• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

ÇIĞLIK,BİZ ÇOK HEYECANLIYIZ

ÇIĞLIK,BİZ ÇOK HEYECANLIYIZ
Erzurum Milletvekili Fazilet D. Çığlık : Biz çok heyecanlıyız, Erzurum olarak .Artık bir hayalimiz gerçekleşti

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Erzurum Milletvekili , Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı, Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Sayın Fazilet D. Çığlık Hanımefendi , Holiday Inn Istanbul Airport North Otel'de gerçekleştirilen Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları tanıtım toplantısında konu ile ilgili sorularımızı yanıtladılar.

Hande Kurt :Sayın Vekilim , Universiade 2011 Kış Oyunları, Erzurum'da düzenleniyor. Düşüncelerinizi ve görüşlerinizi alabilir miyiz?

Erzurum Milletvekili Fazilet D. Çığlık : Biz çok heyecanlıyız, Erzurum olarak .Artık bir hayalimiz gerçekleşti. Palandöken Dağımızı Türkiye'ye ve dünyaya nasıl tanıtırız diye düşünüyorduk. Hep bunun hayali içindeydik artık bu hayal gerçek oldu. Bu hayalin gerçekleşmesinde Sayın Başbakanımızın ve Ak Parti Hükümetleri'nin çok büyük katkısı var. Eğer Başbakanımız bu projeye inanmasaydı bugün bu projenin gerçekleşeceğine ben inanmıyorum. Onun sayesinde oldu çünkü biz iş adamlarına gelin bölgeye yatırım yapın Erzurum kalkınsın diyoruz bir şey olmuyor. Bizim kendi içimizden çıkan insanlarımız bile inancını yitirmişti Erzurum'a. Dolayısıyla geçen hafta Sayın Başbakanımızın tesislerin açılışına geldiğinde görseydiniz o coşkuyu ,o heyecanı , insanımızın artık silkinip kendine gelme gibi bir durumu oldu. Bunu yaşamak büyük bir heyecandı. Büyükelçiler oradaydı artık uluslararası platformda olmamız çok büyük bir heyecan getirdi. Büyük bir dirilme getirdi Erzurum'a. Bundan sonra inşallah bu dirilme ve heyecanı kaybetmeyiz, kat kat ileriye taşırız diye düşünüyorum.

Hande Kurt : Sayın Vekilim, turizm açısından nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Erzurum Milletvekili Fazilet D. Çığlık : Biz yurt dışında toplantılara gittiğimizde söylüyoruz Erzurum Milletvekiliyiz. Erzurum neresi ,Erzurum doğuda, Türkiye'nin en yüksek şehiri.Kar var, orada kayak yapılır,diyoruz.Türkiye'de kayak yapılır mı diye soru işaretleri geliyor. Bizim oralar Alp Dağlarının aynısı nasıl buralarda kayak yapılıyorsa bizim oralarda da kayak yapılıyor, diyorum. Bu konuda bir tesisimiz vardı, bugün 3 tesisimiz , hadi 2.5 tesisimiz var diyelim Palandöken olarak ,bu tesislerimizin doluluk oranı ile biz Erzurum olarak gelişeceğiz.Tesislerimizi doldurmak da bizim elimizde bu tanıtımı yapmak da bizim elimizde. Burada bulunan bütün iş adamlarının elinde. Bizim sahip çıkmamız lâzım ki Erzurumumuza ileriye gidebilelim. Erzurumun sahibi Erzurumludur. Biz sahip çıkmadıktan sonra başkasının sahip çıkmasını beklememize gerek yok. Sahipsiz memleket derler hep bizim orada halbuki elinden gelen herkes , kimin elinden ne geliyorsa bir geliyorsa bir, iki geliyorsa iki koymalı , bundan sonra o meşale yakıldı. Bunu söndürmemeye çalışmamız gerekiyor. İnşallah kış turizmi açısından da aslında bütün bu bölgenin ve Türkiye'nin parlayan yıldızı diyorum. Bu tesisler nasıl Batı'da Avusturya'da, İsviçre'de , İtalya'da, Almanya 'da varsa bizde de o tesisler var. Bizim onlardan az kalır bir yanımız yok. On beş sene önce Antalya nasılsa Türkiye'de Erzurum artık bu konumda.

Doğu'nun yıldızı Erzurum diyorum, kış turizmi açısından artık önümüz açık diye düşünüyorum.

Hande Kurt : Erzurum Milletvekili , Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı, Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Sayın Fazilet D. Çığlık Hanımefendiye çok teşekkür ederiz...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21