• BIST 10647.91
  • Altın 2450.255
  • Dolar 32.6226
  • Euro 34.9882
  • İzmir 38 °C
  • İstanbul 33 °C
  • Antalya 31 °C
  • Ankara 33 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 

Bütün yılın yükünü omuzlarında taşıyıp yaz tatili hayali kuranlar buraya

Bütün yılın yükünü omuzlarında taşıyıp yaz tatili hayali kuranlar buraya
Temmuz ayında hangi tatil konseptleri, hangi bölgeler öne çıkacak?

TURİZMİN SESİ


İşte Tatilsepeti’nin en yoğun talep alan bölgelere göre derlediği Temmuz rotaları

1.    Deniz, kum, güneş tatilcileri
Temmuz güneşini denizde değerlendirmek isteyenlerin rotası her şey dahil otel konseptleriyle Ege, Akdeniz sahilleri. Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği bu otellerde, aquaparklı havuzlar ve animasyonlar öne çıkıyor. Yüzde 50’ye varan son dakika fırsatları, yüzde 25 ön ödeme ve 2 çocuğa kadar ücretsiz konaklama seçenekleriyle Bodrum, Antalya, Marmaris ve Fethiye talebin en yoğun olduğu bölgeler. Akdeniz’in kimlikle giriş yapılabilen ikonik adası Kıbrıs sıcak ve keyifli kumsalları, sağlıklı Akdeniz sofrasıyla ekonomik bir rota olmaya devam ediyor. Eğlence, deniz, güneş dışında ziyaret edilecek yerlerin başında kıyı şeridinin ziyarete açılması ile eski turistik cazibesine kavuşmaya başlayan Kapalı Maraş Bölgesi geliyor. Akdeniz’in kendine has kültürüne sahip Kıbrıs otellerinde çok çeşitli kampanyalar ve ödeme seçenekleri son dakikaya kadar tatilcilere sunuluyor. 

2.    Sıcaktan kaçıp kendini dağlara, yaylalara vuranlar
Temmuz güneşinin yakıcı etkisini serin yerlerde karşılamak isteyenlerin adresi Karadeniz yaylaları olacak. Bölgenin yeşil coğrafyasına doğru yola çıkan otobüslü turların rotasında Samsun, Trabzon, Rize ve elbette yaylalar yer alıyor. Yeşilin ve mavinin birbirine kucak açtığı o mucizeye tanık olacağınız bu rota sadece doğasıyla değil, tarihi, kültürü ve lezzetleriyle de anılarınızda iz bırakacak. Kişi başı 6989 TL’den başlayan Karadeniz kültür turlarında çipli kimliğinizle, vize ve pasaport gerekmeden Gürcistan’ı da ziyaret edebilirsiniz. 

3.    Vize yoksa vizesizlere gideriz diyenler 
Son zamanlarda vize başvurularında yaşanan yoğunluk ve randevu krizleri seyahat planlarını vizesiz rotalara kaydırdı. Kimlik ya da pasaportla giriş kabul eden ülkelerin yanı sıra; kolay vize veren ülkeler de alternatif tatil rotalarında öne çıkanlar listesinde. Osmanlı döneminden bugüne ortak kültürü ve tarihi paylaştığımız Balkan ülkeleri vizesiz olmasından dolayı oldukça popüler. Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan ve Bosna Hersek 90 gün boyunca ülkeye girişte Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Akşam yemekleri ve ekstra turların da dahil olduğu kişi başı 399€’dan başlayan 5 günlük otobüslü yada uçaklı turlarla Balkanlar’ı keşfedebilirsiniz. Bu rotada deniz arayanların tercihi Karadağ’ın sahil şehri Budva, Temmuz ayının en gözde destinasyonlarından sayılabilir. Yarım pansiyon konaklama dahil turlar kişi başı 399 Euro’dan itibaren başlıyor. Bir başka alternatif vizesiz tur ise 899 Euro’dan başlayan Bangkok, Pattaya Turu.  Kış döneminden bu yana vizesiz turların gözdesi olan Mısır, Temmuz ayında da talep alıyor. Özellikle Kızıldeniz ve eşsiz dalış imkanlarıyla, doğanın ve antik tarihin izinden gitmek isteyenler için 379 Euro’dan başlayan her şey dahil konseptiyle alternatif bir tatil olarak öne çıkıyor. 

4.    Klasik Avrupa ve Yunan Adaları’ndan vazgeçmeyenler
Yeşil pasaport sahipleri ya da vizesi olan tatilcilerin ilk tercihi kampanyalı yurtdışı turları olmaya devam ediyor. Temmuz ayının en sevilen rotası İtalya ve Benelüks turları. Ekstra turlar ve çevre gezileri dahil İtalya turlarına kişi başı 399€’dan itibaren, Benelüks turlarına ise ekstra turlar dahil 599€’dan itibaren erişmek mümkün. Yunan Adaları da her sezon olduğu gibi yine tatilcilerin ilk tercihleri arasında. Valiz açıp kapama derdi olmadan Türkiye limanlarından yolcu alan cruise gemileri ile birden fazla Yunan adasını otel konforunda deneyimlemek mümkün. Tam pansiyon konaklamalı 3 gecelik cruise turları kişi başı 299€’dan başlıyor.  

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21