• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

DERNEKÇİLİĞİN ANLAMI VE KAT HİZMETLİLERİ

DERNEKÇİLİĞİN ANLAMI VE KAT HİZMETLİLERİ
Dernekçiliğin anlamı; bana öğretilenle, yaşadıklarım arasında uçurumlar olduğunu gösterdi
TURİZMİN SESİ

Sezonun  yoğun geçtiği şu zamanlarda  Marmaris turizminde MAHED olarak kurduğumuz derneğimizle sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz.Her ay farklı konularda gerçekleştirdiğimiz eğitim seminerlerimiz gerçekten büyük ilgi görüyor.Katılımların yoğunluğundan Marmaris housekeepınginin eğitime ve bilgiye ne kadar aç olduğunu gördüm. MAHED'i kurmakla ne kadar doğru bir yolda olduğumu  daha iyi anladım. Eğitim ,eğitim,eğitim  dernek kuruluş amacımız bu....#turizminsesi

mahed,pinar-kalkan-camlar,2.jpg
 
Neden bu konunun üzerinde bu kadar duruyorum?
Çünkü “ Dernek kurdunuz, hani bize eleman niye bulmuyorsunuz?” diyeni mi ararsınız, (personel müdürü ne iş yapıyorsa artık (!) daha sonraki yazılarımda özel olarak ilgileneceğim bu departmanla.)
 
“_Bize eleman bulun da derneğinize bağış yapalım.” diyeni mi ararsınız (Kar amaçlı kurulan bir işletmeyiz ya, eğitim falan hak getire(!) hemde ücretsiz eğitim vermek, eğitimlere herkesin katılması için davet etmek, hiç bizim derneğe göre değil (?).. PARA PARA PARA).
 
 “_Hani elemanlara eğitim verecektiniz ,kalifiye eleman yok, siz neden kuruldunuz?” diyeni mi arar sınız, (senelerce mahvettiğiniz , sömürdüğünüz elemanlar akıllanıp sektör değiştirince çalışacak adam bulamayın, sonrada kalkıp hani eleman bulacaktınız, “siz ne biçim derneksiniz!” deyin, bir dakika şuralarda bir yerlere koymuştum SİHİRLİ DEĞNEĞİMİ!..)#turizminsesi
 
 “-Eleman bulmuyor sunuz bari ekstraya eleman gönderin.” diyeni mi ararsınız, (temizlik firmasıyız ya eleman çok bizde siz kaçırın biz tutmaya çalışalım) Daha neler neler.Şunun altını çizmek isterim ki; Elimizde iyilik perisinin sihirli değneği yok. Biz bu sektördeki kötü gidişata bir nebze de olsa dur diyebilmek, hor görülen koskoca bir departmana kan can olabilmek ve ne kadar önemli olduğumuzun altını çizmek için kurulan bir derneğiz. Housekeeping’in güçlenmesi için de, eğitim şart diyerek yola çıktık.  Gerek hali hazırda çalışan meslektaşlarımızın bilgilerini pekiştirmek, onları araştırma ve incelemelere yönlendirmek ayrıca MAHED çatısı altında birleştirerek mesleki anlamda bir güç ve sinerji yaratmak için gerekse yaptığımız ve yapacağımız projelerle yeni nesle housekeeping’i tanıtmak, sevdirmek ve tercih edilebilinir hale gelmesi için kurulan bir derneğiz.#turizminsesi
 
Turizmdeki gidişatın gerek işverenler gerekse biz çalışanlar için pekte iç açıcı olduğu söylenemez. “Ne yapalım, Bana ne” ci zihniyetle, kaderimize razı mı olalım? Tabi ki ekmek teknemizin varlığını daha iyi idame ettirebilmesi için sorumluluklarının farkında olan - olabilen  her insan gibi biz de elimizi taşın altına soktuk. Biz de elimizden ne geliyorsa gücümüzün yettiği kadar turizm için, Marmaris turizmi için yapmaya çalışacağız ve yapacağız da.
 
 Sadede gelmek gerekir se; Sen housekeeping için çalışanları için senelerdir hiç bir adım atma, otelde ikinci sınıf departman gibi gör, yok say, tüm departman müdürlerini kış boyunca kadronda tut, housekeeperini her kış evine yolla, sonrada her sezon başı housekeeper ara. O gelmezse yaparsın eskiden beri yanında çalışan  2 - 3 bilemedin 4 senelik şefi ve hatta “maid”i housekeeper, olur biter. Nasıl olsa pek te otel için önemli bir departman değildir. Müdürü temizlik sorumlusu, elemanı temizlikçi(!).. Nasıl mı? 
 
Anlatayım,  “Biz neden kurulmuş bir derneğiz?”
Maliyetler tavan yaptığında; bunun bilinçsiz kullanılan deterjan ,su, elektrik giderleri olduğunu gördüğünde, Her sene yenilenen  tekstil, sık sık arızalanan temizlik ve bakım makineleri, değişmesi gereken zeminler  ve döşemeler yenilenince!.Hiç bir zaman istemeyiz ama eğitimsiz bir housekeeper (kat hizmetlisi) ın yanlış talimat vermesi yada alınması gerekli önlemleri bilmemesi nedeniyle bir insanın yaralanması hatta ölmesi nedeniyle iş kazası olduğunda reklamasyonların çoğunun sebebinin kaliteli ve hijyenik bir temizlik olmadığını anladığınızda. İşte o zaman MAHED'in kuruluş amacının  sadece eğitim olduğunu, verdiği eğitimlerin asıl amacının mesleki kaliteyi yükseltmek olduğunu, housekeepingin otele gelen misafirlerin  özeline girecek kadar ahlak seviyesi yüksek çalışanlarının olması gereği, konaklama sektöründeki en önemli departman olduğunu, bu nedenle eğitimlerle bu departmanı güçlendirmek için kurulduğumuzu.Ve tabii ki  ekmek teknemiz olan Marmaris turizminin kalitesinin arttırılması  için kurulduğumuzu anlarsınız.Tüm Marmaris turizm camiasına kaliteli bir turizm sezonu dilerim. 
 
MAHED Başkanı                                                                    
Pınar Kalkan Çamlar
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21