• BIST 9724.5
  • Altın 2975.528
  • Dolar 35.0159
  • Euro 36.7713
  • İzmir 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • Ankara 1 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

EGD, AB BAKANI EGEMEN BAĞIŞ’I AĞIRLADI

EGD, AB BAKANI EGEMEN BAĞIŞ’I AĞIRLADI
EGD gazetecileri ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Sütlüce Haliç Kongre merkezinde AB ve Türkiye Ekonomi değerlendirmeleri hakkında bir toplantı düzenlendi
TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR
İSTANBUL -Başkanlığını Celal Toprak'ın yaptığı EGD gazetecileri ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Sütlüce Haliç Kongre merkezinde 21 ocak 2012 tarihli AB ve Türkiye Ekonomi değerlendirmeleri hakkında bir toplantı düzenlendi. EGD Ekonomi Gazeteciler Derneği Gazetecileri, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış İle AB ekonomi endeksli toplantı gerçekleştirdi. genel profil bilgileri ile birlikte sorular ve cevaplar son durumu aydınlattı.

EGD Başkanı Celal Toprak öncelikle gelinen son durum hakkında bilgi isteğinden sonra ekonomiyle ilgili soruları ekonomi medyasının hemen hemen tüm değerli yazarların bulunduğu gazetecilerin sorularını cevaplandırma ile geçeceği toplantı içeriğini sunmasından sonra, AB Bakanı Egemen Bağış önce çok sayıda katılımın olduğu EGD'yi kutladı. “Biliyorum ki yola Ekonomi Muhabirleri Derneği olarak çıktınız ve o zaman attığınız tohum 2007 yılında geniş bir aileye dönüştü ve Ekonomi Gazetecileri Dermeği ailesi bugün 600'ü aşkın üyeye ulaştı. Sadece mesleki bir örgüt olarak değil, aynı zamanda büyük bir aile olarak el ele yarınlara olan yolculuğunuzu kararlılıkla sürdürmeniz takdire şayandır.” Sözlerine EGD nin etkinlerini sıralayarak çok yakından takip ettiğini gösterdi.

“Ekonomiye hayat verenler olarak Ekonomi Gazeteciler Derneği'nin bizleri de yol arkadaşları olarak görmesi, güçlü ve mutlu Türkiye'yi rota edinen ve bu uğurda Türkiye'ye büyük bir mesafe kat ettiren Hükümetimizle aynı hedefe ilerlemesi bizi son derece memnun eder. Ne ekonomide, ne siyasette, ne demokratik mücadelemizde Ceteris Paribus varsayımıyla hareket edemedik. Önümüze sürekli engeller çıkardılar.” Diyerek şimdi bu analiz metodunu kullanabildiklerini ifade etti.

Yapılan en büyük yatırımın demokrasiye olduğunu topal demokrasi ekonomiyi felç edebileceğini, ekonomide “Türkiye Modeli” kavramı ortaya çıktığını ve Türkiye'nin elinde limitsiz kredi kartı olduğunu vurguladı. Fransa'da tasarı geçerse ekonomide ne olacak? sorusuna
“Tasarı geçerse elbette belirli adımları atmak mecburiyetinde kalacağız.
Ama şunu herkes bilsin ki ne milletimizi, ne Türkiye ve Fransız halkı arasındaki dostluğu, ne de işadamlarımızı olumsuz etkileyecek bir adım atarız.”

Avro, dünyanın en büyük ekonomisi olan AB'nin gündemindeki en önemli sorunların başında gelmektedir. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa ekonomisinin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana bu kadar bir zor bir dönemden geçmediğini belirtiyor. Aynı şekilde İngiltere Başbakanı David Cameron'ın ''Reforma gidilmezse Avrupa Birliği'nin geleceği tehlikede'' diyor olması krizin boyutunu bizlere açıklıyor.

Dünyanın hala güçlü bir Avrupa Birliği'ne ihtiyacı var…
Avrupa Birliği bir fikirler ve idealler birliği…O yüzden bu idealler birliği bozulursa dünya için de tehlikeli bir gidişatın başlangıcı tetiklenmiş olur. Türk Ekonomisi G-20 AB sorusuna “G-20 ülkeleri, dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 90'ını, dünya ticaretinin yüzde 80'ini ve dünya nüfusunun üçte ikisini temsil ediyorlar. Küresel kriz AB genişlemesinin önemini ortaya koymuştur. Avrupa Birliği bugün hala 15'ler Birliği olsaydı küresel krizin etkileriyle daha zor başa çıkabilirdi.

G-20 içerisinde Avrupa Birliği 6 temsilci alırken,müzakereleri yürüten Türkiye 7'inci ülke olması mesajını AB doğru okumalıdır. Ekonomide Türkiye modeli diplomaside de “Ekonomi Diplomasisi” diye bir kavramı öne çıkarmıştır. Terör konusunu “Teröre harcanan 300 milyar dolar ile 450 bin kilometre duble yol yapılabiliyor veya 150 Bogaz köprüsü yapılabilir.” Diyerek ekonomiye getirdiği yükleri bildirdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21