• BIST 9891.82
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

BÜYÜKELÇİDEN KOCADON’A ZİYARET

BÜYÜKELÇİDEN KOCADON’A ZİYARET
Hindistan Büyükelçisi Raminder Singh Jassal, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

TURİZMİN SESİ-DERYA DUYSAK


Eşi Hülya Kocadon ve Belediye Meclis Üyelerinin de bulunduğu ziyarette Büyükelçi Jassal öncelikle, Bodrum'da bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Eşi ile birlikte, Türkiye ile Hindistan arasında pek çok benzerlikler olduğunu gözlemlediklerini belirten Büyükelçi'ye Başkan Kocadon, tatil için Bodrum'u seçmiş olmalarının, 4000 yıllık tarihi ile bir kültür, sanat ve tarih kenti olan, medeniyetlere ev sahipliği yapmış Bodrum'a gelmelerinin son derece doğru bir seçim olduğunu vurguladı ve Bodrum'da kaldıkları sürece ne zaman ihtiyaçları olsa, kendisinin her zaman yardıma hazır olacağını, kendilerini ağırlamaktan mutlu olacaklarını belirtti.

Büyükelçi Jassal, Başkan Kocadon'u Hindistan'a davet etti ve bu ziyaretin, Hindistan'dan Bodrum'a geleceklerin sayısında önemli bir artış yaratacağına inandığını belirterek, ziyaret için de kış aylarını tercih etmelerini önerdi. Ancak bir seferlik bir gezinin Hindistan'ı tanımak için yeterli olmayacağını da vurgulayan Büyükelçi Jassal, Hindistan'ın bir uçtan diğer uca uçakla, 4,5 saatlik bir zamanda geçildiğini, Hindistan'da 28 eyaletin bulunduğunu, tek bir eyaletin bile 140 milyon nüfusa sahip olabildiği gibi çarpıcı bilgiler veren Büyükelçi, Başkan Kocadon'un yönelttiği soru üzerine, Hindistan'a yılda 8 milyon kadar turist geldiğini, oysa Türkiye'ye 20 milyondan fazla turistin geldiğini ifade ederek altyapı konusunda Türkiye'nin son derece önde olduğunu, Bodrum'un da turizm açısından son derece ileri konumda olduğunu, turizmin iyi yönetildiğini gözlediğini belirtti.


Son derece sıcak bir ortamda gerçekleşen buluşmada, Hindistan'da da seçim dönemi içerisinde olunduğunu belirten Büyükelçi, Başkan Mehmet Kocadon'u seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti. Hindistan'daki seçim sisteminin elektronik ve son derece güvenilir bir yapı içerisinde gerçekleştiği bilgisini veren Jassal, 750 milyon nüfusa, bir ay süren oy kullanma sürecine rağmen, sonuçların İki saatte açıklanabildiğini, bir o kadar da kağıt israfından kaçınıldığını anlattı; Türkiye'de seçim zamanında kullanılan işaret mürekkeplerinin de Hindistan'dan geldiğini bildiğini ifade etti.

Bodrum'un, Türkiye'nin aydınlık bir penceresi olduğunu belirten Başkan Kocadon, Büyükelçi'nin ziyaret teklifini değerlendirmek isteyeceğini ve orada ruhunu dinlendirmeyi isteyeceğini ettiğini belirtti. Büyükelçi Jassal, pek çok Hintli iş adamını Türkiye'de yatırım yapmaya teşvik ettiğini belirterek, büyük Türk Firmalarının da Hindistan'da iş yapmakta olduğu bilgisini verdi. Başkan Kocadon'un sorusu üzerine, Büyükelçi Jassal, kendilerinin de ekonomik krizden etkilendiklerini ancak hem Türkiye'nin hem de Hindistan'ın kısa zamanda toparlanacağına inandığını dile getirdi.

Türkiye'ye ziyaretleri beklenen Hindistan Başbakanı ve Dış İşleri Bakanı'nı da mutlaka Bodrum'a getireceğini ifade eden Büyükelçi, çok sayıda medya mensubunun da bu vesileyle Bodrum'u tanıma fırsatı elde edeceğine inandığını belirtti. Ayrılmadan önce Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a Hindistan'ı tanıtan bir kitap armağan eden Büyükelçiye Başkan Kocadon, çay ikramları için Bodrum'a özgü, balık desenli demlik/çaydanlık ve tanıtım dokumanları armağan etti. Birlikte fotoğraflar çektirilmesinin ardından Başkan Kocadon, Büyükelçi ve eşini aynı sıcaklık ve samimiyetle uğurladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21