• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

CANKURTARANLAR KEMER’DE YARIŞTI

CANKURTARANLAR KEMER’DE YARIŞTI
KETOB, Redbull sponsorluğunda, TURÇEV ve Sualtı Federasyonu'nun destekleri ile Kemer'in en özel mekanlarından birisi olan Ayışığı Plajı nda cankurtaran yarışması düzenledi

TURİZMİN SESİ


Halil ÖNCÜ-KEMER
KETOB, Redbull sponsorluğunda, TURÇEV ve Sualtı Federasyonu'nun destekleri ile Kemer'in en özel mekanlarından birisi olan Ayışığı Plajı nda cankurtaran yarışması düzenledi. Hayli renkli geçen yarışmada Cankurtaran hem karada hem de denizde zorlu etapları tamamlayarak dereceye girmek için yarıştıklar. Yarışı sahilde bulunan yerli yabacı turistler de büyük bir heyecan ile takip ettiler. Yarışmaya KETOB Başkanı Tayyar Gül’ün yanı sıra Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Emniyet Müdürü Kadir Yıldız, TURÇEV Mavi Bayrak Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy da katıldı. Yarışma İZ TV ekranları için kayıt altına alınırken, yarışmanın sunculuğunu da ünlü sunucu Savaş Karakaş yaptı. Yarışmada birinciliği Kimeros Hotel’den Zeki Mert Gücü kazanırken, ikinciliği Le Jarden Otel’den Ekrem Selçuk Kayel ve üçüncülüğü de Idyros Club’den Serhat Bulut elde etti. Birinci olan Zeki Mert Gücü’ye 2 günlük bir tatil hediyesi verilirken derece girenlere madalya ve kupaları düzenlenen bir törenle verildi.
 
ketob,-redbul,-turcev-,-sualti-federasyonu,ayisigi-plaj2.jpg
 
Gelecek senelerde organizasyon daha kapsamlı hale gelecek.
KETOB Başkanı Tayyar Gül, yaptığı açıklamada organizasyonun önemine dikkat çekerek, “ KETOB olarak bölgemizde bulunan otellerimizin insan sağlığına, can güvenliğine önemine vurgu yapmak adına yaptığımız bir organizasyon oldu. Bu sene ikincisini düzenledik. Önümüzdeki senelerde de bu organizasyonu daha kapsamlı hale getirerek devamını sağlayacağız” dedi.
 
Turizmde en önemli meselelerimizden bir tanesi can güvenliği!
Kemer Kaymakamı Murat Bulacak ise düzenlenen organizasyon için KETOB başta olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “ Bu güzel organizasyon için KETOB’u ve destek verenleri tebrik ediyorum. Sezon başında özellikle turizmde en önemli meselelerimizden bir tanesi can güvenliği. Cankurtaran arkadaşlarımız da özellikle yüzen misafirlerimizin can güveliğini sağlayacaklar. Allah korusun kötü bir kaza olduğunda müdahale edecekler. Bu cankurtaran yarışları da onları teşvik etmek, onların görevlerini daha iyi yapmak adına önemli. Bu tür organizasyonların devamını diliyoruz”diye konuştu.
 
Can güvenliğinden daha önemli, daha mühim hiçbir şey yok!
TURÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı  ) Antalya Mavi Bayrak İl Koordinatörü Lokman Atasoy’da TURÇEV olarak mavi bayrak programında yer alan tüm arkadaşlar olarak Cankurtaran konusundaki hassasiyetlerini gösterdiklerini ifade ederek, “ Mavi Bayrak kriterlerinde plajlardaki can güvenliği son derece önemli. Bu nedenle de ciddi anlamda denetimlerimizi yapıyoruz. Bugün burada yapılan cankurtaran yarışması hem işletmelerin bu konuyu önemsemeleri bakımından verilen bir mesaj hem de kamuoyunda bu bilincin yaratılması açısından bir mesaj. Hem de cankurtaranların motivasyonu, onların kondisyonlarının geliştirilmesi önemini gösterebilmenin bir adımı. Bu yıl 2.si düzenleniyor Kemer’de. Bunun ileriki yıllarda daha da yaygın bir hale gelmesini önemsiyoruz. TURÇEV ( Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ) olarak mavi barak programında yer alan tüm arkadaşlarımız olarak Cankurtaran konusundaki hassasiyetimizi göstermeye devam edeceğiz. Denetimlerimizi bu konuda sıklaştıracağız. Çünkü adı üzerinde can güvenliği. Bundan daha önemli, daha mühim hiçbir şeyin olmadığını düşünüyoruz” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21