• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE BİR İLK

DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE BİR İLK
Temalı park, gösteri merkezi ve alışveriş caddelerini bir arada sunan konseptiyle dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan VIALAND’in açılışı sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde de heyecanla bekleniyor

TURİZMİN SESİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Gürsoy Grup & Via Properties ortak girişimi sonucu İstanbul’un kalbi Eyüp’te 600 dönümlük arazi üzerine inşa edilen Türkiye'nin ilk mega temalı parkını, alışveriş caddeleri ve gösteri merkeziyle bir araya getiren ve 1 milyar 150 milyon TL’lik maliyetiyle Cumhuriyet tarihinin en büyük bölgesel park yatırımlarından biri olan VIALAND'in inşası hızla devam ediyor. VIALAND’i ziyaret için şimdiden birçok turist gün saymaya başladı. Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Kafkas, Körfez ve Balkan ülkelerinde yaşayan ve Türkiye’de tatil planı yapan birçok yabancı ile bu ülkelerdeki basın mensupları VIALAND ekibiyle iletişime geçerek açılış zamanı hakkında bilgi istiyor. Yapılan fizibilite çalışmaları ve saha araştırmalarına göre VIALAND’in İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 15 oranında bir artış sağlayacağı, yaklaşık 3 milyon turistin VIALAND’i ziyaret edeceği tahmin ediliyor. İstanbul’u ziyaret edecek turistlere güvenli bir ortam içinde eğlence, alışveriş, gezi, yemek içme ve keyifli vakit geçirme olanağı sunacak olan VIALAND, Türkiye’nin eğlence yüzü, İstanbul’un ise simge merkezlerinden biri olacak. 
 
Yabancı turistler VIALAND için gün sayıyor
VIALAND Genel Müdürü Mehmet Emeç, VIALAND’in Türkiye turizmine önemli bir katma değer sağlayacağını söyledi. VIALAND’in İstanbul’un dünya kentleri arasında temalı parklar alanındaki eksikliğini tamamladığını ifade eden Emeç, “VIALAND, İstanbul’u dünyanın eğlence başkentlerinden biri yapacak. Şimdiden dünyanın birçok bölgesinden Türkiye’yi ziyaret edecek yabancılar ve basın mensupları bizi arayıp bilgi istiyor ve VIALAND’i ne zaman ziyaret edebileceklerini soruyor. Afrika’dan, Avrupa’dan, Ortadoğu’dan, Kafkaslar’dan, Balkanlar’dan hatta Çin’den bile telefonlar alıyoruz. Ayrıca yabancı basın mensupları, bizi arayıp röportaj talebinde bulunuyor. Tüm dünya ülkelerinden gördüğümüz bu ilgi iddiamızı daha da güçlendiriyor. VIALAND, Türkiye’de olduğu kadar dünyada da bir ilk olma özelliği taşıyor. 2012 yılında yaklaşık 9,5 milyon turisti ağırlayan İstanbul’da her ne kadar tarihi, kültürel ve eğlence anlamında yüzlerce olanak bulunsa da bir temalı parkın yerini dolduracak kadar büyük bir merkez yok. Bu nedenle VIALAND, çok büyük bir turizm potansiyeli taşıyor. Zaten yaptığımız çalışmalar VIALAND’in İstanbul’a gelecek yerli ve yabancı turist sayısını yüzde 15 oranında arttıracağını gösteriyor.” 
 
Yılda 3 milyon turist İstanbul’a VIALAND için gelecek
Bir temalı parkın turizm potansiyeli, diğer temalı parklardaki insan hareketi, şehrin nüfusu ve şehrin dışarıdan aldığı turist sayısı hesaba katılarak tahmin edilebiliyor. Buna göre VIALAND’de yılda yaklaşık 30 milyonluk insan hareketi olacağı, bu rakamın yaklaşık 3 milyonunu şehir dışından ve yurtdışından gelen turistlerin oluşturacağı öngörülüyor.  VIALAND gibi şehir parkları Avrupa’da, ABD’de ve Çin’de çok yoğun ilgi görüyor. Örneğin İsveç’te Gothenburg şehrinde bulunan Liseberg (1040 dönüm), yılda yaklaşık 3 milyon, İsveç’in Stockholm şehrinde bulunan Gronalund (1040 dönüm) ise yılda yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçi kabul ediyor. Fransa’da Paris’te bulunan Park Asterix, Disneyland’e rağmen, 200 dönüm alanda yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçi ağırlıyor. Danimarka’da bulunan Tivoli Gardens 84 dönüm arazisiyle yılda 4 milyona yakın turist kabul ederken Pekin’de 556 dönüm araziye kurulan Happy Valley ise yılda yaklaşık 3,5 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. 
 
Dünyanın en popüler temalı parklarını kıskandıracak düzeyde bir park olan VIALAND, 600 dönüm arazide 50’den fazla eğlence ünitesini aynı anda misafirlerine sunarak birçok temalı parkı geride bırakıyor. Ayrıca VIALAND son teknoloji ile tasarlanmış ünitelerinin yanı sıra 3 farklı Roller Coasterı ile de birçok temalı parkla yarışacak kapasitede. VIALAND’in çekici özelliklerinden biri ziyaretçilere ulaşım açısından büyük kolaylık sunması. Çünkü dünyada ulaşım açısından kent merkezinde yer alan çok az eğlence merkezi bulunuyor. Şehir içi parklar olmakla birlikte birçok temalı park şehir merkezine 20 km, 50 km, hatta 100 km uzaklıkta yer alıyor.
 
GÜRSOY GRUP & VIA PROPERTIES ORTAKLIĞI HAKKINDA: 
Gürsoy Grup ve Via Properties, yılların birikimi ile şimdi İstanbul Avrupa Yakası’nın çehresini değiştiriyor. Daha ilk ortaklıklarında İstanbul’a yeni bir değer kazandıran Gürsoy Grup & Via Properties büyük yatırımlara ve güçlü projelere hız kesmeden devam ediyor. İlk ortaklıkları Via Port Venezia’da gösterdikleri başarı ve topladıkları takdirleri yeni bir çıta olarak kabul eden girişim ortaklığı, dünyanın ilk kez göreceği konsept projeleri hayata geçiriyor. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21