• BIST 10044.11
  • Altın 3001.006
  • Dolar 35.3357
  • Euro 36.875
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Göcek’te Mavi Yolculuk

Göcek’te Mavi Yolculuk
Göcek’te pırıl pırıl bir denizde Mavi Yolculuk ile koyları gezerek o güzel koylarda tatilinizi unutulmaz kılmak için Serdar-SS Yachting tercih ediniz

TURİZMİN SESİ


Pırıl pırıl bir denizde yüzmek ve koyları gezmek istiyorsanız, mavi yolculuk size gününüzü güzel geçirmek için bir çok olanak tanıyacaktır. Ege’nin ve Akdeniz’in birbiri ile kavuştuğu bölgede yer alan Göcek’e yolunuz düşerse mutlaka tekne turu yapmalısınız.

 

Göcek, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir mahalledir. Göcek Mahallesi adı geçmişte yerleşim bölgesinde bulunan Göçek adlı gruptan gelmiştir. Göcek, Dalaman ile Fethiye arasında yer alıyor. Ülkemizin en meşhur tatil bölgelerinden biridir. Göcek’e gitmek için en güzel zaman Nisan, Mayıs ve Haziran hatta Eylül ve Ekim aylarıdır. Yaz mevsiminde inanılmaz fazla sıcak oluyor, hem 45-50 dereceleri buluyor hem de çok kalabalıktır.

serdarss-001.jpg

GÖCEK PLAJLARI İLE ÜNLÜ DEĞİLDİR. ASIL OLAYI MEŞHUR GÖCEK KOYLARI VE ADALARIDIR…

En yakın plajı İnlice Halk Plajı’dır. Göcek merkezden araçla 6 km uzaklıkta bulunuyor. Plaj olarak burayı tercih edebilirsiniz. Merkezde Beachler, up uzun sahiller göremezsiniz. Sadece merkezde küçük bir sahili var. Körfez kısmı da, tamamen marinalar ile kaplı. Dünyanın önemli yat yarışları burada organize ediliyor. Genelde, ülkemizin meşhur zenginlerinin de yatları burada demirliyor. Özellikle D-Marin, Göcek’teki en meşhur marinadır.

gocek-muglaserdar-ss-tur-teknesi-001.jpg

SERDAR SS TUR TEKNESİ

Bir aile şirketi olan Serdar SS Yatçılık 30 yılı aşkın süredir tekne turizmine katkıda bulunuyor. Kendinizi evinizde ki kadar rahat hissedebileceğiniz Serdar SS ailesinde, beklentilerinizin üstünde bir gün geçirebilirsiniz.

gocek-muglaserdar-ss-tur-teknesi-005.jpg

UNUTULMAZ MAVİ YOLCULUK

Serdar Ss Tur Teknesi’nin Sahibi Serdar Yaşar; “Ege ile Akdeniz sınırları arasında kalan Göcek; küçük, neşeli bir çarşısı olan, kaliteli bir sahil kasabasıdır. Deniz Turizmi ile ünlüdür. Marinalarıyla söz sahibi olan bir yerdir. Kendisi küçük olabilir ama Türkiye’deki ve dünyadaki rolü çok büyüktür. Biz de bu küçük kasabadaki bir işletmeciyiz. Tekne turu yapıyoruz, buradan sabahları 10:30’da çıkıyoruz, akşamları 18:00-18:30 gibi limana dönüyoruz. Bu süre zarfında sizleri ağırlıyoruz. Tertemiz suları olan koylarımızda yüzme molalarımız var. Öğle yemeği servislerimiz bulunuyor. Teknemizde kendimizin hazırladığı taze ürünleri misafirlerimize çok özel bir balık sosumuz ile sunuyoruz. Sizleri Göcek’e bekliyoruz” dedi.

VİLLA HİZMETİMİZ DE VAR

Serdar Yaşar Kaptan; “Herhangi bir konaklama hizmeti almak istiyorsanız misafirlerimize özel hazırladığımız bir villa var. 4 odalı, müstakil, kendine ait havuzu olan Göcek’in yamaç bölgesinde, havadar bir yerde, sesten gürültüden uzak, 2021 yılında yeni bitirmiş olduğumuz bir villadır. İstediğiniz tarihlerde müsaitlik varsa sizlere kiralayabiliriz” dedi.

gocek-muglaserdar-ss-tur-teknesi-002.jpg

TEKNEM YOK GÖCEK’E NEDEN GİDEYİM DEMEYİN…

Serdar Kaptan; “Göcek genelde zenginlerin, tekne sahiplerinin bulunduğu bir yer. Çoğu kişi onun için Göcek’e gelirken benim teknem yok, biz niye Göcek’e gidelim diye düşünüyor. Sizler öyle düşünmeyin sizin bir tekneniz burada var. Serdar SS Teknesi’ne sizleri her zaman bekliyoruz, kapımız size her zaman açık” dedi.

gocek-muglaserdar-ss-tur-teknesi-003.jpg

TUR GÜZERGAHI VE AYRINTILAR

* 10:30 Göcek Limanı’ndan hareket Yassıcalar Adası 40 dakika yüzme molası aynı zamanda bu adada aynı anda 5 adayı birden görebilirsiniz, yüzebilir karaya çıkabilir birbirinden güzel ada manzaralarını resmedebilirsiniz.
* Turda, Zeytin Adası’nın yakınından geçerek Tersane Adası’nı misafirlere gösterip, Domuz Adası (Akvaryum Koyu) 2 saatlik yüzme ve yemek molası verdikten sonra güzergahta olan Göbün Koyu’nu ziyaret ediyorsunuz ve akabinde Merdivenli Mağara Koyu’nda 40 dakikalık bir yüzme molası veriliyor.
* Mola zamanı bittikten sonra Körfez’in Kapıdağ Yarımadası olarak bilinen adanın Martı Koyu’nda 40 dk duruyor.
* Martı koyundan çıkarken günün yorgunluğunu atmanız için çay servisi ikramı başlamaktadır, siz çaylarınızı yudumlarken tekne ağır ağır yol alıp, bir sonraki durak olan Kleopatra Hamamı diye bilinen koya varır.
* Akvaryum güzelliğindeki bu koydada 40 dakikalık yüzme molası başlamaktadır. Gün içerisinde birçok kez yüzme molaları verip, misafirlerin denizin keyfini çıkarması sağlanıyor.
* Son olarak Taşyaka (Bedrahmi Eyüpoğlu) Koyu’nda 40 dakikalık son yüzme molası verilip, gün batımının o eşsiz manzarasında limana doğru yol alınır...

NOT: Yukarıda belirtilen güzargahta koyların yoğunlukları yada temiz olmaları esas alınmakta yoğun olan (tekne sayısının fazla olması) koylar tercih edilmemektedir. Daha sakin ve temiz koyları gezdirebilmek için bazen güzergahta değişiklikler gerçekleşebilmektedir.

* Teknede öğle yemeği olarak ızgarada pişirilmiş balık(çipra) yanında roka, domates ve soğan halkaları ve bunların yanında yeşil salata ve patates salatası yemeğinize eşlik edecektir yemekten hemen sonra meyve olarak karpuz servis edilecektir balık tercih etmeyen misafirlere alternatif olarak tavuk (göğüs) ızgara yanında makarna ve bunların yanında yeşil salata ve patates salatası servis edilmektedir.
* Teknede içecek olarak dilediğiniz soğuk ve sıcak içecekler bulunmaktadır.

gocek-muglaserdar-ss-tur-teknesi-004.jpg

GÖCEK KOYLARI VE ADALAR

BEDRİ RAHMİ KOYU

Bedri Rahmi Koyu, Fethiye Körfezi’nde Tersane Adası'nın hemen karşısında yer alır. Taşyaka ve Likya Koyu isimleri ile de bilinen koy, doğal güzelliği ve tarihsel dokusu nedeniyle mavi yolcuların en sevdiği uğraklardan birisidir. Türk yazınının ve resim sanatının değerli ustalarından Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 1973 yazında yakın dostları ile birlikte çıktığı mavi yolculuk sırasında, üzerine bir balık resmi çizdiği kocaman bir kaya, bugün de bütün güzelliği ile koyun girişindeki su kaynağının hemen yanında mavi yolcuları selamlıyor. Yörede Balıklı Taş olarak adlandırılan bu muhteşem resim nedeniyle koy, büyük ustanın adıyla anılıyor. Bedri Rahmi Koyu rüzgarlara karşı korunaklı ve demirlemeye elverişli özelliklere sahip. Koyun arkasındaki tepeleri kaplayan çam ve zeytin ormanı ile, zakkum çiçekleri koydaki küçük kumsal ve turkuvaz renkli sularla bütünleşerek fantastik bir görüntü yaratıyor. Ağaçların ve kayaların arasında saklanmış gibi duran ve Likya'nın antik Cyra kentinin nekropolünü oluşturan güvercin yuvası tipindeki basit mezarlar ve ev tipi kaya mezarlar yer alıyor.

BOYNUZ BÜKÜ

Boynuz Bükü, Bedri Rahmi Koyu ile Göcek arasındaki Yassıca Adaları'nın karşısında yer alıyor. Rüzgarlardan çok az etkilenen bu şirin koyda demirlediğinizde, yalnızca bu bölgeye ait olan ve koruma altındaki sığla (günlük = liquidiambar oriantalis) ağaçlarının etkileyici görüntüsüyle karşılaşıyorsunuz.

SARSALA KOYU

Korunaklı yapısı ve doğal plajı ile hem denize girmek hem de teknede gecelemek için tercih edilen koylardandır. Uzun çakıllı plajı, arkada içlere doğru giren ağaçlıklı ovası, çam ağaçlarıyla kaplı dağlarla çevrelenmiş olması Sarsala’yı çekici kılar. Teknelerin en çok bağlandığı Küçük Sarsala Koyu’nda bir restoran ve iskelesi bulunur. Bu koydan Taşyaka Koyu’na doğru yüründüğü taktirde Likya uygarlığından kalma kaya mezarları gezilebilir.

DOMUZ ADASI

Domuz Adası, Körfezin batısındaki yarımadaya en yakın olan adadır. Çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı adanın kuzey kıyılarında seyir yaptığınızda, küçük bir iskele ve birkaç ev yapısı dikkati çekiyor. Adanın kuzeyindeki küçük koy demirleme yeri özelliğine sahip.

GÖBÜN (KAPI) KOYU

Göbün Koyu, Fethiye Körfezi - Karanlık içi girişinde, yarımada ile Domuz Adası arasında seyir yaparken karşınıza çıkan ilk koydur. Koy bütün rüzgarlara kapalı, oldukça korunaklı, çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı muhteşem bir görüntüye sahiptir. Göbün, özellikle kış aylarında bölgede kalan yatçıların buluşma yeri olarak biliniyor. Koyda yaşayan Balıkçı Tahir ve onun uzun yıllardır yatçılara hizmet veren Deniz Kuşu isimli Restoranı, kendine özgü deniz ürünleri mutfağı ile mavi yolcuların yemek keyfine katkıda bulunuyor.

YASSICA ADALARI

Bazı denizcilik haritalarında Jessica Adaları olarak da yer alan bu adalar grubu Göcek Limanı’na en yakın demirleme yeri. Yassıca Adaları, Fethiye Körfezi’nde en romantik günbatımının fotoğrafını alabileceğiniz yerlerden de birisi. Çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplanmış irili ufaklı adaların hemen önünde korunaklı ve sığ koylar, su sporları meraklılarına bir çok olanaklar sağlıyor. Yassıca'ların yanındaki Hacı Halil Adası ve Şeytanlı Ada da demirlemek için alternatif koylara sahip.

TERSANE ADASI

Tersane Adası, Fethiye Körfezi’ndeki en büyük ada. Derin bir kanaldan geçerek ulaşılan kış limanı, özellikle Osmanlı döneminde kullanılan eski bir tersanenin ve başka yapıların kalıntılarıyla dolu. Adanın doğu tarafındaki demirlemeye elverişli ve korunaklı diğer koy ise yaz limanı adıyla biliniyor. Tarihsel kaynaklara göre ada geçmişte Telandria ismiyle iskan edilmiş. Bizans döneminde de denizcilerin Fethiye Körfezi’ndeki en güvenli sığınaklarından birisiymiş. Tıpkı Kaya Köyü’nde olduğu gibi, Lozan Anlaşması’ndan sonra, 1922 mübadelesiyle boşaltılarak, sakinleri Yunanistan'a göç etmiş. Gecelemek ve yüzme molası için Tersane Adası körfezin bir başka vazgeçilmez köşesi.

AĞA LİMANI

Fethiye Körfezi’nin Kurtoğlu Burnu’na yakın ucunda demirlemekten zevk alacağınız ikiz koylardan oluşuyor Ağa Limanı. Dinlenmek, yüzmek, balık avlamak yada karada yürüyüş yapmak için son derece elverişli özelliklere sahip. Koyun hemen arkasındaki yumuşak patikayı izleyerek, yaklaşık bir saatlik yürüyüşle Likya'nın antik Lydae Kenti’ne ulaşabilirsiniz. Aynı patikayı izleyerek tepenin diğer yamacından aşağıya iniğinizde ise, Cleopatra Hamamı diye bilinen Manastır Koyu karşınıza çıkıyor.

MANASTIR (HAMAM) KOYU
(KLEOPATRA (BATIK HAMAM) KOYU)

Karanlık içine Göbün ve Merdivenli Koylarından sonra yapacağınız kısa bir yolculukla Manastır Koyu’nun benzersiz güzelliği ile karşılaşıyorsunuz. Koyun güneybatısında, suyun içinde kalıntıları bulunan eski bir hamam nedeni ile yörede Cleopatra Hamamı ya da Batık Hamam Koyu olarak da bilinen Manastır Koyu, körfezdeki pek çok koy gibi tektonik kıyı oluşumuna sahip. Koyun hemen arkasındaki tepenin yamacı dikkatle incelendiğinde, bu tektonik yapı ve tepede geçmişte faaliyette olan bir krater gölünün sularını kıyıya indiren kanallar açıkça görülebiliyor. Manastır koyu, kıyıdan tepeye kadar çam ağaçları ve yer yer keçiboynuzu ağaçlarıyla kaplı. Kuzey doğu yönünde kıyıya paralel uzanan bir antik duvar yapısı ve diğer küçük kalıntılar, Likya'nın antik Lydae Kenti’ne hiç de uzak olmadığınızı hatırlatıyor. Lydae'ye Ağ Limanından olduğu gibi, Manastır Koyu’ndan da yaklaşık 1,5 saatlik bir patika yürüyüşü ile ulaşabilirsiniz. Manastır Koyu, günübirlik ziyaretler ve geceleme için rotanızda mutlaka yer alması gereken bir güzellik...

MARTI KOYU

Dalaman merkezini geçtikten ve Dalaman Havaalanı'na doğru ilerlerken Kapıkargın Köyü tabelasından içeri sapıp yaklaşık 12 kilometre gitmek gerekiyor. 20-25 dakikalık yolda etkileyici manzaralardan geçeceksiniz. Küçük Sarsala Koyu’na ise ancak tekneyle ulaşmak mümkün. Sarsala koyunda kumsal yoktur, denize girebileceğiniz bir iskele ile geç saatlere kadar açık, servisi ve yemekleri iyi bir restoran vardır.

httpswww-serdarsyachting-comiletisim.jpg
KONUM VE İLETİŞİM
ADRES: Göcek Belediye İskelesi Fethiye/MUĞLA
TEL: 0538 359 15 15
         0543 804 83 98
E-MAİL: [email protected]

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21