• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

FLAP HALKA AÇILIYOR

FLAP HALKA AÇILIYOR
Türkiye'nin en büyük kongre ve toplantı organizasyonu firmaları arasında yer alan Flap Kongre ve Toplantı Hizmetleri Oto.Tur. A.Ş (FLAP) hisselerini halka açmaya hazırlanıyor.

TURİZMİN SESİ


Sermayesinin yüzde 16'sına karşılık gelen 4 milyon TL nominal bedelli hissesinin 2 milyon adedini sermaye arttırımı yoluyla, 2 milyon adedini ise ortak satışı yoluyla ihraç etmeye hazırlanan FLAP, bu yolla sermayesini 23 milyon TL'den 25 milyon TL'ye çıkartacak. Galata Yatırım tarafından İMKB Birincil Piyasa'da 4.90 TL fiyattan ve mevcut ortakların yeni pay alma haklarının kısıtlanması suretiyle gerçekleştirilecek halka arz neticesinde elde edilecek gelirin FLAP'ın orta vadede gerçekleştirmeyi hedeflediği yeni yatırımlarında kullanılacak.

FLAP Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ziya Tansu, Türkiye'de ve yurtdışında Ulusal ve Uluslararası birçok dev boyutlu kongre ve toplantının anahtar teslimi organizasyonlarını başarıyla sürdürdüklerini belirterek bu alanda halka açılan ilk şirket olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. FLAP'ın 20 yıla yakın geçmişiyle sektördeki en köklü ve saygın firmalar arasında yer aldığını belirten Tansu, halka arz sürecinin yeniden yapılanma ve orta vadeli büyüme planlarının yanı sıra kurumsallaşma çalışmalarının da bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.

Tansu, Flap Kongre ve Toplantı Hizmetleri olarak, bu güne kadar uluslararası katılımcı profili olan birçok kongreyi Paris, Budapeşte, Londra ve Krakow gibi Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde her türlü hizmeti üstlenerek gerçekleştiren tamamen Türk sermayeli bir firma olduklarını belirtti. Merkezi Hollanda'da bulunan ESPN, Avrupa Pediatrik Nefroloji Derneğinin 2010 - 2013 yılları arası uzun dönem profesyonel Kongre Organizatörlüğü görevi, mali ve organizasyon yeterliliği nedeniyle Flap Kongre ve Toplantı Hizmetleri'ne verildiğini söyleyen Tansu şöyle devam etti; Türkiye son yıllarda çok önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Kongre turizmi Türkiye ve İstanbul için çok önemli bir gelir kaynağı ve ciddi bir potansiyel ortaya koyuyor. İstanbul bu alanda çok hızlı bir çıkış sergiliyor; 2000 yılında tüm Türkiye'de 37 adet uluslararası kongre düzenlenirken 2010 yılına gelindiğinde bu sayı 109 adedi İstanbul'da olmak üzere toplamda 160 adede yükseldi.

Önümüzdeki on yıllık dönemde Yaz olimpiyatları, Avrupa futbol şampiyonası ve Expo gibi dev organizasyonların hepsinde ülkemiz ilk akla gelen aday ülkeler arasında yer alıyor, bunların hepsinin ülkemizde birer birer gerçekleştiğini göreceğiz. Bu ivmeden firmamızın çok olumlu şekilde yararlandığını söylemeliyim. Firmamız son 3 yılda 244 adet kongre ve toplantı işini gerçekleştirdi.”

Halka arz neticesinde bekledikleri 10 milyon TL'ye yakın nakit girişini öncelikle mali yapının daha da güçlendirilmesi ve yeniden yapılanma için kullanacaklarını belirten Tansu, orta vadeli planda ise İstanbul, Ankara ve İzmir'de 3 ve 4 yıldızlı şehir otelleri kurmak olduğunu söyledi. Bu projeksiyona alternatif olarak turistik bölgelerde tematik parklarla ilgili stratejik ortaklıklar yapılmasının da düşünüldüğünü belirten Tansu, “FLAP'ı önümüzdeki yıllara daha rekabetçi ve sağlam adımlarla büyüyecek şekilde hazırlamak ana hedefimiz” diye konuştu.

FLAP KONGRE A.Ş HAKKINDA
1993 yılında; ulusal ve uluslararası düzeyde kongre, toplantı, seminer, sempozyum, şura, eğitim ve tesis açılışı ve seyahat acenteliği faaliyetlerini yürütmek üzere kurulan Flap Turizm A.Ş, düzenlediği anahtar teslim projelerle Türkiye'nin en büyük kongre organizatörleri arasında yer alıyor. Ev sahipliğini ülkemizin üstlendiği IMF ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları, Nato Savunma Bakanları Toplantısı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Gönül Köprüsü Projesi, tıp alanında onlarca dünya ve Avrupa kongresi gibi çok sayıda dev boyutlu organizasyonların da altına imza atan FLAP, yurt dışı pazarda uluslararası etkinliği olan en büyük Türk sermayeli firmalar arasında.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21