• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

ERİKLİ'DE YAPAY RESİF DENİZE BIRAKILDI

ERİKLİ'DE  YAPAY RESİF DENİZE  BIRAKILDI
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a ve beraberindeki konuklara Proje Danışmanı Savaş Yapman tarafından proje ile ilgili bir sunum sergilendi

TURİZMİN SESİ


Sunumun ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve konuklar saat 14.00'te Mecidiye İbrice Limanı'na giderek burada da Yapay Resiflerin ilk bölümü su altına bıraktı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ,Edirne Valisi Gökhan Sözer ve Ak Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak ile birlikte İbrice Limanı'na gelen Bakan Günay'ı burada, Kaymakam Metin Borazan, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar karşıladı.

Bakan Günay, İbrice Limanı hakkında Milletvekili Budak'tan bilgi aldıktan sonra tekne turuna çıktı. Günay, Tekne turunun ardından batıkları taşıyan gemiye geçti. Gemi Mecidiye açıklarına geldikten sonra batıklar denize bırakıldı.

SAROS BÖLGESİ İLGİ ÇEKİCİ
Açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Saros Körfezi'nin dalış açısından ilgi çekici bir bölge olduğunu söyleyerek, “Bu bölge daha da ilgi çekici hale getirilmeye çalışılıyor. Ayrıca balık yuvası açısından da bu tür düzenlemelerin faydası var.

Ben bu projenin, bölgeye ilgiyi yoğunlaştıracağını düşünüyorum. Zaten İstanbul'un yakın çevresinde bir yandan Çanakkale, bir yandan Edirne bölgenin deniz turizmi zaman içerisinde çok daha cazip hale gelecek. Daha yolun başındayız yapacak çok işimizin olacağını düşünüyorum” dedi.

DALIŞ TURİZMİ SON YILLARDA İLGİ ÇEKİYOR
Dalış turizminin son zamanlarda ilgi çekmeye başladığını da ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de turizmi çeşitlendirme çalıştıklarını kaydederek, “Dalış noktalarının çoğalması da bu çeşitlendirmenin önemli parçalarınından bir tanesi.

Spor merkezi turizm anlayışı, sağlık merkezi turizm anlayışı, termal merkezi turizm anlayışı; bunlar Türkiye'nin turizm haritası içinde önümüzdeki yıllarda daha özel yer tutmaya başlayacak.” diye konuştu.

SAROS KÖRFEZİ DESTİNASYONU GÜNDEMİMİZDE VAR
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kıyı turizminde işin kolayına kaçıldığını öne sürerek, şunları söyledi:“Bu konuyu ileriye taşımamız gerekiyor. O yüzden Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Saros Körfezi ve Çanakkale ilgi çekici destinasyon olarak gündemimizde var. Bunun yanında başka bölgelerimizi de genişletmek gerekiyor. Bu konuda bakanlığımızın 2023 turizmin geliştirilmesi stratejisi var. Orada da bölge önemli spor ve dalış turizmi merkezlerinden olarak işaretlenmiştir.”

GEÇTİĞİMİZ YIL DIŞ TİCARET AÇIĞININ %55'İ TURİZMLE KAPANDI
Türkiye'nin geçtiğimiz yıl dış ticaret açığının %55'ini turizmle kapattığını dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Şu anda 27 milyon kişiyi ağırlayabiliriz ki ağırlıyoruz; biz bu rakamı 45-50'ye çıkarmaya çalışıyoruz. O çerçevede doğamızı daha iyi kullanmamız gerekiyor. Maviyi, yeşili koruyarak uzun süreli bir turizm yapabiliriz.

Aksi takdirde tahrip ederek, bir yandan taş ocaklarıyla, bir yandan trollerle, dinamit atarak balıkçılık yaparsak bir süre sonra denizlerin kirliliği artmış olur. Denizlerimizi koruyamayız, hem de bereketini azaltmış oluruz. O yüzden daha dikkatli, daha tahammüllü, daha kâr marjları sınırlı ama uzun vadeli, turizm anlayışına kendimizi hazırlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

SAROS'LA İLGİLİ BİR ŞİKAYET GELDİMİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gazetecilerin “Saros'la ilgi size sorun geldi mi?” sorusuna da şöyle cevap verdi: “Burada sit irdelemesi yapıyoruz. Saros, Kültür Turizm Geliştirme Bölgesi içinde, planlama çalışmalarımız var. Doğal ve tarihsel sitlerle ilgili bir irdeleme çalışmamız var. O çalışmanın yakın tarihlerde biteceğini tahmin ediyorum. Daha sonra burada tahsisler konusunda planlama çalışmaları bitmiş olacak ve tahsisler konusunda bir adım atabileceğiz. Ancak şu an altyapı açısından çok ciddi eksikliklerimiz var.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21