TURİZMİN SESİ
Zorlu dersleri başarı ile tamamlayan kişiler psikolojik danışmanlık, psikoterapi, psikolojik değerlendirme gibi bölümler ile insanların psikolojisini düzeltmesinde yardımcı olmaktadır. Günümüzde iş hayatının yoğunlaşması, yaşamın zorlaşması, gelecek kaygısı olması gibi durumlarda insanlar psikolojik destek almak istemektedir. Üniversiteden mezun olan kişiler bir cv ile iş başvurusunda bulunması gerekmektedir. Peki ya cv hazırlama nasıl olmalıdır?
Cv Nedir?
Cv kısacası özgeçmiş demektir. Bir cv oluştururken dürüstlüğe önem verilmelidir. Cv bir iş başvurusu için oldukça önemli bir belgedir. Düzgün ve iyi hazırlanmış bir cv mülakata çağrılmak için ilk adımdır. Bir cv iş niteliğinden uzak ve gereksiz bilgiler ile dolu olduğun da insan kaynakları tarafından geri plana atılır. Bundan dolayı bir cv hazırlama da çok dikkatli olunmalıdır.
Bir Cv'de Neler Olmalıdır?
-Kişisel bilgiler,
-Kişisel beyan,
-İlgili yetkinlikler,
-İş deneyimi,
-Eğitim ve nitelikler,
-Hobiler ve ilgi alanları,
-Referanslar,
İyi Bir Cv İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bir cv hazırlarken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu noktalar diğer adaylardan sizleri ön sıralara taşıyacaktır. Dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekildedir:
-Aktif fiiller kullanmak oldukça önemlidir. Analiz edildi, oluşturuldu gibi kelimeler girişken bir kişi olduğunuzu gösterir.
-Yazım hatalarına ve dil bilgisine dikkat edilmelidir. Yazım denetleyiciler ile yazım hatalarınızı kontrol etmelisiniz.
-Genel ve aşırı kullanılan çalışkan, birçok görevi yerine getirebilen gibi terimlerden uzak durun. Bu terimler yerine gerçek hayatınızdan örnekler verin.
-Başvuru yapılacak olan iş yerine özel bir cv hazırlanmalıdır. İş yerinin niteliğinin iyice kavramanız gerekmektedir.
-Eposta adresinizin isim ve soy isim içeren bir adres olduğundan emin olun. Böyle bir eposta adresi sizi daha profesyonel gösterecektir.
-Cv içerisinde deneyimlerinizden bahsederken abartmayın ve yalan söylemeyin.
-Ön yazı eklemek ise başvurunuzu daha da kişiselleştirmenize yardımcı olacaktır.
Psikolog Cv Hazırlama Sürecinde Yapılan Hatalar
Peki ya psikolog cv’si nasıl hazırlanır? Cv hazırlarken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Yapılan bazı hatalar insan kaynakları karşısında işe alımını düşürmektedir. En sık yapılan hatalar şu şekildedir:
Cv hazırlama bazen el ile yapılmaktadır. Ancak teknolojinin gelişmesi ile bu durum ilkel kalmaktadır. İnsan kaynakları el ile hazırlanan bir cv karşısında kişinin yeterli olmadığını düşünebilmektedir. İnsan kaynakları iş başvurusu yapan kişileri ilk önce cv'sinden tanımaya çalışmaktadır.
Cv oluştururken bazı kişiler yanlış bilgiler vermektedir. Fazladan bilgi vererek de gerçekten uzaklaşılmaktadır. Fakat bir psikoloğa mülakat sırasında soru sorulmaktadır. Böylelikle yanlış bilgi içeren bir cv var ise gerçek mülakat sırasında ortaya çıkmaktadır.
Psikolog Cv'lerinde Yer Alan Bilgiler
Cvhazirlama.cool adresinden cv hazırlamak oldukça kolaydır. Buradan rahat ve kolay bir şekilde hazırlanabilmektedir.
Bir işe başvuru yapacak olan bir psikoloğun karşısındaki kişinin daha deneyimli olduğunu unutmamalıdır. Yaratıcılıklarını ortaya koyarak dikkat çekici bir cv hazırlaması gerekmektedir. Özellikle bir cv de akıcı bir dil oldukça önemlidir. Kısa ve net cümleler kullanmalı ve yazım hatalarının olmaması gerekmektedir.
Bir cv içerisinde deneyimlerine yer verirken kronolojik bir sıralama ile yapmalıdır. Eğer bu kişinin katıldığı konferanslar, deneyimler var ise bunlardan da bahsetmelidir. Bir cv maksimum 2 sayfa olmalıdır. Okunaklı bir yazı tipi kullanılmalı ve 10 ya da 12 punto yazı boyutu kullanılmalıdır.
İş Deneyimi Olan Psikologlar İçin Öneri
Bir cv içerisinde iş deneyiminden özenli ve doğru şekilde bahsedilmesi gerekmektedir. İşveren kişiyi cv'si sayesinde tanımaktadır. Eğitim ve öğretimden bahsetmelidir. Katıldığı kurslar varsa bunlardan bahsetmelidir. İş tecrübesini doğru ve öz bir şekilde karşıdaki kişiye aktarmak oldukça önemlidir.
Görevlerinizden bahsederek kısa ve anlaşılır ifadeler kullanın. Her zaman olumlu sıfatlara yer verin. Şimdiki zaman ve geniş zamanın kullanılması oldukça önemlidir.
Bir başvuru yaparken deneyimlerinizden ve herhangi bir eğitim programına katıldıysanız bundan da bahsetmelisiniz. Herhangi bir uzmanlık eğitiminiz var ise bundan da bahsetmeyi unutmamalısınız.
Hakkımda bölümüne de yer verebilirsiniz. Burada kendinizden ve kariyerinizden, kariyer hedefinizden bahsedebilirsiniz. Başvuru yaptığınız pozisyona dair olan isteklerinizden de kısaca bahsedebilirsiniz.
Sahip olduğunuz lisanslar ve sertifikalar var ise bunları da cv’ye eklemeniz gerekmektedir. Sahip olunan lisans ve sertifikanın tam adını ve alınan kurumdan da bahsedilmelidir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.