• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

"FORMULA1 TANITIMIMIZ İÇİN ÖNEMLİ"

"FORMULA1 TANITIMIMIZ İÇİN ÖNEMLİ"
TUROB üyelerinin geleneksel öğle yemeği Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'de gerçekleşti

TURİZMİN SESİ


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) geleneksel yemekli toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'de gerçekleşti. Türkiye'nin en büyük otel işletmecilerinin üyesi olduğu TUROB'un yemeğinde turizm sektörü masaya yatırıldı. TUROB üyeleri, protokol konukları, yönetim kurulu üyeleri ve turizm sektörünün önde gelen temsilcilerinin bir araya geldiği yemeğin açılış konuşmasını TUROB Başkanı Timur Bayındır yaptı. Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'in bahçe ve Marmara Denizi manzaralı salonunda buluşan sektör temsilcileri, 2010 yılına ilişkin değerlendirmelerinden sonra sektörün gelecek yıllardaki performansına ait görüşlerini de paylaştı.

TİMUR BAYINDIR F1 İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ
TUROB'un Nisan ayı geleneksel öğle yemeği Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan TUROB Başkanı Timur Bayındır, Formula 1'in kaybedilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Nisan Ayı Geleneksel Öğle Yemeği Sheraton Ataköy Hotel'de gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır, katılımlarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür ederek sözlerine başladı.



"FORMULA 1 TÜRKİYE'NİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ"
Formula 1 Grand Prix'inin bu yıl son kez İstanbul'da yapılma riski ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Bayındır, organizasyonun önümüzdeki yıllarda devam etmesinin Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu söyledi. Bayındır, "Formula 1 etkinliğine hazırlanıyoruz. Bu etkinliğin sona ermemesi için neler yapılması gerektiğini düşünmemiz gerekiyor. Çünkü bu etkinlik Türkiye'nin dünya genelinde tanıtımı için çok önemli" şeklinde konuştu. Türkiye'nin turizm başarısında emeği geçenlere de teşekkür eden Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son 30 yılda, elde ettiğimiz başarının sebebi de, Hükümetlerimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Ulaştırma Bakanlığımız, kamu ve yerel yöneticilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, özel sektörümüz gibi ilgili tüm birimlerin güçlerini birleştirerek oluşturduğu sinerjidir. Turizm sektörünün ve ülkemizin, dünya ekonomisi içinde elde ettiği başarıya, bugüne kadar emeği geçen herkese en derin şükranlarımızı sunuyoruz." Hem turizm hem de ulaşım alanında son dönemlerde önemli atılımlar yapıldığına dikkat çeken Bayındır, hem Ulaştırma Bakanı, hem de Kültür ve Turizm Bakanı'nı uzun süreden bu yana görevde tuttuğu için Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti. TUROB Başkanı Timur Bayındır, konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı ve Kültür ve Turizm Balkanı'na bir plaket takdim etti.

"2023 TURİZM HEDEFİ MÜTEVAZİ 50 MİLYONU AŞARI
TUROB Geleneksel Öğle Yemeği'nde konuşan Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, havalimanlarında yaşanan hareketliliğin Türkiye'nin turizmdeki büyümesine işaret ettiğini belirterek 2023 için konan 50 milyon turist hedefini mütevazi olarak nitelendirdi. TUROB geleneksel Öğle Yemeği'nde bir konuşma yapan Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, turizm ve ulaşımın birbirinden ayrılmayan et ve tırnak gibi iki sektör olduğunu belirterek başladığı konuşmasında son dönemde havalimanlarında artan hareketliliğe dikkat çekti.

TURİZM ÜLKENİN ÖNÜNDE GİDİYOR
Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ulaşım ile ilgili rakamlardan görüyoruz. Dış hatlardaki artış yüzde 30'da. Geçen hafta Atatürk Havalimanı tarihinin en yoğun dönemini yaşadı. Üstelik daha Nisan ayındayız. Türkiye turizm alanında çok önemli bir zenginliğe sahip. 2023 yılı hedefine göre Türkiye dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içinde yer almak istiyor. Aslında turizm bunu çoktan başarmış durumda. Turizm ülkenin önünde gidiyor."

2023'TE 50 MİLYON HEDEFİNİ RAHAT AŞARIZ
"İleriki yıllarda turizmden elde ettiğimiz katma değerin daha da arttırılması için daha çok çalışmalıyız. 50 milyon 2023 için mütevazi bir hedef. Bu rakamları aşacağımızı düşünüyoruz. Deniz turizmi kruvaziyer turizmi önemli alan. 2002 yılında kruvaziyerde 2 destinasyonumuz vardı. Şu anda 12 destinasyonumuz var. Yolcu sayımız 2 milyona ulaştı. Kruvaziyer turistin harcaması 30 kat fazla."

MARİNA YATIRIMLARI ARTACAK
"Ulaştırma Bakanlığı olarak 2023 stratejik planında marina bağlama kapasitesini 50 bin olarak belirledik. Şu anda yat kapasitemiz 17 bin. Bu rakam sekiz yıl önce 9 bindi. Bu kapasite Türkiye'nin bu alandaki potansiyelini yansıtmıyor. Akdeniz kıyısında en uzun sahil şeridine sahip ülke olmamıza rağmen sadece yüzde 5'lik bir pay alıyoruz."

"İSTANBUL BOĞAZI, TURİZMİN OLACAK"
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan'ın açıkladığı "Kanal İstanbul" projesi sayesinde İstanbul Boğazı'nın turizme odaklanacağını belirtirken, 2023 için hedefin turist sayısındaki artıştan çok gelirlerin arttırılması olduğunu söyledi.  TUROB'un Sheraton Ataköy Hotel'de düzenlediği Nisan Ayı Geleneksel Öğle Yemeği toplantısında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı "Kanal İstanbul" projesinin İstanbul turizmine ciddi katkı sağlayacağını söyledi. Günay, "Bu büyük ve özgün projesi, İstanbul turizmine, İstanbul Boğazı'na özel bir katkı anlamı taşıyor. Bu tarihi ve eşsiz İstanbul Boğazı, bu yeni projeyle artık turizmin olacak. Kültür ve tarih turizminin Boğazı olacak. İstanbul'a gelen ticari tankerler ve diğer araçlar bu yeni yolu kullanacak. O nedenle bu projenin mimarlarından sayın Binali Yıldırım'a özel olarak teşekkür ediyorum" TÜİK tarafından bugün açıklanan istatistiklere de değinen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihe ve çevreye saygıyı yüksek tutarak turizmi bir markaya dönüştürdüklerini belirtti. Geçen yılın verileri ile karşılaştırıldığında ziyaretçi sayısında yüzde 17.2, turizm gelirlerinde ise yüzde 28.5'lik bir artış yaşandığına dikkat çeken Günay şunları söyledi:

HEDEF 50 MİLYAR DOLAR
"Türkiye sadece ziyaretçi sayısı artan bir ülke değil. Gelenlerin farkındalık hissettiği ve tekrar gelme isteğini içinde duyduğu bir ülke konumuna gelmeye başladık. Asıl başarımız, gelenlerin sayısını 13 milyondan 28.5 milyona çıkartmak değil, gelenlerin yeniden gelme isteğinde olmasını sağlamak." Turizmde konan 2023'te 50 milyon turist hedefini mütevazı bulan Binali Yıldırım'a da seslenen Günay, "Biz hedefi arttırız ama tarihi ve ören yerlerimiz bundan yıpranıyor. Bu riski de dikkate almamız gerekiyor. Bu değerleri korumak ve geleceğe taşımak gibi bir görevimiz var. 50 milyonu aşacağımızı ben de düşünüyorum. Asıl önemlisi fazladan 20 milyon insan getirirken bugün 25 milyar doların altında görünen geliri 50 milyar doların üzerine çıkarmak. Ülke ekonomisine asıl yapmamız gereken katkı budur. Bunu da başaracağız." 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21