TURİZMİN SESİ
26 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak sergiyi henüz ziyaret etmediyseniz, hafta sonu Troya destanını görme fırsatını kaçırmayın. Kale Grubu’nun katkıları, EPOS 7 ve BASE işbirliği, Burgan Bank’ın da desteğiyle düzenlenen ‘Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi; İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü'nün de desteği ile Darphane-i Amire'de, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. ‘2018 Troya Yılı’ kapsamında, yeni nesil sanatçıların efsane kent Troya’yı yeniden yorumladığı ‘Düşler Ülkesi: Troya’ ilk olarak, 27 Temmuz-27 Ağustos tarihlerinde, Çanakkale’de Piri Reis Müzesi’nde sergilendi. Çanakkale’de büyük ilgi gören ‘Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi, 26 Eylül Çarşamba günü İstanbul Arkeoloji Müzeleri Darphane-i Amire 14 No’lu binada İstanbullu sanatseverlerle buluştu. Üç haftada 10 binden fazla sanatseverin ziyaret ettiği ‘Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi sanatseverleri büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. 26 Ekim Cuma günü sona erecek sergide, özellikle hafta sonu (20-21 Ekim) ziyaretçi yoğunluğu yaşanması bekleniyor.
Efsane kentin medeniyet destanı
‘Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi, Derya Yücel’in küratörlüğünde, 29 genç sanatçının katılımıyla hayata geçti. Türkiye’nin farklı illerinden kadim efsaneleri yeniden yorumlayan sanatçılar; baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, grafik tasarım, resim, seramik, video gibi farklı mecralarda yapıtları buluşturuyor. Serginin küratörü Derya Yücel, “Yüzyıllardır, nice arkeolog, bilim insanı, sanatçı, şair ve yazara 'düşler' kurduran efsane kent Troya’yı özgün kılan, savaş, güç, medeniyet destanı ile mücadele, hayal gücü ve ilham kültürünün bir bileşimi olmasıdır. Bu ilhama kulak veren yeni nesil sanatçılar, kadim efsaneleri güncel ve disiplinlerarası anlatım pratikleriyle yeniden yorumlayarak nesilleri birbirine bağlayacaklar" dedi.
29 genç sanatçı Troya’yı yeniden yorumladı
BASE 2017 sanatçılarından; Arek Qadrra, Beste Kopuz, Burak Çolak, Burhan Üçkardeş, Can Özal, Canalp Sipahi, Damla Yalçın, Dilan Eroğlu, Elif Havuz, Fatih Temiz, Hasan Avni Koçak, İbrahim Erdoğan, Kübra Boy, Kübra Gürleşen, Murat Kahya, Ömer Sedat Yenidoğan, Seçil Büyükkan, Seda Boy, Selen Tokgöz, Uğur Demirci, Zafer Geyikçi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren Erdi Özdemir, Ezgi Erkan, Halil İbrahim Kara, İlgim Camcı, Oğuzhan Karadal, Ozan Gürkan Peltek, Ömer Akif Yeldan ve Samet Aygün’ün yapıtları sergide yer alıyor.
‘Düşler Ülkesi Troya’ ile 360°sergi deneyimi
Kale Grubu, sergi deneyimini herkes için kalıcı ve zamansız kılmak adına ‘Düşler Ülkesi Troya’ sergisi için web sitesi hazırladı. Düşler Ülkesi Troya sergisi www.duslerulkesitroya.com isimli web adresinden 360° gezilebiliyor. Sergiyle ilgili etkinliklere, yazılı ve görsel materyale de web sitesinden erişim sağlanabiliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.