• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

Gastronomide Girişimcilik Uygulamaları Dersi’nde Big Chefs’in kurucusu Gamze Cizreli katıldı

Gastronomide Girişimcilik Uygulamaları Dersi’nde Big Chefs’in kurucusu Gamze Cizreli katıldı
İstanbul Okan Üniversitesi’nde düzenlenen Gastronomide Girişimcilik Uygulamaları Dersi’ne Big Chefs’in kurucusu Gamze Cizreli ve Atlantico Yatching’in kurucusu şef Deniz Kurt Görsev katıldı

TURİZMİN SESİ


Big Chefs’in kurucusu Gamze Cizreli yakında Big Chefs’in Frankfurt’a açılacağını anlattı. Sırada İngiltere’nin olduğunu söyledi.İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü tarafından gerçekleştirilen Gastronomide Girişimcilik Uygulamaları Dersi’nde Big Chefs’in kurucusu Gamze Cizreli gastronomi dünyasında markalaşmayı, Atlantico Yatching’in kurucusu şef Deniz Kurt Görsev ise yat şefliğinin bilinmeyen yönlerini anlattı.

big-chefs-gamze-cizreli ,deniz-kurt-gorsev-,okan-universitesi-gastronomi-bolumu-001.jpg“Allah Nusret’ten razı olsun”
Cizreli kurucu ortağı olduğu Big Chefs’in 11 yılda 50 şubeye, 2700 çalışana ulaştığını aktardı. “Yurt dışında 9 şubemiz var. Frankfurt şubemizi açılışa hazırlıyoruz. Frankfurt menüsünde şinitzel de, patates de olacak ama Türk lezzetlerini Avrupa’ya tanıtacağız. Menüde çıtır baklavamız ve dolmamız da yer alacak. Yakında İngiltere’de de büyüyeceğiz.” Cizreli Türkiye’nin tanıtımını yapan Nusret için de “Allah Nusret’ten razı olsun. Sosyal medya ve şovunu çok iyi kullandı. Doors grubu da Londra’daki restoranları ile ilgi çekiyor. Tüm bu başarılar beni mutlu ediyor” dedi.

“Bana kredi veren Tayfun Bayazıt restoran tutuyor mu diye kontrol ediyordu”
Cizreli Ankara’da, eski eşiyle kurduğu üç markadan ve birikiminden boşanma aşamasında vazgeçtiğini anlatırken “Evden 2 oğlumu ve yemek kitaplarımı alıp çıktım. 2006’da yola sıfır sermaye ile koyuldum. 12 yıllık deneyimim var ama sermayem sıfır! Dibe çakılmadan içindeki gücün ne kadar büyük olduğunu anlamıyorsun. Big Chefs’in kuruluş aşamasında bankadan kredi almaya gittiğimde projemi o kadar hevesle anlattım ki o zaman Yapı Kredi’nin başında olan Tayfun Bayazıt’ı ikna edip %100 teminatsız 300 bin TL’lik kredi, 300 bin TL’de leasing kredisi aldım. Bayazıt sonra Ankara şubedeki müdürünü akşam yemeğine bizim restorana kontrole yolladı, bu mekan iş yapıyor mu diye” dedi.

Saruhan Tan’la ortaklığında 9 yılda hiç kavga etmediklerinden de söz eden Cizreli “Biz hala birbirimizle beyli, hanımlı konuşuruz. Ortaklığınızda hissenize, maaşınıza, görev tanımınıza başta karar verin ve uygulayın. Bu şart. Bizim sorun yaşamamızın nedeni bunları en başta konuşmak” dedi. Cizreli, Big Chefs’in İstanbul’da yayılma operasyonu sırasında Ankara-İstanbul arasında mekik dokuduğundan da bahsetti: “Yurt içi uçarak elit card alan ilk insan ben olabilirim! Büyük oğlum Ankara’daki okulunu bırakmak istemedi. Ben sabah İstanbul’a uçuyor, akşam Ankara’ya dönüp çocuklarımın uyku saatine yetişiyordum. Birkaç sene bu tempoda çalıştım. Kendini işe adamadan başarı gelmiyor.”

“İngiliz ortaklarım bana Big Mama diyor”

Cizreli 2016’da İngiliz fonuna yüzde 40’lık hisse sattıklarını hatırlatırken ortaklarının ona Big Mama lakabını taktıklarını da paylaştı. “Yeni hedefimiz dünyada büyümek. Neyi doğru yaptık diye ben de kendime soruyorum. Amatör ruhu ve heyecanı kaybetmemek anahtar cümle bence. Hikayesi olan ve ruha dokunan markalar uzun süre yaşıyor.”

big-chefs-gamze-cizreli ,deniz-kurt-gorsev-,okan-universitesi-gastronomi-bolumu.jpg

“Atlantik’i geçerken aaa domatesim kalmamış’ diyemezsiniz”

Uluslararası süper yat sektöründe çalışan ilk ve tek kadın şef olduğunu belirten Atlantico Yatching’in kurucusu Deniz Kurt Görsev “Süper yat şefi yanına bir çanta dolusu bıçak alıp yatla dünyayı gezer ve ayda 8-9 bin avro para kazanır” dedi. “Yatta gezdikçe damağınız ve aşçılığınız gelişiyor”diyen Görsev kurduğu Atlantico Yatching’in amacının gençleri yat sektörüne kazandırmak olduğunu ifade etti.

Geçtiği zorlu yolları gençlere 2 ayrı programla verdiğini aktardı. “Süper yata giriş ve süper yat şefliği programımızla yat şefliğini anlatıyoruz. Tedarik en önemli konulardan. 30 kişiye Atlantik’i geçerken yemek yapacaksınız. Aaa domatesim kalmamış diyemezsiniz. Planlı ve programlı olmalısınız. Şirketimin verdiği programlar süper yat şefliği konusunda size yol gösterecek”.

“100 yıllık bir balzamik sos almak için Milano’ya uçtum”

Görsev bazı yat sahiplerinin malzeme konusunda hassas olduğunu söylerken bir anısını öğrencilerle paylaştı: “Yattaki malzemeleri tamamlarken 100 yıllık bir balzamik sos almak için Milano’ya uçtum. Uçak biletlerim, 1 gecelik otel ücretimi de tabii onlar karşıladı. Bazı tekne sahipleri, şeflerinden böyle bir vizyon ve araştırma da bekliyor. Meraklı olun, araştırın ve tabii akıcı İngilizce konuşun” dedi. Panel sonunda Cizreli ve Görsev’e İstanbul Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlkay Gök tarafından plaket takdim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21