• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

BUTİK OTELLLER KİTABI ÇIKTI

BUTİK OTELLLER KİTABI ÇIKTI
Mutlu ve Müjde Tönbekici kardeşlerin rehberliğinde Türkiye'nin en iyi küçük ve butik otellerini tanıtıyor.

TURİZMİN SESİ


12 yıl önce ilk yayınlandığında Türkiye'yi yepyeni bir tatil anlayışıyla tanıştıran KÜÇÜK OTELLER KİTABI, Mutlu ve Müjde Tönbekici kardeşlerin rehberliğinde Türkiye'nin en iyi küçük ve butik otellerini tanıtıyor.12 yıldır en çok satanların başında yer alan Küçük Oteller Kitabı'nın güncellenmiş 13. baskısı Boyut Yayıncılıktan çıktı. Türkiye'nin sıra dışı, özgün, en güzel küçük otellerini tanıtan kitabın 2010 baskısı için tüm bilgiler yeniden gözden geçirildi, yorumların büyük çoğunluğu yeniden yazıldı.

İlk kez 1998 yılında Sevan Nişanyan ve Müjde (Nişanyan) Tönbekici tarafından kaleme alınan kitabın 2010 baskısını, geçen sene olduğu gibi Müjde Tönbekici ve kız kardeşi Vatan Gazetesi yazarı Mutlu Tönbekici yayına hazırladı. Otelleri ayrı ayrı ziyaret eden kız kardeşler bu yıl için seçtikleri küçük otelleri yepyeni bir heyecan ve bakış açısı ile yazdılar…
Türkiye, 12 yıl içinde butik otelcilikte büyük bir atılım yaptı. 1998 yılında ilk yayınlandığında 81 otel içeren Küçük Oteller Kitabı bugün 268 seçenek sunuyor okura. Bu hızlı artışta Küçük Oteller Kitabı'nın payı inkar edilemez bir gerçek.

Türk insanı artık kendini özel hissetmek istiyor. Büyük otellerde bulamadığı samimiyet ve sıcaklığı küçük ve butik otellerde buluyor. Yatırımcılar küçük otellere yöneldiler. Ancak son yıllarda “butik” lafının içi hayli boşaltıldı. Eskinin pansiyonu butik otel oldu. Kişiliksiz bir çok otel, küçük bir tabela değişikliğiyle “trende” dahil olmak istedi. İşte Küçük Oteller Kitabı, otel seçmedeki titizliğiyle, alanında en güvenilir kaynak olmayı sürdürüyor. Kitabın piyasadaki taklit ve takipçilerinden en büyük farkı, bine yakın otel arasından seçilen 268 küçük ve butik otelin, yazarların dürüst yorumlarıyla tanıtılması.

Oteller seçilirken mutlak surette belirli bir kalite ve konfor düzeyinde olmalarına ve mimari açıdan da bir özgünlük sunuyor olmalarına dikkat edildi. Otelcinin tabelasına yazdırdığı butik, exclusiv, hip, vip… gibi adlandırmalara (bir kısmı gerçeği yansıtmadığı için) önem verilmedi. Bazen otelin konumuna, bazen mimarisine, bazen bahçesine, bazen ev sahibinin kendisine hayran kalındı. Temel olarak şu soruya cevap arandı: “Biz burada kalmak ister miyiz?” Cevap “evet” ise otel kitaba alındı.
Küçük Oteller Kitabı 2010 baskısında Türkiye'nin her bir tarafından 268 oteli, en güzel fotoğrafları, her tür bilgisi ve dürüst tanıtım yazısıyla oda fiyatlarından, haritadaki yerlerine, çevre güzelliklerinden, otellerin iletişim bilgilerine kadar her tür bilgiyi bulabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl en çok okunanlar listesinde bulunan Küçük Oteller Kitabı muhtemelen bu yıl da listenin yukarı sıralarından düşmeyecek. Kitapçılarda yerini alan kitabı 0212 444 53 53 numaralı Boyut Yayın Danışma Hattından veya www.boyut.com.tr/kucukoteller'den adresinize ücretsiz gönderilmesi avantajı ile kolaylıkla edinebilirsiniz.

2010'un Getirdikleri… Butik lafını kabullendik
Bu kitap, Küçük Oteller Kitabı'nın on üçüncüsü. İki yıl önce Tönbekici kardeşler olarak devraldığımız bayrağı gururla dalgalandırmaya devam ediyoruz. 2009 yılı, kriz yılı olacak, odalar boş kalacak diye pek ürkütmüştü turizmciyi ancak beklenen olmadı. Birçok küçük otelci, tam tersine, geçen sezonun gayet güzel geçtiğini söyledi.
Demek ki doğru yatırım: Küçük Otel.

Geçtiğimiz seneye kadar “Butik” lafını kullanmamaya özen gösteriyorduk ancak bu yıl bu kararımızdan vazgeçtik. Zira yapacak bir şey yok. Türk halkı bu lafı çok sevdi. Pansiyonun, aile işletmesinin, küçüğün yerini “butik” lafı aldı. Hatırı sayılır miktarda insandan “Küçük oteller kitabı mı? Butik mi demek istiyorsunuz?” lafını işittik. Otelciler de üzerine atladı, memleket “butik” otelden geçilmez oldu. Ruhumuz değişmedi (Yeni VW Beetle reklamı gibi “motorun yeri değişti ama kalbi hâlâ aynı yerde”) ama sitemizin adına butik eklemek durumunda kaldık.

Artık www.kucukvebutikoteller.com. Birkaç kişi bizi eleştirdi ancak sonuçta biz de kitabımız satsın, sitemiz aramalarda önde çıksın istiyoruz. İnsanlar google aramada “butik otel” lafını kullanıyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın butiklikle ilgisi olmayan ama bizim kalbimizi bir şekilde fethetmeyi başarmış küçük, şirin, mütevazı otel, pansiyon, konukevleri kitabımızın başköşelerinde durmaya devam ediyor. Butik lafını kullanmayı sevmeyenler için de www.gezginsincap.com adresimiz var.

Bu yıl toplam 268 otele yer verdik. Bunların 30'u yeni. Hemen hemen hepsi açılalı sadece 1 veya bir buçuk yıl olmuş. Bu yıl abla kardeş bölgeleri ayırdık. Mutlu, İstanbul, Güney Ege, Akdeniz ve biraz da Güney Doğu olmak üzere 136 otel ziyaret etti, Müjde ise Kuzey Ege, Orta Ege ve Kapadokya olmak üzere 49 otel ziyaret etti. Eski sayılarda yer alan bazı otelleri beklentilerimizi karşılamadığı için elemek zorunda kaldık. Metinleri beraber yazdık. Üslup farkı varsa nedeni iki ayrı kalemden çıkmasındandır.

Alaçatı rekor üzerine rekor kırıyor. Bu yıl 22 otelle en kalın bölüm oldu. Bunun sonu hayırdır inşallah diyoruz. Alaçatı'ya yetişmeye çalışan öbür bölgemiz ise Kapadokya. Her iki bölgede de güzel oteller açılmaya devam ediyor. Bu önsözleri kim okur, var mıdır öyle bir insan evladı bilmiyoruz ama buraya kadar geldiyseniz açıkçası haberleşmek isteriz.
Yorumlarınız, olumlu ya da olumsuz eleştirileriniz bizim için çok önemli. Paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Seyahatiniz bol olsun, (son zamanların moda deyimiyle) akışta kalın!

Mutlu ve Müjde Tönbekici
Mutlu Tönbekici [email protected]  
Müjde Tönbekici [email protected]  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21