• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

ETSTUR İLE KÜLTÜR TURLARI

ETSTUR İLE KÜLTÜR TURLARI
Yurdumuzun tarihi eserleriyle kültürümüze ışık tutan topraklarını, ETSTUR güvencesiyle ve seçkin rehberleriyle gezmek isteyenleri Nisan ayında unutamayacakları kültür turları bekliyor

TURİZMİN SESİ


 Kültür turlarında, müze ve ören yeri girişleri, ulaşım ve rehberlik masraflarına tur boyunca ayrıca ücret ödemeyin. Kapadokya’dan Karadeniz’e, Pamfilya’dan Safranbolu’ya kadar birçok tarihi kültürü barındıran ülkemizi Etstur ayrıcalığıyla gezmenin tam zamanı.Baharın geldiği, havanın ısındığı bu güzel mevsimde kültür turlarının tam zamanı. Sevdiklerinizle unutulmaz bir kültür turuna ne dersiniz? 69 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’nin her bir köşesinde kendinizi bulmanız an meselesi. Etstur ile gezin, görün ve öğrenin.
 
YEŞİLLİKLER CENNETİ KARADENİZ
6 gece süren, yeşilin bin bir tonunun hakim olduğu Karadeniz turu unutulmazlarınız arasına girecek. Etstur ile Samsun Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, Atatürk Anıtı, Fatsa, Ünye, Talaman, Akçaabat, Trabzon Ayasofya’sı, Saray Gümüş, Fırtına Vadisi ve daha nice güzellik Karadeniz turunda sizleri bekliyor.Muhteşem görüntüsüyle Ayder Yaylası, Çinçiva Nehri, Gönye Kalesi, Botanik Parkı ve birçok şehri gezme imkanı Etstur ile sizlere sunuluyor. Batum / Gürcistan’da Resim ve Heykel Müzesi, Bakire Meryem Kathedrali, Şehir Parkı, Batum Limanı ve Pazar gezilerinin yanı sıra 1 gecelik konaklama sizi ve sevdiklerinizi bekliyor.Rize’de Uzungöl, Bladi, Yente, Sarıkaya Yaylaları, Of, Sürmene, Maçka, Karadağ, Sümela’yı gezme fırsatı Sinop Ceza Evinde ünlü şair Sabahattin Ali’nin kaldığı yeri göre imkanı da Etstur’la sizlere sunuyor. Dolu dolu geçireceğiniz Karadeniz turunuzda son durak Safranbolu olacak. Safranbolu’nun tarihi evlerini, Hıdırlık Tepesi’nden kuşbaşı izleme ve leziz bir kahvaltı yapma fırsatını yine Etstur sizlere sağlayacak. Karabük, Eskipazar, Gerede, Bolu güzergahı ile unutamayacağınız Karadeniz turunuz biriktirdiğiniz keyifli anılarınızla İstanbul’da sona erecek.
 
BÜYÜLÜ KAPADOKYA DİYARI
Doğa ve tarihin dünyada en güzel bütünleştiği yerlerden biri olan ayrıca ölümsüz peri prensesi Sime’nin aşkı uğruna güvercin olmayı seçtiği büyülü topraklara sahip Kapadokya’yı ETSTUR’la gezmenin ayrıcalığını hissedeceksiniz.Turun 2.gününde Ihlara Vadisi’nden, Narlıkuyu krater gölüne, Derinkuyu Yer altı Şehri’nin ardından da güzel atlar diyarı Kapadokya’ya geliniyor. Üçlü, birleşik ve tek peri bacalarıyla meşhur olan Paşabağ’ı gezdikten sonra, Onyx Atölyesi’ni de görme imkanı bulacağınız gibi son durak olan Dervent de sizleri bekliyor. Kayaçların ve peribacalarının hayvan şeklinde erozyona uğradığı bölgeyi gördükten sonra isteyenler Akal-Teke Harası’nda ata binmenin keyfini yaşıyor.3.gününüzde Hacı Bektaş’tan, Güvercinlik Vadisi’ne, Çavuşin’den, Turasan Şarap Mahsenleri’ne Asmalı Konak ziyaretinden sonra yorucu ama keyifli bir gününün ardından akşam yemeği sizleri bekliyor. Dileyen konuklar ise düzenlenen Türk Gecesi’yle unutamayacakları bir deneyim yaşayabilir. Gezinin son gününde konuklar Göreme Açık Hava Müzesi’ni, Halı Atölyesi’ni gezdikten sonra Tuz Gölü üzerinde yürümenin keyfine varacak. Bu büyülü Kapadokya tatili için yerinizi şimdiden ayırtın.
 
2 GECE KONAKLAMALI KLİKYA TURU
Güvenli ve Lüks Etstur otobüsleriyle  başlayıp 2 gece otel konaklamalı gerçekleşecek olan Klikya turunda Lokman Hekim, Şahmaran efsanelerinin yaşandığı Adana ilk durağınız olacak. Seyhan Nehri üzerine kurulan tarihi Taşköprü’de vereceğiniz molada dileyen misafirler bu tarihi köprüyü fotoğraflarıyla ölümsüzleştirebilirler. Daha sonra  Tarihi saat kulesi, Ramazanoğullar Dönemine ait görkemli Ulu Cami’yi görme fırsatı yakalayacaksınız. Günün yorgunluğunu Adana’nın meşhur kebaplarına ve Seyhan Barajındaki çay molasıyla atabilme imkanını yine Etstur sizler için sağlayacak. St. Paul Kuyusu, 7 Uyurlar, Tarsus Şelalesi, Şahmeran Hamamı gününüzün diğer arta kalan kısımlarında gezeceğiniz yerler olacak.Antakya, Mozaik Müzesi, St. Pierre Kilisesi, Harbiye Şelaleleri, Kız Kalesi, Cennet Cehenem, Karaman, Konya, Mevlana türbesi ise gezinizin 3. ve 4.günlerinde sizleri bekliyor. Etstur’un profesyonel rehberleri eşliğinde İstanbul’a arkanızda tatlı anılar bırakarak döneceğinizden emin olun.
 
3 -7 GECE ALTERNATİFLİ RÜYA GİBİ GAP TURU
Etstur 3 ve 7 gece alternatifleriyle sizlere muhteşem kültür turları sunuyor. İşte Gap turu bunlardan sadece biri. İstanbul’dan unutamayacağınız bir yolculuğa Gaziantep’e uçak yoluyla gelerek başlıyorsunuz. İlk durak antik çağın en önemli kentlerinden birisi olan Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan zengin eserlerin sergilendiği Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi olacak. Etstur Rehberlerinin anlatımları eşliğinde süren gezinizde geleneksel bir Gaziantep evi olan Medusa Evi’ne ( Taş Ev ) hareket ediyorsunuz. Cam eserleri müzesi olmasının yanı sıra geleneksel Antep işlerinin yapılıp sergilendiği yeri gördükten sonra belirlenen saatte hareket ederek Birecik üzerinden Halfeti’ye varılıyor. Burada özel teknelere binerek Birecik Barajı’nın sular altında bıraktığı, sadece minaresinin sular içinden görülebildiği Savaşan Köyü ve Rumkale’ye hareket ediyorsunuz. Karayolu bulunmayan Rumkale’yi tekne ile gezdikten sonra iki saatlik keyifli otobüs yolculuğu ile Şanlıurfa üzerinden Harran’a varacaksınız. Karınca evlerinde yöresel kıyafetler giyerek mırra içip yorgunluk atacaksınız. Daha sonra dünyanın ilk üniversitesi olan Harran Üniversitesi, Ulu Camii (Cami El Firdevs), Adem ile Havva’nın evlendiği yer, Rasathane ve şehir surlarını gezerek  Etstur’un güvenilirli ve konforlu otobüslerine binip Şanlıurfa’ya hareket ediyorsunuz. Akşam yemeğini konaklayacağınız otelde yedikten sonra  isteyenler yörenin kültürünü yansıtan Sıra Gecesi’ne (Ekstra) katılabilirler.
2.gününüzde Balıklı Göl, Hz. İbrahim’in Makamı, Ayn-ı Zeliha Gölü, Mardin, Mardin Eski Şehir Meydanı, Abbaralar, Meryem Ana Kilisesi ve Patrikhane, Deyrulzaferan Manastırı, Kasımiye Medresesi gezilecek yerler arasında bulunuyor. Mor Gabriel Manastırı, Midyat Konukevi, Gümüşçüler Çarşısı, Hasankeyf, Artuklu Köprüsü’nü 3.gün, Nemrut, Arsemia Antik Kenti, Cendere Köprüsü,Karakuş Tümülüsü, Adıyaman Atatürk Barajı, Gaziantep Mozaik Müzesi, Medusa Taş Evi, Eski Çarşı’yı ise son gününüzde gezebilirsiniz. Turunuzun son gününde yine Gaziantep’ten İstanbul’a uçak yolculuğunuz gerçekleşecek. Etstur ise sizi hep gülen gözlerinizle hatırlayacak.
 
Diğer tur alternatifleri ve detaylı bilgiler için www.etstur.com’u ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21