• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

ETS İLE HESAPLI TATİL

ETS İLE HESAPLI TATİL
Etstur Seyahat Danışmanı Tuğba Sarı, yurt içi ve yurt dışında hesaplı tatil yapmanın yöntemlerini anlattı

TURİZMİN SESİ


Yurtiçinde hesaplı tatilin en bilinen ve en iyi fırsatlar sunan yöntemi Erken Rezervasyon… Etstur olarak, 01 Şubat'tan itibaren %35'e varan indirimler sunmaya başladık. Erken rezervasyon kampanyaları genelde birer aylık dilimlerde, 4 döneme yayılarak gerçekleştiriliyor. İlk dönemde en yüksek indirim oranı sunuluyor. Diğer aylarda indirim oranı 5'er puan azalarak uygulanıyor. Misafirler, bu indirimlerden faydalanarak Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarındaki tatillerine yönelik indirimli rezervasyon yaptırabiliyorlar. En yüksek indirim oranı olan %35 için, 08 Mart son tarih…

Erken rezervasyon dönemi bu yıl daha da önem kazandı. Bunun da iki nedeni var. Birincisi otellerin tıpkı havayolu firmalarında olduğu gibi dalgalı fiyat politikaları uygulamaları… Uçakların ilk koltukları 39 TL.'den satıp, yerler doldukça fiyatları 49, 59, 69 şeklinde yükseltmeleri gibi, otellerde de fiyatlar talebe göre artacak. En sona, yani turizmin yüksek sezonuna kalacak odalar da en pahalıları olacak.

Bu konuyu daha net anlatabilmek için bir örnek vereyim. Diyelim ki bir otelin kişi başı, gecelik, normal fiyatı 100 TL. İlk indirim döneminde, yani şimdi, oteli satın alan misafirler gecelik, kişi başı 65 TL.'den tatil yapabilecek. 2. dönemde otelin doluluğu arttığı için odanın hem fiyatı yükselecek hem de indirim oranı biraz daha düşecek. Oteli ikinci dönemde, yükselen fiyattan örneğin, 120 TL.'den alanlar, % 30 indirimle 84 TL. ödeyecekler. Erken rezervasyon dönemi bittiğinde, hem indirim olmayacak hem de yerler dolduğu için otellerin fiyatı daha da yükselecek, yine örnek olarak, 130 TL.'ye çıkacak. Yani erken rezervasyonun ilk döneminde odayı 65 TL.'ye alan ile normal sezonda 130 TL.'ye alan aynı yerde, aynı zamanda tatil yapacak.

Kararını çabuk verenler %50'ye yakın fiyat avantajı yaşayacak. Bununla birlikte, bu yıl yeni bir uygulamaya başladık. Erken rezervasyon Sigortası ile, 10-20 TL gibi çok düşük bir bedel ödeyerek, tatilinize 72 saat kalana kadar, koşulsuz iptal hakkına sahip olabiliyorsunuz. Böylece, “ya aksilik olurda belirlediğim zamanda tatile gidemezsem, param yanar” endişesinden de kurtuluyorsunuz. Erken rezervasyon konusunda bir de uyarı yapmak istiyorum. Internet üzerinden satış yapan bazı siteler, önce fiyatlarını iki kat yükseltip sonra da çok fazla indirim oranı uygulamışlar gibi gösterebiliyorlar. Bu gibi satış tekniklerine kanmamak için misafirlerimize bizden mutlaka fiyat almalarını ve tesislerin indirim uygulanmış en son fiyatlarını karşılaştırmalarını tavsiye ediyorum.

Yurtdışı'nda nasıl hesaplı tatil yapabiliriz?
Yurtdışında hesaplı tatilin sırrı da, ters akımı yakalayabilmekte yatıyor. Bu konuyu da örnek üzerinden giderek anlatmak oldukça faydalı olacaktır. Avrupalıların da tıpkı bizim Kurban, Ramazan ve Cumhuriyet bayramlarımıza benzer, Paskalya, Asansiyon ve 1 Mayıs bayramları var… Bu dönemlerde, tıpkı bizim toplu halde yurtdışına tatile gitmemiz gibi, değişik ülkelere tatile gidiyorlar. Paskalya dönemlerinde Kapalıçarşı, Sultanahmet gibi turistik yerlerde İspanyol ve İtalyan turistlerin büyük gruplar halinde dolaştıklarına rastlamışsınızdır. İspanya ve İtalya gibi ülkelerden Türkiye'ye gelen turistlerin, dönüş uçakları boş dönmesin diye de Türk acenteleri de devreye giriyorlar ve bu dönüş koltuklarını hesaplı bir şekilde alıp, tatil nedeniyle boşalan bu ülkelere hesaplı turlar düzenliyorlar.

Bu yıl Paskalya Turları, 30 Mart-05 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Şuan satışta olan ve 199 Euro'dan başlayıp 449 Euro'ya kadar fiyatları bulunan İtalya ve İspanya turlarının Mart ayında hızlıca dolması bekleniyor. Normal fiyatlarının yarısı kadar bir bedelle İtalya ve İspanya'yı gezmek istiyorsanız, üstelik de bahar ayları gibi güzel bir dönemi değerlendirmeyi planlıyorsanız bu turları kaçırmamanızı özellikle tavsiye ederim. Etstur Seyahat Danışmanı Tuğba Sarı'dan Seyahat Önerileri almak için: 0216 542 99 22 / 1213

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21