• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

Dedeman Türkiye Genelinde Kartopu Gibi Büyüyecek

Dedeman Türkiye Genelinde Kartopu Gibi Büyüyecek
Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya; “Yurtdışında Kazakistan ve Erbil’de 2 otelimiz var Dubai’de bir proje ile flört ediyoruz dedi

TURİZMİN SESİ


ERZURUM / PALANDÖKEN - Dedeman, Park Dedeman ve Smart by Dedeman olmak üzere 3 farklı kategoride markası olan, Türkiye'nin ilk yerli otel zinciri olarak zirvede olan, Sektörün beyaz yakalı personelini turizme kazandıran, aynı zamanda okul niteliğinde personel yetiştiren, Dedeman Holding adına,  Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya Dedeman Palandöken'de basın mensuplarıyla birlikte sezon açılışını değerlendirerek Dedeman grubu otelleri hakkında bilgiler paylaştı

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-013.jpg

Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, konuşmasına başlamadan önce turizm sektörü dışından gazeteci dostları bulunması müsabetiyle kendini tanıtarak sözlerine başladı. Mersin Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunu olan Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya; “Hilton, Swissotel ve Dedeman grupları olmak üzere 3 şirkette çalıştım. 2014 yılından beri de Dedeman Otelleri Genel Müdürlüğü’nü yapıyorum.

Dedeman Grubu olarak madencilik ve turizm olmak üzere iki iş kolumuz var. Şirketimiz otelciliğe 1966 yılında Ankara Dedeman ile başlamış ve mevcutta 17 otelimiz var. 18. otelimizi de 2019 yılında İstanbul Şişli’de açacağız, İstanbul ilinde ki 5. otelimiz olacak” dedi.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken.jpg

SMART BY DEDEMAN MERKEZİ LOKASYONLARDA OLACAK VE ODAKLI HİZMET VERECEK
Emrullah Akçakaya; “Dedeman, Park Dedeman ve Smart by Dedeman olmak üzere 3 farklı kategoride markası olan Türk otel markasıyız. Smart by Dedeman sadece şirketimizin değil, otelcilik sektörünün de gelecekte ki konsepti ve Y kuşağına hitap ediyor. Smart otellerin yatırım maliyetleri düşük, geri dönüşü hızlı ve odaklı hizmet veren bir konsepti var. Smart otellerimiz daha çok alışveriş caddeleri ve merkezi lokasyonlarda olacak. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Anadolu’da ki çoğu yerde açılışına şahitlik edeceğiz” dedi.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-001.jpg

DUBAİ’DE YENİ BİR PROJE İLE GÖRÜŞÜYORUZ
Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya; “Yurtdışında Kazakistan ve Erbil’de 2 otelimiz var. Dubai’de bir proje ile flört ediyoruz. Şehir otelciliğinde öne çıkmış bir marka olarak orada da olacağız, inşallah olumlu sonuçlanır. Olumlu sonuçlanırsa, Dubai'nin Sharjah bölgesinde bir Dedeman'ın açılışını duyurabiliriz” dedi. Akçakaya; “Bizim başlangıç noktamızı 1980 olarak baz alırsak, turizmde başarılı bir yol kat etmiş ülkeyiz. 2019 yılında 40 milyonun üzerinde misafir bekleniyor. Bu tarihi bir rekordur” diyerek sözlerine devam etti.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-002.jpg

SIKINTIMIZ KİŞİ BAŞI HARCAMADA  
Emrullah Akçakaya; “Kişi başı gelir 650 dolarların altında seyrediyor. 900 dolar olarak seyretmesi lazım. Gastronomi, turizmin en önemli kalemlerinden bir tanesi, önem verilip, pazarlanabilir bir hale getirilmesi lazım. Topyekün üzerinden geçilmesi lazım. Daha fazla para harcayan turistin ülkemize getirilmesi için programlarda olacaktır. 25-30 milyon dolar çok az bir gelir bunu sadece İstanbul kazanabilir. Biz turizm endüstrisinde batıdan geri değiliz. Bizim otellerimizin ömrü 10-15 yıllık. Yeni inşaat teknolojileri ile olağanüstü yapılar ortaya çıktı. Hizmet anlayışımız farklı, misafirperverliğimiz var. Gastronomi ve kültürel değerlerimiz çok fazla. Turizm endüstrisinden kazanacağımız gelir çok çok fazla, bende bundan daha çok gelir kazanacağımıza inanıyorum. Veri analizinde maalesef çok iyi değiliz dataların daha sağlıklı tutulması lazım ama telaffuz edilen rakamlar genel doğruyu gösteriyor. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği üyesiyim. Bizim derneğimiz de çalışmalar yapıyor” dedi.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-008.jpgERZURUM PALANDÖKEN DEDEMAN İLE KAYAK DESTİNASYONU OLARAK BİLİNDİ
Emrullah Akçakaya; “Erzurum denince Dedeman’da hep bir farklıdır. Bugün Erzurum Palandöken Dağı bir kayak destinasyonu olarak biliniyorsa, ülkemizde ilk 3’ün içindeyse, bizim katkımız çok fazla. Bölgede alt yapının olmadığı yıllarda zamanın Erzurum Valisi Mehmet Ağar 1993 yılında Murat Dedeman’ı buraya davet ediyor. Buralara yatırım yap diyorlar. Dedeman Grubu buraya geldiğinde sivil havaalanı yok, pist yok, teleferik yok, lift yok. Helikopterlerle malzemeler dağın zirvesine çıkarılarak inşaat yapılıyor. Sn. Ağar’ın teşvikleriyle, dağdaki ilk markalı oteli, pistleri, teleferikleri ve liftleri Dedeman Grubu olarak biz yaptık. 5-6 yıl önce de federasyona devrettik” dedi.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-004.jpgPALANDÖKEN’DE 2 TANESİ DEDEMAN’A AİT OLMAK ÜZERE TOPLAM 5 OTEL VAR
Akçakaya; “Çalışanlarımızın ve konuklarımızın kattığı değerlerle ülkemize katkı sağlıyoruz. Bizim açtığımız yoldan yeni otel yatırımları geldi. Şu anda dağda 4 ve 5 yıldızlı otel statüsünde beş tesis bulunuyor” dedi.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-005.jpg

TAHSİS SÜRELERİMİZ 49 YILLIĞINA UZATILDI VE OTELLERİMİZDE RENOVASYON ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK
Emrullah Akçakaya; “Otellerimizi tahsisli araziler üzerine yaptık süreleri dolmak üzereydi, biz sürelerin uzatılmasını bekliyorduk. Süre uzatımını devletimiz 49 yıllığına bizlere tanıdı. Yenileme projelerimizi yapacağız. Hesaplama ve planlamaları yapıyoruz. 15-20 milyon civarında toplamda bir yenileme maliyeti doğacaktır. Binalar, odalar, genel alanlar ve her tarafta bir yenileme düşünüyoruz. Oteller dışında ki bütün dağın yönetimi kamuya geçti onların da ciddi yatırımları var. Halen yapılması gereken yatırımlar var. En büyük zirve Ejder zirvesidir” dedi.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-007.jpg

KAYAK DESTİNASYONU İÇİN KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİKLERİ POTANSİYEL RİSK OLDUĞUNDAN ÖLÜ SEZONU DA DEĞERLENDİRİYORUZ
Akçakaya; “Küresel ısınma ve iklim değişimleri bu tür destinasyonlar için potansiyel risk oluşturuyor. 15 gün önce karın yağması bizim ticari verilerimizi etkiliyor. Kayakçılar için dua edelim de Yaradan Karı önce versin ve sonra kaldırsın. Küresel ısınma son 5-6 yıldır çok konuşuluyor. Sadece kara bağlı kalmak yetmiyor. Yaz aylarında Temmuz ve Ağustos’ta yüksek irtifa kampı için buraya geliyorlar. O dönem ölü sezonken buraya yaz kampları için gelmeleri ticari bir fonksiyon oldu. İyileşme devam ettiği sürece sadece Erzurum’da değil, ülkemizin Doğu Bölgesi’nde olağanüstü kültürel zenginlikler var, insanlar da ileriye dönük potansiyel var ve geleceklerdir” dedi.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-003.jpg

KÜLTÜR TURLARINDA ÇOK İYİ BİR POTANSİYEL VAR
Akçakaya; “Kültür turları geliyorlar, Erzurum, Kars ve Ağrı illerini dolaşarak gidiyorlar. 8-10 günlük turlar var. Başlangıcındayız ama çok iyi bir potansiyel var. Kültür turları Diyarbakır’a da gitmeye başladı, önümüzdeki yıllarda orada da kendini gösterecek. Doğu Ekspresi küçük bir PR faaliyeti ile canlandı” dedi.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-009.jpg

GEÇEN YILA GÖRE %60’IN ÜZERİNDE BİR BÜYÜME ÖN GÖRÜYORUZ
Emrullah Akçakaya; “Doluluk oranımız %90. Polonyalı, Rus ve İranlılar çok geliyorlar. Gidenler var, gideni getirmek kolay olmuyor ama tekrar geri geleceklerdir. Yarışmalar için ciddi kamusal yatırımlar yapıldı. Her zaman söylediğimiz gibi tanıtımın önemi çok büyük o yüzden “Tanıtım, tanıtım, tanıtım” diyoruz” dedi.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-010.jpg

PALANDÖKEN’DEKİ İKİ OTELİMİZDE AÇILDIĞI GÜNDEN İTİBAREN 1,5 MİLYONUN ÜZERİNDE İNSAN AĞIRLAMIŞIZ
Dünyanın en iyi 20 kayak merkezinden biri olan Dedeman Palandöken'de 187 oda, Dedeman Ski Lodge'de ise, 66 oda bulunmaktadır. İki otelin toplam yatak kapasiteleri 675 yatak kapasitesidir. En çok tekrar gelen misafir sayısı olan otel burasıdır. Otelin yıllık cirosunun 2019 yılında 15 milyon lira civarında olmasını hedefliyoruz. 2019 yılı benim kişisel kanaatim 2018 yılının paralelinde olacak gibi. Trabzon otelimizin %56’sı Suudi Arabistan pazarından oluşuyor. 2018 yılından daha kötü olmayacaktır. Eğer Suudi Arabistanla ilişkiler toparlarsa, 2019 yılı, 2018 yılından daha iyi olur. Ekonomide bir durağanlık var. Bizim otellerimizin çoğu şehir oteli. Bahar ayları itibariyle toparlanacağını düşünüyoruz.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-011.jpg

ÜLKEMİZDE 5 YILDIZLI ARZ FAZLALIĞI VAR
Ülkemizin yatak arzlarının nitelikli 3 yıldız ve 4 yıldız olması lazım. Nitelikli markaların olması lazım. Yeni otel projelerimizi duyuyoruz. Bugün için yok ama olacaktır. Arz talebi yaratır. Vitrine konup, pazarlanıp, gelecek.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-012.jpgKEMAL DEDEMAN ANISINA BİENAL DÜZENLEYECEĞİZ
Özyeğin Üniversitesi ile bir bienal yapacağız. Mehmet Kemal Dedeman adına Türkiye Otelciler Bienali adı altında 12 Şubat M. Kemal Dedeman’ın ölüm yıl dönümünde gerçekleştireceğiz. İlki Divan Otelleri tarafından Vehbi Koç adına yapıldı. İkincisini de biz yapacağız.

dedeman-otelleri-genel-muduru-emrullah-akcakaya,-dedeman,-park-dedeman-,smart-by-dedeman,-dedeman-palandoken-006.jpg

SMART VE PARK OTELLERİMİZ İLE 10 YILDA 50 OTEL HEDEFLİYORUZ
Kar topu gibi büyüyeceğiz. Şu an 18 otelimiz var. 50 otele ulaşacağız. Antalya’da şehir oteli açma hedefimiz var, araştırıyoruz.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İlgili Haberler
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21