TURİZMİN SESİ
HABER MERKEZİ-Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği, dünya çapında önemli bir konu olan Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri'ne katkıda bulunmak, gençlerde ve STK'larda bilinç oluşturmak, bu hedeflere yönelik projelerin üretilmesi ve böylece o hedeflere daha hızlı ve etkin ulaşılmasına katkıda bulunmak için ulusal çapta proje hazırladı. JCI, Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri'ni Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarına tanıtmak, gençlerde ve STK'larda bilinç oluşturmak, bu hedeflere yönelik projelerin üretilmesi ve böylece o hedeflere daha hızlı ve etkin ulaşılmasına katkıda bulunmak için ulusal çapta proje hazırladı. "Gençler, Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedeflerinin İzinde!" isimli proje, Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından değerlendirilerek hibe almaya hak kazandı.
Üyelerinin 18-40 yaş arasında her meslekten yaratıcı, cesur, genç ve toplumcu bireylerin oluşturduğu bu kuruluş, gençlerin liderlik vasıflarını geliştirmelerine, girişimcilik ruhu kazanmalarına, yeni iş ve sosyal iletişim ağları kurmalarına, sosyal sorumluluk duygularını güçlendirerek aktif vatandaş olmalarına imkan sunuyor. 1993 yılından bu yana Türkiye'nin farklı 25 ilinde şubeleri ve temsilcilikleri bulunan JCI, Türkiye'de 1000'den fazla üyeye sahip.
Birleşmiş Milletler Binyıl Hedefleri Nelerdir?
Mutlak yoksulluğu ve açlığı ortadan kaldırmak,
Herkesin Temel Eğitim Almasını Sağlamak,
Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirmek,
Çocuk Ölümlerini Azaltmak,
Anne Sağlığını İyileştirmek,
Salgın Hastalıkların Yayılımını Durdurmak,
Çevresel Sürdürülebilirliği Sağlamak
ve Kalkınma İçin Küresel Ortaklıklar Geliştirmek.
İşte bu hedeflerin gençler tarafından bilinmesi ve kendi yaşadıkları toplumdaki halkın ihtiyaçlarına uygun projeler geliştirebilmesi için JCI Türkiye harekete geçti. Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Türkiye Başkanı Volkan ÖZTÜRK; bu proje ile aslında Türkiye'de de ihtiyaç duyulan, eğitime erişim, cinsiyet eşitliği, anne sağlığı, çocuk ölümlerinin azaltılması gibi konuların Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri ile birebir örtüştüğünü, bu hedeflerin farkında olan gençlerin, yaptıkları projelerle hem kendi toplumlarına hem de Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri'ne katkıda bulunabileceklerini belirtti. Ulusal Ajans'tan aldıkları hibe desteği ile 2012 yılının ilk projesine hızlı bir şekilde başlayabildiklerini ifade eden ÖZTÜRK, ayrıca Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi'nin de projeye destek olacağını sözlerine ekledi.
9 ay sürecek olan projenin ilk etkinliği, Türkiye'nin 12 ilinden 48 gencin bir araya geldiği bilgilendirme ve tanışma toplantısı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Projeyi hazırlayan JCI Türkiye başkan yardımcısı Sevgi KUNUT AÇAN ve eğitimlerden sorumlu başkan yardımcısı Ayşe KUYRUKÇU'nun eğitmenliğinde geçen toplantıda, Birleşmiş Miletler Binyıl Kalkınma Hedefleri ve projenin amaçları katılımcılara aktarıldı. Verimli bir toplantı geçirdiklerini ifade eden AÇAN, katılımcıların konuya çok ilgi duyduklarını ve illerinde farklı projeler üretmek için hevesli olduklarını ifade etti. Bir sonraki proje etkinliği ise 14-20 Mayıs haftasında bir çalıştay şeklinde gerçekleşecek. Türkiye'den yaklaşık 50 gencin katılımının hedeflendiği haftada, hedefler daha detaylı anlatılacak ve bu hedeflere ulaşmak için neler yapılabileceği konusunda gençlerin fikirleri alınacak. Bu haftanın, hem Avrupa Gençlik Haftası olması hem de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı da kapsaması ise JCI ve gençler için ayrı bir önem taşıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.