• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

CORNERS İLE SANATÇILAR İLHAM ALACAK

CORNERS İLE SANATÇILAR İLHAM ALACAK
Intercult, 27 Eylül- 13 Ekim 2011 tarihleri arasında, CORNERS Kafkaslar gezisini düzenliyor
TURİZMİN SESİ
9 Avrupa ülkesinden, 30 sanatçı, araştırmacı ve kültür operatörü, otobüsle önce Hopa'ya, ardından da Gürcistan ve Azerbaycan'a seyahat ediyorlar. Amaçları, gezdikleri coğrafyalardaki insanlarla bir araya gelmek ve buralarda yeni üretecekleri sanat eserlerine ilham verebilecek hikayeler toplamak. CORNERS projesi, 6 farklı kültür kurumunun işbirliğinde yürütülmekte ve Avrupa Birliği Kültür Programı tarafından finanse edilmektedir. Aynı zamanda Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Kültür, Spor ve Eğitim Bakanlığı projenin Batum ayağını desteklemektedir.

CORNERS projesinin amacı, Avrupa'nın farklı köşelerine yapılan gezilerden toplanan fikirlerden alınan ilham ile yeni sanat projelerinin doğuşuna vesile olmaktır. Avrupa'nın bir köşesinde anlatılan hikayeler bir sanat eserine dönüştüğü zaman Avrupa'nın bir başka köşesine taşınıp oradaki izleyiciyle de buluşacaktır. CORNERS projesi kapsamında yapılan geziler esnasında katılımcı sanatçıların ziyaret edilen şehirlerdeki yerel sanatçılar, sosyal gruplar, sosyal ve siyasi aktivistler, kültür ve sanat kurumları ve yerel halk ile bir araya gelmesi amaçlanmaktadır. Her bir CORNERS gezisi yaklaşık 2 hafta sürmektedir.

Chris Torch, CORNERS projesi sanat yönetmeni ve Intercult'un kurucusu:
”Kafkaslara gerçekleştirdiğimiz bu CORNERS gezisi bizim için çok önemli ve meşakkatli bir adım. Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkeler ile yapıcı bir diyalog kurmak özel bir kültürlerarası hassasiyet istiyor. Ve işte kültürler arası değişim tam da bu gösterilen çabada hayat buluyor.Temaslar her zaman ilk olarak kültür ve sanat alanında kurulur ve karşılıklı anlayışın tesisi ile gerilimler azalır. Hedefimiz bireyler arasındaki bağları kuvvetlendirmek. Çünkü diyaloğu asıl yaratanlar bireyler, onların sanatı ve kültürel heyecanı ile diyalog kuruluyor. Amacımız Avrupa'nın köşelerini merkeze taşıyarak, bakış açımızı ters düz etmek.”

CORNERS Kafkaslar gezisi, proje kapsamında yapılacak 4 gezinin ikincisi. Bu gezi ile katılımcı sanatçıların hiç de aşina olmadıkları bir coğrafyaya seyirleri öngörülüyor. Bundan yaklaşık 1 ay önce 17 Avrupalı sanatçı İsveç'in kuzeyinde bulunan, Sami adı verilen etnik yerli grubun yaşadığı toprakları keşfe çıktılar. CORNERS Kuzey gezisi Umeå 2014 – Avrupa Kültür Başkenti tarafından organize edildi. Otobüs Norveç'ten Västerbotten bölgesi üzerinden İsveç'in Umeå şehrineseyahat etti. Gezinin odak noktaları uçsuz bucaksız doğaya dair hikayeler, Sami kültürü, Sami gelenekleri ve Sami'lerin İsveç devleti ile olan ilişkileriydi. CORNERS Kafkaslar gezisinin anateması, Avrupa'nın güney doğu köşesindeki coğrafyanın sosyo-politik durumudur. Sanatçılar bu amaç ile öncelikle Hopa'ya ardından, Gürcistan'da Tiflis, Chiatura, Telavi ve Azerbaycan'da Sheki, Agsu ve Ciyni'ye seyahat edeceklerdir.

CORNERS Kafkaslar Gezisi, disiplinler arası bir bakış açısı ile görsel sanatlar, sinema, belgesel, dijital sanatlar, tiyatro, dans ve performans alanlarında etkin sanatçıları bir araya getiriyor. Sanatçıların yanı sıra 3 araştırmacı da gezide yer alacaktır. Grupta 9 ülkeden katılımcılar bulunuyor: Gürcistan, Kuzey İrlanda, Ukrayna, Slovenya, Bulgaristan, Polonya, Sırbistan, Hırvatistan ve İsveç. CORNERS, İsveçli bir kurum tarafından yürütülen, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir kültür projesidir. Intercult, uluslararası işbirliği konusunda uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip, Stockholm'de yerleşik bağımsız bir prodüksiyon merkezidir. CORNERS projesinin ortakları Umeå 2014 – Avrupa Kültür Başkenti, Gdansk 2016, POGON, Exodos Ljubljana ve Drugo More'dur. CORNERS projesi Avrupa Birliği Kültür Programı tarafından finanse edilmektedir. CORNERS projesi, 2012 yılında 2 farklı gezi ile devam edecektir. Bu gezilerden birisi Balkanlar'a bir diğeri de Doğu Avrupa'ya yapılacaktır. Böylelikle CORNERS projesi içlerinde Ukrayna, Moldova ve Beyaz Rusya'nın da olduğu 17 ülkeyi ziyaret etmiş olacaktır. Proje sonunda ortaya çıkan eserler bir sonraki proje vesilesi ile tüm Avrupa'yı gezecektir.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21