitelerde Balkan Araştırma Enstitüsü'nün açılmasını talep etti. Başkan Kocaman, konuşmasında "Hepimiz İzmirliyiz. Diaspora'dan kalma Osmanlı Devleti'nin yetimleriyiz. Biz tek güvencemiz olan şanlı Türk bayrağımızın altında Türkiye Cumhuriyeti için çok çalışmalıyız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise konuşmasında toplantının kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. "Biz büyük bir imparatorluğun sonucunda Cumhuriyet'in yurttaşlığını oluşturuyoruz" diyen Günay, Avrupa'nın ortasına kadar giden bir ecdadın çocukları olduğumuzu söyledi. Bu ilerleme akımının önce feodal yapılara daha sonra ise milli devletleşmelere kadar sürdüğünü anlatan Günay, şöyle konuştu: "Ardından 1924 yılında büyük göçler başladı. Balkanların önemli bir kısmı çeşitli noktalarda hayatımıza girdi.

Balkanlılar hayatın, şehirlerin ve insanlığın güzelleşmesine büyük katkılarda bulunmuşlardır. Anadolu'nun dört bir yanında evlerin boyalı, sokakların temiz, kıyafetlerin özenli ve kapılarında çiçek olan evler görürseniz bu evlerin Balkan Türklerine ait olduğunu anlayabilirsiniz. Medeniyet ortak bir şey ama yaşama lezzet katmak Balkanlı kadınların ayrı bir becerileridir."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, birlik ve bütünlük mesajları verdiği konuşmasında hükümetin Demokratik açılım politikasına da destek istedi. Balkan derneklerine yaptığı konuşmasında Bakan Günay, şunları söyledi: "Bu millette var olan kimsenin dinini medeniyetini küçümsemeden mabedini yıkmadan bir arada olmuşsak, şimdi de bu topraklarda yeniden medeniyet inşaasına katkı sağlıyoruz. Tek yaptığımız budur. Bizim coğrafyamızda farklı yörelerden gelmiş Türkiye'nin ebru güzelliğini oluşturan, farklı etnik ve inanç gruplarının oluşturduğu topluluğu yok sayamayız."

İnsanları ayırmadan Türkiye Cumhuriyetini bir ve eşit tutmak, barışı sağlamak zorunda olduğumuzu anlatan Günay, sözlerine şöyle devam etti: "Bugünkü çağın insan haklarında da bu var. Yaradan'dan ötürü bir inançtan geldiğimiz için bu bereketi, bu gelişmeyi, kardeşlik seferberliği ile paylaşmalıyız. İç barışın ve insan haklarını daha yükseğe taşımamız gerekiyor. Balkan Türklerinin bu noktada çok daha lezzetli bir ekmek oluşturacağına inanıyoruz. Balkanlılar olarak bu önderliğinizde şimdiden sizlere teşekkür ediyorum." Bakan Günay, Ege Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin talebi üzerine Türkiye'deki yeterli kapasiteye sahip üniversitelerde Balkan Araştırma Enstitüsü'nün kurulması için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21