• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Chefschool Mutfağında “Meksika Ateşi”

Chefschool Mutfağında “Meksika Ateşi”
Kadir Has Üniversitesi’nin, tam zamanlı bir üniversite sertifika programıyla profesyonel aşçı adayları ile eğitim mutfaklarını buluşturduğu Chefschool, Meksikalı ünlü şef Arturo Garcia Mogollon’u ağırladı
TURİZMİN SESİ

Kadir Has Üniversitesi bünyesindeki mutfak okulu Chefschool, 31 Ağustos Pazartesi günü Meksikalı ünlü şef Arturo Garcia Mogollon’u ağırladı, Türkiye’nin en ünlü yemek bloggerları ve lezzet yazarları da Meksika’nın ünlü yemeği Mole Negro’yu bizzat şeften dinleyip, deneyimlediler. Ekip, Chefschool’un,  “Meksika Ateşi” etkinliğinde, ünlü şef Arturo Garcia Mogollon ve ona eşlik eden şef Heo ile tanıştıktan sonra ve hemen, büyük bir heyecanla mutfağa geçip Meksika’nın en ünlü yemeklerinden biri olan “Mole Negro”yu pişirmek üzere işe koyuldu.

Karışık Meksika biberleri ve çikolata ile karamelize edilmiş sos eşliğinde tavuklu Mole Negro; Meksika’da özellikle düğünlerde, yeni doğan bebeklerin partisinde ya da ölen yakınlarının ardından yapılıyor. Çoğunlukla 300’den fazla kişiye yapıldığından yemeğe hazırlık 3 gün önceden başlıyor. Şef Arturo Garcia Mogollon, bir düğündeki tüm insanlara yetecek  kadar fazla yapmayacağımızı, hazırlayacağımız yemeğin bir bölümünü kullanacağımızı söyleyip katılımcılarımızı rahatlattı.
Meksika yemekleri denilince akla ilk olarak biber gelmesi kaçınılmaz. Bol malzemeli Mole Negro’nun tüm malzemelerini ve özellikle biberlerini Arturo Garcia Meksika’dan getirmiş. Meksika’nın en pahalı biberinden tutun, tütsülenmiş chipotle baharatına kadar hiçbir baharat unutulmamış.
 
Şef biber ayıklama ve dilimleme işini özenle anlattı.  Şefe yardım etmek için gönüllü olan katılımcılarımız biberin acı olduğunu umursamadan işe koyulurken, şefin yardımcısı da tavukları soğan, defne yaprağı ve tuz ile haşladı. Biberler ayıklandıktan sonra sosumuza koyu rengini vermesi için fırınlandı. Tüm bunlar olurken Arturo Garcia hazırlıkların ortasında fırından bir sürpriz ile gelip ve herkesi şaşırttı. Mis gibi kokan bol tereyağlı Pan De Yema ekmekleri  mutfakta büyük ilgi odağı haline geldi. Pembeleşen soğan, kızartılmış badem, susam, ceviz ve fıstık, zencefil, muskat ve biberleri karıştırıldığında ortaya renkli görüntüler çıktı. Böylelikle Mole Negro’nun ilk bölümü tamamlanmış oldu. Fırında tekrar kızartılan ekmekler karışımın içine dahil edilip mikserle iyice karıştırıldı. Daha sonra içine su, şeker ve çikolata katılıp rengi koyulaşana kadar kaynatıldı.
 
SİYAH MISIR VE SÖNMÜŞ KREÇ İLE TORTİLLA
Meksikalı Ünlü Şef Arturo Garcia’nin beraberinde getirdiği değirmen makinesi kuru ve siyah mısırların çekim işlemini kolaylaştırdı. Bir gece önceden 10 dakika kaynatılıp sönmüş kireçli suda bekletilen mısırlar nixtamal  yöntemiyle çekildikten sonra pres yardımı ile tortilla haline geldi. Şişmeyip yanmaması için özellikle Meksikalı Ünlü Şef Arturo Garcia’nın eğiticisi Heo tarafından özenle pişirildi.
Uzun ve yorucu bir günün ardından yemeği tamamlamak için her şey hazır. Tavuklar tencereden çıktıktan sonra özel sosumuz ile buluştu. Genelde üzerine bir çok baharat eklenmesine rağmen Meksika’da bunun gereksiz olduğuna değinen Garcia tavuğumuzu tortillalar sıcak iken yememiz konusunda tavsiyede bulundu.   Chefschool’un  31 Ağustos Pazartesi günü Meksikalı ünlü şef Arturo Garcia Mogollon’u ağırladığı bu etkinlikte, Türkiye’nin en ünlü yemek bloggerları ve lezzet yazarları da Meksika’nın ünlü yemeği Mole Negro’yu deneyimlediler.
 
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ, PROFESYONEL AŞÇI ADAYLARI İLE EĞİTİM MUTFAKLARINI BULUŞTURUYOR
Chefschool Programı, tam zamanlı bir üniversite sertifika programı olup, toplam üç modülden oluşuyor. Programa kabul edilen chef adayları, kariyerleri ile ilgili ilk adımı üniversitemizin Cibali Kampüsünde atıyorlar. Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi sertifikası ve International Culinary Education diploması almak için programa katılan öğrenciler, toplam 32 hafta boyunca devam edecek eğitimlerinin il 16 haftasını Chefschool eğitim mutfağında, ikinci 16 haftalık bölümünü de Chefschool uygulama restaurant mutfağında geçirirler. Chef adaylarına aynı eğitim programını içeren üç farklı eğitim zamanı sunuluyor. 1150 saatlik eğitimi başarı ile tamamlayan öğrenciler, Kadir Has Üniversitesi’nden birer chef adayı olarak mezun oluyorlar. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü içerisindeki Chefschool uygulama restaurantı halka açık bir mekan olarak hafta içi 5 gün hizmet veriyor. Tüm lezzet tutkunları Chefschool’daki yemek tutkunu aşçıların elinden çıkan tadları deneyimleyebiliyor.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21