1-2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumda, günümüzde de etkisi devam eden Günüşhanevi Hazretleri farklı yönleriyle anlatılacak. Yaptığı ulusal ve uluslararası sempozyumlarla dikkat çeken Bağcılar Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekliyor. Etkisi günümüzde de devam eden 19. yüzyılın büyük sufi, muhaddis, kelamcı ve fakihlerinden biri olan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi (1813-1893) Hazretleri anısına uluslararası sempozyum düzenleniyor. 1-2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyuma, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 8 farklı ülkeden katılacak bilim insanları Gümüşhanevi Hazretlerinin, hayatı, eserleri ve günümüze etkisini anlatan sunumlar yapacak.
Bağcılar Retaj Royale Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında sempozyuma ilişkin bilgiler verildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Sempozyumun Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Haseki Eğitim Merkezinden Ali Rıza Temel, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın katıldığı toplantıda sempozyuma ilişkin bilgiler verildi. “Başkanlığımız döneminde beş yılda beşinci uluslararası sempozyumda birlikte olmanın heyecanı içindeyim” diyen Çağırıcı, daha önce Uluslararası Aliya İzzetbegoviç, Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi, Uluslararası Medya Sempozyumu ve Balkan Savaşları’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Uluslararası Balkan Savaşları Sempozyumu’nu yaptıklarını söyledi.
Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz de sempozyumun içeriğine ilişkin bilgiler verdi. “Biz ölülerimiz ve geçmişimizle beraber yaşarız” diyen Gündüz, “Geçmişimizden güç alarak geleceğe yürürüz. Gümüşhanevi Hazretleri de bizim geçmişimiz. Bu abide şahsiyetler, kendi fikirleri etrafında oluşturdukları şuur ve yetiştirdikleri insan şuuruyla en güzel medeniyetlerin temsilcileri olmuşlardır” dedi. Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ’ın katılımı ile açılışı yapılacak sempozyumda toplam 7 oturum gerçekleştirilecek ve 34 tebliğ sunulacak. “Gümüşhanevi ve Dergahı”, “Gümüşhanevi’nin Tasavvufi Kişiliği”, “Gümüşhanevi’nin İlmi Kişiliği”, “Gümüşhanevi’nin Hadis ve Tefsir İlmindeki Yeri”, “Gümüşhanevi Ekolü (Ziyaiyye)” ve “Gümüşhanevi’nin Tesirleri” konularında gerçekleştirilecek oturumlarda, Türkiye başta olmak üzere Rusya, İtalya, Pakistan, İsrail, Özbekistan ve Suriye’nin seçkin üniversiteleri ve akademilerinden katılacak bilim insanları sunum yapacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.