• BIST 8850.18
  • Altın 3012.611
  • Dolar 34.2571
  • Euro 36.7423
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

ÇOCUKLAR KİTAP TAŞIMAYACAK

ÇOCUKLAR KİTAP TAŞIMAYACAK
+1T Gazete Tasarım Günleri'nde genç tasarımcılara dipnot tablet dergisi hakkında bilgi veren Yazar Cüneyt Özdemir, “Dipnot tablette, Arap dünyasına özel Arapçasını çıkarttık
TURİZMİN SESİ
Önümüzdeki yıl 3 milyon tablet Fatih projesiyle öğrencilere dağıtılacak. Artık çocuklar kitap taşımayacak” dedi.Zaman Gazetesi +1T Gazete Tasarım Günleri kapsamında seminer veren Yazar Cüneyt Özdemir, genç tasarımcılara, dipnot tablet dergisi hakkında bilgilendirdi. Özdemir, “Dipnot tablette, Arap dünyasına özel Arapçasını çıkarttık. Önümüzdeki yıl 3 milyon tablet Fatih projesiyle öğrencilere dağıtılacak. Artık çocuklar kitap taşımayacak” dedi.

Reklam sektöründe gazetelerde dergilerde kimsenin henüz ne yapacağını kestiremediğini ifade eden Radikal Yazarı Cüneyt Özdemir, tablette oyun oynayan çocuklar için yeni kitapların elzem olduğunu fakat bu konuya da kimsenin el uzatmadığını vurguladı. Tasarımcılara büyük bir ihtiyaç olduğunu anlatan Özdemir, “Tasarımcılara çok ihtiyaç var. Yeni bir kitap oluşturduk. Basında fragmanı var kitabın. Linklere güncellenen destekler var, videolar, ses kayıtları ve destekleri kitabın içinde mevcut” diye konuştu.

Tüm dünyada tablete doğru gidildiğini kaydeden Özdemir, tabletin; eğitim hiyerarşisini, eğitim sistemini öğretmen-öğrenci ilişkilerini değiştireceğini söyledi. 20 milyon çocuğun tabletlerle büyüyeceğini anlatan Özdemir, tabletin gazete ve dergilerde çok değişik bir hal alacağını kaydetti. Devletin tabletleri yedekleyerek bedava dağıttığına dikkat çeken Özdemir, “Sistem her şeyiyle değişecek, işin doğası gereği eski ezberlemeler son bulacak” ifadesini kullandı. Dipnot Dergisinin Adobe uygulamalarıyla hazırladıklarını anlatan Özdemir, kitapta yazılımı kendilerinin gerçekleştirdiklerini kaydetti. Özdemir, “Gezi kitabı fotoğraf harita video olmasını istiyoruz. Her ay yeni bir kitap çıkartmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Barış Özcan: Tasarım kelimesi yeniden tanımlanmalı
Programın son bölümünde sahneye çıkan Adobe Akdeniz Ülkeleri ve Türkiye 'den sorumlu medya ve yayıncılık uzmanı Barış Özcan, +1t Gazete Tasarım Günleri katılımcılarına 'Tasarım Yazılımları ve Geleceğin Yayıncılığı' konulu seminer verdi. Özcan, genç tasarımcılara tasarım dünyasının son zamanlardaki en önemli 3 trendinden bahsetti. Tasarım dünyasının 3 önemli trendinin 'her yerde' sözcüğünde gizli olduğunu söyleyen Özcan, “Kreaktif fikirleri (ilhamı) 'her yerde' yakala. Tasarımı internete, mobil cihazlara, tabletlere yani her yere uygun olacak şekilde yap. Tasarımı 'her yere' dağıt. Yani yaptığınız tasarımı iPad, adroid ve blackberry cihazların yazılımlarında çalışabilecek bir şekilde tasarla” dedi.

'Tasarım' kelimesinin yeniden tanımlanmak zorunda olduğunu belirten medya ve yayıncılık uzmanı, “Tasarımın karşısında internet gibi bir problem var. Tasarımın yanından interneti düşünmek lazım. Artık internet elektrik gibi her zaman yanı başımızda olacak. Dijital gazete, e-kitap ev mobil cihazlara uygulama tasarlıyorsanız onun internet ile olan ilişkisini düşünmek zorundasınız” diye konuştu. Günümüzde tasarımcılardan 'süper kahraman' olmaları bekleniyor diyen Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Artık bir tasarımcıdan sadece tasarım disiplinine sahip olması beklenmiyor. Bir tasarımcı internet ile yoğrulmuş ve aynı zamanda video ve fotoğraftan çok iyi anlayan gerekiyor. “
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21