TURİZMİN SESİ
Açılışta davetlilere çiçek dağıtan çingenelerin renk kattığı kokteylde Oylum Öktem İşözen'i yakın sanat çevresinin yanı sıra Feyziye Mektepleri Vakfı yöneticileri ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Betül Mardin, Bennu Gerede ve eşi Cem Büyükhanlı, Leyla Alaton, İnci Aksoy ve emekli Orgeneral Çevik Bir yalnız bırakmadı. Hayatın renkli dokusundan beslenen sanatçının, Kocaman gövdeli kadınları, incecik erkekleri ve güzel çocuklarıyla, yok olsalar şehrin büyük bir boşluk yaratacak dokusuydular dediği Çingeneler, 4 Haziran 2011 Cumartesi gününe kadar Galeri Işık Teşvikiye'den coşkulu ve enerji dolu anların seslerini fısıldayacak.
Zekâları, duyarlılıkları, ifade belirginlikleri, hareket ve ateşli ritmleriyle heyecan yaratan 'çingeneler' heykellerini üç yılda hazırlayan Oylum Öktem İşözen; Bence yaşamın özetidir çingeneler. En yalın, tezatlı ve coşkulu rengidir. diyor. 'Hiçliği varlığa' dönüştüren bir ışık ustası Tankut Öktem'in kızı olarak Oylum Öktem; gen taşıyıcı, yaratıcı ve yetenekli elleriyle; insanın macerasını taşa, kile, bronza yükleyerek sanatseverleri boyutlar arası bir yolculuğa çıkarıyor.
Oylum Öktem İşözen Hakkında
Oylum Öktem İşözen,1976 yılında İstanbul'da doğdu. 2008 yılında yazdığı 'Heykeltraş Babam' adlı kitabında heykeltraş Prof.Tankut Öktem'in heykel atolyesinde izlediği bir dahinin el izlerini, heykel sanatıyla geçen bir ömrü kendi gözlemleri üzerinden yazdı. 2006 yılında o yılın en başarılı beş sergisinden biri seçilen 'Palyaçolar' adlı ilk kişisel heykel sergisini açan Öktem İşözen, 2007 yılında Sadrazam Sait Paşa Konağına İnsan ve Tasarım konularından oluşan beş metre boyutunda büyük ebatlı heykeller yaptı. Contemporary Art 2008'de Modern Masallar adlı karma sergiye katıldı.
Sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakultesi Moda Tasarımı Bölümü'nü bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde aynı dalda yüksek lisans yaptı. 2001-2003 yılları arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde kostüm tasarımcısı olarak çalışan Öktem İşözen, 2006 yılına kadar Beymen Club markasının tasarım yöneticiliğini üstlendi. 2006 yılında İTKİB(İstanbul Konfeksiyon ve İhracatcılar Birliği)'nin desteğiyle kurulan ve bir Avrupa Birliği Projesi olan Moda ve Tekstil İş Kümesi projesinin gelişiminde birçok alanda faaliyet gösterdi. London College of Fashion'da aldığı eğitimlerde tasarım eğitimi ve yönetimi üzerine uzmanlaştı. Halen proje kapsamında kurulan İstanbul Moda Akademisi'nde Sanat Yönetmeni ve Moda Tasarımı Programları Lideri olarak görevini sürdürmektedir.
Sanata dair bir çok farklı alanında faaliyet gösteren Oylum Öktem İşözen, Central Saint Martins'de aldığı küratöryel eğitimden sonra Modanın Döngüsü(İstanbul)2007, Cycle Of Fashion Tokyo(2008), İsveç Boras Üniversitesi işbirliğinde Modanın Sessiz Bedenleri(2008), Hollanda Konsolosluğu ile Bridges To Fashion(2008),İspanya Kültür Bakanlığı ile İstanbul İçin 12 Kıyafet(2009), İtalya Dış Ticaret Merkezi ile BirArada(2009), İsviçre Konsolosluğu ile Eco Chic sergisini(2009), İnönü Vakfı izniyle Bir Cumhuriyet Hanımefendisi Mevhibe İnönü (2009), İş Bankası'nda açılan Bronza Yazılan Efsane(2010) sergilerinin küratörlüğünü ve sanat yönetmenliğini gerçekleştirdi. 2008 yılında çektiği Life,Reality or Fantasy adlı kısa flmi National Gallery Londra'da gösterildi.Bir Büyük Usta adıyla belgesel hazırladı.
2010 İstanbul Kültür Başkenti projeleri kapsamında İstanbul Modern'de yapılan Hussein Chalayan 1994-2010 sergisinin sergi proje koordinatörlüğünü üstlendi. Öktem İşözen, her yıl düzenlenen Dünya ve Avrupa tasarım ve beceri yarışmasında ülkesi adına hakem olarak görev yapmaktadır.
Sanatçı, 'Cumhuriyet Dönemi Heykel Sanatının Gelişimi' ve 'Çağdaşlaşma Sürecinde Kadın Giysilerinin Dönüşümü' konularında seminerler veren Oylum Öktem İşözen evli ve 11 yaşında Han adında bir oğlu vardır.
www.oylumoktemisozen.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.