• BIST 9910.61
  • Altın 3062.553
  • Dolar 35.4023
  • Euro 36.2886
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Emirates’te Sağlığınız Güven Altında

Emirates’te Sağlığınız Güven Altında
Emirates Havayolu kapsamlı sağlık hizmeti vermek amacı ile mürettebatına ilk yardım ve acil tıbbi bakım konusunda 6 milyon dolar yatırım yaptı
TURİZMİN SESİ

Uçuş esnasında yolcu sağlığını öncelikleri arasında bulunduran Emirates Havayolu, bu alanda kapsamlı hizmet vermek amacı ile mürettebatına ilk yardım ve acil tıbbi bakım konusunda binlerce saat eğitim gerçekleştirirken 2014 yılında buna yönelik donanımlara 6 milyon dolar yatırım yaptı. Emirates 2014 yılı boyunca kabin mürettebatı ve pilotlar için toplam 33.430 saatlik sağlık eğitimi gerçekleştirerek personelin uçaktaki yolculara yardım etmek için doğru destekle donatılmasını sağladı.
 
emirates,hastane,-emirates-havayolu,4.jpg
 
Bu kapsamda tüm Emirates kabin mürettebatı, BAE Genel Sivil Havacılık İdaresi'nin zorunlu kıldığı kapsamlı bir başlangıç eğitim programından ve uçakta tıbbi ekipmanların kullanımı hakkında özel bir ek eğitimden geçiyor. Bu eğitim hem uygulamalı hem de kuramsal öğeleri içeriyor. Eğitim sayesinde mürettebat, farklı durumlarda acil sağlık müdahalesine hazırlanıyor. Müdahale konuları arasında temel yaşam desteği (CPR); astım, kalp rahatsızlıkları, nöbetler ve alerjik reaksiyonlar gibi tıbbi rahatsızlıklar; travma ile ilgili konular ve hatta acil durumda doğum da yer alıyor. Pilotlar ayrıca oksijen yetmezliği, sıtma, dang humması, travma, suni teneffüs ve boğulma ile iş sağlığı konularını kapsayan eğitim oturumlarına katılıyor.
 
 
emirates,hastane,-emirates-havayolu,2.jpg
 
Tıbbi nedenlere bağlı olarak rota değiştiriliyor
Bir tıbbi nedene bağlı olarak nadiren rotanın değiştirildiği durumlarda, kabin mürettebatının uyarılması veya sağlık sorunlarına sahip olan yolcuyu fark etmesiyle başlayan süreç, durum ciddi bir boyut kazandığında 7x24 hizmet veren, ABD merkezli uçuş mürettebatı ile uzman havacılık tıp danışmanları arasında doğrudan bağlantı sağlayan “Medlink” hizmeti aracılığı ile yolcunun durumu değerlendiriliyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emirates'in Operasyonlardan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Adel Al Redha: “2013 ve 2014 yıllarında 100'ün üzerinde uçuşun rotasını acil tıbbi durumlar nedeniyle değiştirdik ve bunun bize maliyeti 12 milyon doların üzerinde oldu. Tıbbi nedenlerle bir rotayı değiştirdiğimizde etkilenen yolcuyu tıbbi müdahaleye mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için yerel yetkililerle işbirliği içerisinde çalışıyoruz ve aynı zamanda bu rota değiştirmenin diğer yolculara etkisini en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun yanı sıra, uçaktaki mürettebatın ve karada görevli geniş bir ekip, uçuş bağlantılarını kaçırabilecek olan yolcuların rezervasyonlarını tekrar düzenlemek, sağlık hizmetleri tarafından uçağın karşılanmasını sağlamak, yerde yakıt ikmalini gerçekleştirerek uçuş planını revize etmek için harekete geçiyorlar.
 
emirates,hastane,-emirates-havayolu,6.jpg
 
Kara ekibimizin Emirates'in planlı seferleri arasında bulunmayan bir noktaya uçağın inişini desteklemek durumunda kaldığı zamanlarda bu özellikle zorlu bir göreve dönüşüyor. Rota değişimi, maliyetli olması ve operasyonları aksatmasının ötesinde diğer yolcular için de önemli sıkıntılara yol açıyor. Tek bir rota değiştirmenin maliyeti 200 bin doları bulabiliyor ancak bir yolcunun hayatı ya da güvenliği tehlikede olduğunda bunun bir önemi olmuyor. Yolcularımızın ve mürettebatımızın güvenliğinden asla taviz vermiyoruz” dedi.MedLink'in yanı sıra uçak mürettebatına, rahatsızlık yaşayan yolcunun nabız hızı, kan basıncı, elektrokardiyogramı, sesi ve görüntüsü gibi yaşamsal sağlık verilerini uydu iletişimini kullanarak uçaktan MedLink'e iletmelerini sağlayan son teknoloji ürünü bir sistem olan “Tempus IC” de yardımcı oluyor.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21