• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

EMITT’TE KOZAN RÜZGÂRI ESTİ

EMITT’TE KOZAN RÜZGÂRI ESTİ
Medeniyetler Şehri Kozan tarihi, kültürü, marka ve yöresel ürün çeşitliliği ile Emitt 2011 Seyahat ve Turizm Fuarında Kozan standını Bakan Günay'ın ziyaret etmesinin yanı sıra siyasetçi, bürokrat ve vatandaşların ilgi odağı oldu

TURİZMİN SESİ


Ekin Fuarcılık tarafından düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 10–13 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü'ndeki Tüyap Kongre Merkezi'ndeki fuar alanında 10 Şubat Perşembe günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımı ile açıldı.

Valilikler, il, ilçe belediyeleri ve Turizm danışma bürolarının stantlarının olduğu fuar kalabalık bir izleyiciyi ağırlıyor. Turizm sektörüne yönelik Türkiye'nin en büyük fuarlarından biri olan Emitt'te Kozan rüzgârı esti. Fuarı gezmeye gelen misafirler, Kozan standına büyük ilgi gösterdi. Şehrin tarihi, kültürel ve turizm zenginliklerini merak eden vatandaşlar, Kozan'ın tarihi kültürel değerlerini ve çok sayıda özelliğini yakından tanıma fırsatı buluyor.

Anavarza Bal'ında tadım ikramında bulunduğu Kozan standını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Sinop Valisi Orhan Düzgün, Kozan eski Kaymakamı Yıldırım Uçar, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoglu, İstanbul İl Kültür ve turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Adana İl Emniyet Müdürü Salih Kesmez, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Göçhan, Adana Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ATO Başkanı Şaban Baş, Altın Kozan Genel Müdürü Ozan Aksu, Defterdar Taner Utkucu birçok İl ve İlçenin Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Bürokratlar ve basın mensupları ziyaret etti.

SEVGİLİ; “TANITIMIN FAYDALAR VE YARARLARI OLACAKTIR”
Tanıtımın önemine değinen Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili; “İlçemizin tarihi ve turistik yerlerini sergilemek amacıyla ilçemizde yetişen ürünlerimizi ve markalarımızı açmış olduğumuz stantla sergilemekteyiz. Standımıza çok büyük bir ilginin olduğunu gözlemledim. Tanıtımımızın en iyi şekilde yapıldığına inanıyorum. Tanıtımın bölgemize çok faydalar ve yararlar getireceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

ÖZGAN, “KOZAN'IMIZI ULUSLURARASI ARENADA TANITMAYA DEVAM EDCEĞİZ ”
Turizm son yıllarda hızla gelişmeye başladı diyen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan “Dünyadaki önemli işlemlerden biri tanıtım ve pazardır. Onun için ilçemizi kaymakamlığımız ile birlikte en iyi şekilde tanıtmaktayız. Bu tür etkinliklerle Kozan'ımızın rotasını turizme çevirdik. Akdeniz'in incisi olan Kozan'ımız tarih, doğa ve yayla turizmi ile ön plana çıkarmak istiyoruz. İşte bu gibi uluslar arası fuarlar bizler için bir fırsattır. Çukurova denince akla Kozan gelmektedir. Bunun için Çukurova'da Kozan çok önemli bir merkezdir” dedi. Turizmi geliştirmek adına alt yapı hazırlık çalışmalarının devem ettiğini belirten Başkan Özgan “Bölgemizde bulunan zengin tarihi ve doğal güzelliklerimizi turizme kazandırma çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Kozan'ı tarih ve kültürü ile marka kent yapma çalışmalarımız devam edecektir. Ayrıca bize ürünleri ile katkı sağlayan üreticilerimize ve valilerimize bürokratlarımıza sanatçılarımıza ve basın mensuplarımıza ve Kozanlı hemşerilerimize ve Anavarza Bal'ımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Turizm fuarında 9. salonda yer alan Kozan standı her zamanki gibi ilgi odağı olmaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Emitt fuarında stantları dolaşarak onure etti. Kozan standına da gelen Bakan Günay Belediye Başkanı Kazım Özgan'la da bir süre sohbet etti.

KOZAN ÇUKUROVA'NIN GURURU OLDU
Açılan stantta Kozan'ın tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra, narenciye, doğal güzellikler, el sanatları, yöresel ürünlerden keçiboynuzu, melengiç (Çıtımık), zeytinyağı, incir reçeli, turunç reçeli, dut kurusu, kızılcık kirazı kurusu, kantron yağı, tarhana, kuru üzüm, andız, dut ve harnup pekmezi, ceviz ve ceviz içi, yöresel kilim, yine Kozan markası olan Anavarza Bal, tapan bıçağını, göçer sucuk ve çemen, Doğan ve Özmen şekerlemeden lokum, sucuk, Sezen Kolonya, Ünka markalı helva, tahin, nar eksisi sosu, pekmez, limon suyu, Güneydoğu Ayran ve Peynir, Seğmen Tarım ürünü olan İrep ve Citrusline markalı narenciye sergilendi.
Fuar boyunca Kozan'ın bal markası Anavarza Bal tadım ikramında bulunurken, ziyaretçiler Kozan Portakalı, Melengiç (Çıtımık) ve incir reçeli ikram edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21