• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

ESPA’DA “SULTAN “OLMA SIRASI SİZ DE!

ESPA’DA “SULTAN “OLMA SIRASI SİZ DE!
Binlerce yıldır kültür ve sosyal yaşamın vazgeçilmezi olarak hayatımızda yer alan ‘hamamlar’ modern çağda; sağlıklı yaşam, doğal yöntemlerle yaşlandırmayı geciktirme, doğal olana dönüş trendleri kapsamında günümüzde yeniden hayat buluyor
TURİZMİN SESİ

The Istanbul EDITON’da yer alan üç katlı spa ESPA’nın otantik atmosferinde, Türk kültürüne has geleneksel arınma, yenilenme yöntemleri, ESPA’nın tamamen organik doğal ürünleriyle bütünleşince bir ‘yenilenme ritüeli’ oluşuyor.Hamam uygulamalarının faydaları saymakla bitmiyor. Stresi hafiflettiği, kasları gevşeterek fiziksel ve ruhsal açıdan dinlendirdiği, cildin yüzeyindeki ölü dokulardan arınmaya yardımcı olduğu ve cildin toksinlerden arınmasında faydalı olduğu yaygın olarak biliniyor. Ancak, bağışıklık sistemini desteklediği, lenf drenajını ve kan dolaşımını arttırdığı, hücresel seviyede oksijenlenmeyi arttırarak cildi beslediği ve bu yolla da cildin genç ve taze kalmasına büyük destek sağladığı ise yeterince bilinmiyor.
 
the-istanbul-editon,spa-espa,2.jpg
 
Kültürden kültüre aktarılan bu mirasın antik çağlardan bu yana varlık gösterdiği düşünülüyor. Türklerin Orta Asya’da yaşarken varolan hamam geleneklerini göç ettikleri Anadolu’ya taşıdığı, kendilerinden önce yaşayanların bıraktığı ‘mermer hamam kültürünün’ üzerine kendi geleneklerini inşa ederek, Osmanlı döneminde yaygınlaştırılarak da günümüze kadar özenle koruduğu ifade ediliyor. Levent’te The Istanbul EDITION’da üç kattan oluşan 2 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren ESPA’da, gerek tasarım gerekse uygulamalarda bu geleneği yaşatmak için tüm detaylar yüksek standartlarla korunuyor.
 
the-istanbul-editon,spa-espa,3.jpg
 
Cilt tipine uygun olarak seçilen kese uygulaması; hamamın içerisinde yer alan özel kese odasında, hamamda ve buhar odalarında cilt yumuşatıldıktan sonra, tüm hijyen kurallar özenle takip edilerek uygulanıyor. ESPA’nın büyülü bakır tonları ile muhteşem otantik atmosferinde, Osmanlı ezgileri eşliğinde devam eden köpük banyosu ve masajını, organik keçi sütü ve bal karışmından oluşan özel vücut bakımı izliyor. Organik ESPA ürünleri kullanılarak devam eden saç yıkama, ardından da özel kayısı özü içeren organik ESPA yağları yardımıyla yapılan saç bakımı ile devam ediyor. Tamamı; konusunda uzman hamam terapisti  tarafından, aslına sadık kalınarak uygulanan bu özel bakım sonrasında, zamanda yolculuk hissine kapılabilir, ruh ve bedeninizin arındığını, vaktiyle sultanlara nasıl bakım yapıldığını yaşayarak hissedebilirsiniz. 
 
the-istanbul-editon,spa-espa,32.jpg
 
Yaz aylarını geride bıraktığımız, güneş ışınlarının yıpratıcı etkilerini cilt üzerinde yoğun olarak hissettiğimiz içinde bulunduğumuz aylarda evlenmeyi düşünen gelin adaylarının kendilerini  ESPA’da ki ‘gelin hamamı uygulamaları’ ile  ‘sultan’ gibi hissetmeleri kaçınılmaz.. Cildin kaybettiği nem, canlılık ve parlaklığın geri kazanılmasına olanak tanıyan geleneksel hamam ritüelini gelin hamamı haricinde, ‘loğusa hamamı’,’bebeğin kırk hamamı’, ‘bayram hamamı’ gibi kutlamalar ile bütünleştirmek de mümkün. Eski gelenek ve göreneklerimiz doğrultusunda, bu ritüelleri sevdiklerimiz ile paylaşmak ve  coşkulu kutlamalara dönüştürmek şimdi ‘ESPA’da hayat buluyor. ESPA’da tamamen aslına uygun detaylar ile hayata geçirilen ‘Gelin Hamamı’; arzuya göre ‘kına gecesi’ ve ‘bekarlığa veda partileri’ ile de birleştirilebiliyor. Gelinin tüm aksesuarlarından, kına eğlencesi detaylarına; özel Bindallı kostümünden, ipek puta peştamaller ve hamam bohçasına;  geline özel Osmanlıca duaların yazılı olduğu sedef nalın, gümüş tarak, gelin tacı gibi aksesuarlardan arkadaşlarına verilen örtü ve nazar boncuklu küçük kına keselerine kadar tüm detaylar ESPA tarafından aslına sadık kalınarak organize ediliyor.
 
The Istanbul EDITION, ESPA
Rezervasyon için: 0 212 317 77 17
 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21