• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

DOĞUŞ GRUBU İLE SK PLANET İŞBİRLİĞİ

DOĞUŞ GRUBU İLE  SK PLANET İŞBİRLİĞİ
SK planet ve Doğuş Grubu, internet konusunda yeni bir işbirliği için mutabakat anlaşması imzaladı

TURİZMİN SESİ


SK planet CEO'su Seo Jinwoo ile Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, 25 Ocak tarihinde Davos Forum, İsviçre'de bir mutabakat anlaşması imzaladı. Türkiye'nin en büyük şirketler grubundan biri olan Doğuş Grubu ve Koreli SK planet, çeşitli alanlarda yeni ticari girişimlerde bulunacak.
Stratejik ortaklık; Japonya, Çin, ABD, Güneydoğu Asya ve Avrupa gibi yeni pazarlara girişi hızlandıracak.

SK planet (Jinwoo Seo, CEO, www.skplanet.co.kr) ve Doğuş Grubu (Hüsnü Akhan, CEO, http://www.dogusgrubu.com.tr), e-ticaret konusunda yeni bir işbirliği için mutabakat anlaşması imzaladı.
SK planet ve Doğuş Grubu, iki şirket arasındaki yeni internet ortaklığıyla ilgili olarak SK Planet CEO'su Jinwoo Seo ve Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan'ın hazır bulunduğu bir imza töreni düzenledi.

Bu işbirliği ile SK planet; mobil, SNS (Social Network Services-Sosyal Ağ Servisleri), ticaretle ilgili uzmanlıklarını ve altyapılarını, Doğuş Grubu'nun çeşitli iş alanları içinde kullanarak internet ile ilgili yeni iş imkânları yaratmayı hedefliyor. Bu işbirliği anlaşması, iki şirket arasında bir sinerji oluşturmak adına SK Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Taewon Chey ve Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk arasında varılan görüşbirliği sonucunda gerçekleşti. Şirketler, bu yıl imzalayacakları ortak yatırım sözleşmesi ile de farklı iş imkânlarını değerlendirecekler.
Seo Jinwoo: “SK planet'in global rekabetçi özelliği, bu işbirliği ile güçlenecek”

SK planet CEO'su Seo, “Doğuş Grubu'nun faaliyet gösterdiği finans, otomotiv, inşaat, medya ve turizm gibi çeşitli iş alanlarında geniş kapsamlı bir işbirliği yapmayı bekliyoruz. Ayrıca SK planet'in global rekabetçi özelliği, bu işbirliği ile güçlenecek ve dolayısıyla da dünya çapındaki faaliyetlerimizi farklı yönlerde büyüteceğiz ” dedi.
Hüsnü Akhan: “Ortaklık, iş stratejimizi yeniden biçimlendirmemizle ilgili büyük bir adım”

Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan ise: “Teknolojinin genel itibarıyla kalkınmanın temel itici gücü olduğu ve gelecekte daha da önemli hale geleceği görüşündeyim. Eğer teknolojik gelişmeleri dikkatlice takip etmezsek başarılı ve rekabetçi olmamız çok zor. Dolayısıyla Doğuş Grubu olarak her zaman yenilikçi yaklaşımlarda bulunmaya değer veriyor ve kalitemizi koruma konusunda ödün vermiyoruz” dedi. Akhan sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye internet ile ilgili gelişmeler konusunda bir odak noktası olmaya başladı. Ülkedeki internet kullanımı ve pazar dinamikleri Bilişim Teknolojileri (ICT) alanında ciddi bir potansiyel yaratıyor. Türkiye, penetrasyon oranı bakımından Avrupa'da 7. sırada yer alıyor. 2000 yılından bu yana ülkedeki internet kullanıcısı sayısı 18 kat artış gösterdi ve 2011 itibarıyla 36.5 milyona ulaştı.

Türkiye ayrıca facebook, msn gibi platformların kullanımı açısından da önde gelen ülkeler arasında bulunuyor. Öte yandan, Güney Kore de Bilişim Teknolojileri konusunda dünya liderleri arasında yer alıyor. Önümüzdeki birkaç ay içinde SK'nın başarı hikayelerini yakından izleme fırsatı bulacağız ve Türk pazarında da benzer değerleri ortaklaşa yaratmaya çalışacağız.” Doğuş Grubu CEO'su sözlerini: “Doğuş ve SK arasındaki ortaklık, iş stratejimize önemli katkılarda bulunacaktır. SK, Güney Kore'nin en büyük gruplarından biri ve sektör içindeki geniş tecrübeleri ile birlikte fark yaratacak bir sinerji yakalayacağımıza inanıyoruz” şeklinde tamamladı.

Doğuş Grubu, 122 şirketi ve 29 binin üzerindeki çalışanı ile hizmet verdiği müşterilerine; en gelişmiş teknoloji, yüksek marka kalitesi ve dinamik bir insan kaynağı sunmaktadır. Doğuş Grubu, markalarının değerini sadece Türkiye sınırları içinde değil, bölgesel ve küresel ölçekte de yükseltmeyi hedeflemektedir. Grup, özellikle hizmet sektöründe bölgesel bir lider olma vizyonunu ortaya koymaktadır. Doğuş Grubu, hizmetlerini her zaman için müşteri memnuniyeti ve güven ilkelerini temel alarak sunmaktadır. Bunun sonucunda da dünya ölçeğinde saygın markalar yaratarak, Türkiye'yi bütün dünyada temsil etmektedir. Finansta BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A.), otomotivde Volkswagen AG ve TÜVSÜD, medyada CNBC, MSNBC ve Condé Nast ve turizmde Hyatt International Ltd. ve HMS International Hotel GmbH (Maritim) gibi büyük küresel oyuncularla sağladığı sinerji de bu sürece çok önemli katkılarda bulunmaktadır.

Güney Kore'nin üçüncü büyük şirketler grubu olan SK; enerji, kimya, telekomünikasyon, dağıtım ve hizmet sektörlerinde faaliyet göstermektedir. SK, telekomünikasyon gibi ülke açısından kilit önem taşıyan sektörleri kuvvetlendirerek Kore'nin gelişimine ve ilerlemesine katkıda bulunan bir şirket konumundadır. Ülkenin ana sanayisinde, enerji kimyası ve telekomünikasyon gibi bilgi iletişim sektöründe kaydettikleri başarılarla yetinmeyen SK; rekabet gücünü, yarı iletkenler ve bilgi teknolojisi gibi sahalarda yaptıkları yeniliklerle artırmaya çalışmaktadır.
SK planet bir platform şirketidir. SK'nın iştiraklerinden biri olarak mobil ve internet sektöründe; medya, ticaret, reklam, içerik aktarımı, lokasyon alanlarında çeşitli yenilikçi hizmetleri geliştirmekte ve bunları yönetmektedir. SK planet, Kasım 2011'de Japon uygulama mağazası “qiip”i hizmete sokmuştur ve şimdi de bu hizmetini, Tayvan ve Çin bölgesine yaymaktadır. SK planet, ayrıca küresel kullanıcılara, çok dilli bir SNS (Social Network Services-Sosyal Ağ Servisleri) platform hizmeti olan 'Cyworld'ü de sunmaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21