• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

BORAJET HAVAYOLLARI VAN’A ÜS YAPACAK

BORAJET HAVAYOLLARI VAN’A ÜS YAPACAK
Van Valisi Münir Karaloğlu, Borajet Havayolları şirketi yöneticileri ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Protokol Salonu’nda bir araya geldi

TURİZMİN SESİ


Borajet Havayolları yetkilileri bölgenin merkezi olarak seçtiği Van'dan yurtiçi ve yurtdışı seferleri başlatmak için Van Valisi Münir Karaloğlu Başkanlığı’ndan Bora Jet Havayolu Şirketi yetkilileri  ve Vanlı turizm acenteleri ve turizmcilerle Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Protokol Salonu’nda bir araya geldiler. Van Ferit Melen Hava Limanı’na yılda 1 milyonu aşan yolcu geliş gidişinin olduğunu İfade eden Vali Karaloğlu;   "Van turizmini konumlandırırken sadece Türkiye’de belli uçuş noktalarını değil, en uzak noktayı da seçmeleri gerektiğini,  Ankara, İstanbul ve İzmir gibi ana merkezlerle bir sorunumuz yok. Zaten bu illere direk uçuşlarımız var. Şuanda sivil hava alanları arasında en iyi çalışanlardan bir tanesi de Van Ferit Melen Hava Limanı’dır. Bir milyon yolcu kapasitesini aşan bir hava limanımız var. Bizim asıl sorunumuz, Van turizmini konumlandırırken sadece Türkiye içinden değil, bölgesel düşünmemiz gerekir. Hem yurt içindeki kısa uçuşlar hem de Van bağlantılı yurtdışı kısa uçuşları çözmeden bizim burada turizmi hayal ettiğimiz hedeflere ulaşmamız mümkün değildir.

Onun için çapraz uçuş dediğimiz,  Van’ın çevresindeki diğer vilayetlerle lokasyon olarak çok uzak olmayan, otobüslerle 5-6 saatlik mesafelere uçakla uçma imkanı sağlayan bir imkan doğdu. Bugün onu konuşacağız aynı zamanda yurt dışında işte Van-Tebriz, Van-Urumiye, Van-Süleymaniye ve Van-Erbil gibi çapraz kısa hatlarda Van merkezli olarak uçuşları temin edebilirsek. Hem turizmci kazanacak hem de Van kazacak. Van’da turizm altyapısı her geçen gün gelişiyor, konaklama imkanlarımız artıyor. Konaklama kalitemiz yükseliyor. Turizme hizmet edecek sektörler artıyor ve bunlara insan taşımamız lazım. Ulaşılabilirliğin en kısa yolu olan hava yolu imkanlarını arttırmamız gerekiyor. Bildiğiniz gibi Bora Jet Hava Yolları Firması kısa mesafe uçuşlar yapan bir hava yolu şirketi, Van’a daha önce Bursa-Van uçuşları yapmıştı. Söz konusu kısa hatlar için şirketin bize teklifleri olacak, doğal olarak şirket burada önünü görmek istiyor, burada işe başlamak risk içeriyor bu riski de tek başına üstlenmek istemiyor. Kentin katkılarını isteyecekler” dedi.

Bora Jet Genel Müdürü Kadir Peker ise 2 yıl önce başlattıkları uçuşlar hakkında bilgi verdi. Peker, “İki sene evvel Van merkezli uçuşlar yapıştık. Ancak o dönemdeki Türkiye’nin ikili havacılık anlaşmalarından dolayı bir takım problemlerden dolayı hem İran’dan hem Irak’tan uçuş müsaadelerini alamadık. Şimdi bu ikili anlaşmalar yenileniyor. Komşu ülkelerle bundan hareketle biz depremden 3 ay önce hazırlıklara başladık. Deprem nedeni ile beklemeye aldık. Tekrar şimdi Bora Jet olarak Van çıkışlı bir takım müsaadeleri aldık. Bu müsaadeleri almak için izlediğimiz yol şöyle, önce Türkiye’den müsaade alınıyor. Sonra uçulacak ilgili devletten alınıyor.

Başka bir devlete uçuş izni almak ciddi bir süreç fakat Türkiye’deki izinlerin büyük bir kısmı hal edildi.  Şu an Van çıkışlı olarak Erzurum, Trabzon yada Vanlıların talepleri doğrultusunda yapılacak olan kısa uçuşlarda herhangi bir sıkıntı olmayacak. Yurt dışı uçuşlarında da Erivan, Tebriz ve Süleymaniye için izinler alındı. Bunların her gün yapılması için izinler alındı. Bundan sonraki aşamalarda da karşı ülkelerden de izinleri alıp uçuşları başlatabiliriz.  Bora Jet olarak Van ile uzun süredir ilgileniyoruz. Ama bir gerçek var bu herhangi bir şirketin altında kalka bileceği bir iş değil, dolayısıyla hizmetin götürüleceği yer sizlerin katkıları ve desteği olursa sürekli olur. Aksi taktirde havacılı yüklü bir maliyeti olan uçakları dolduramadığımız zaman çok ağır giderler olan bir sektördür. Bu sebeple biz sayın valimizin de önderliğinde size geldik. Van’dan herhangi bir beklentimiz yok. Bu işi beraber yapalım. Siz de bu işin  parçası olun. Bizim para kazanmamaktan ziyade zarar etmeme hedefimiz var. Eğer zarar etmezsek buraya bizim gibi başka şirketlerde gelecektir.   Bora Jet’in tek beklentisi uçuşların yapılacağı şehirlerde maliyetlere bölgenin katılması, maliyetlerin dışında bir beklentisi yok. Zaman içerisinde kendi yolcusunu da yaratacaktır. Van’ın potansiyeli de hızla artıyor” dedi.

 Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO)Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise özelikle ulaştırma konusunda yıllardan beridir özlemle bekledikleri günün bu gün olduğunu düşündüğünü belirtti. Van’ın sınır ili olduğu için sürekli İran ile temas içerisinde olduğunu kaydeden Nadiroğlu, “Örnek verecek olursam 2010 yılında Türkiye’de LC Waikiki Firması en fazla cirosunu Van’da yapmış. En büyük sebebi de 2010 yılında açılan Kapıköy Sınır Kapısı’nın küçük araçlara açıldığı için İranlı turistler günü birlik gelip gittiklerinden kaynaklanıyor” dedi.

Geçen günlerde Bora Jet Firması yetkilileri ile bir toplantı daha yaptıklarını hatırlatan Nadiroğlu, “Öncelikle Van’dan Gaziantep’e, Trabzon’a ve Tebriz’e ve daha sonra ise Süleymaniye ve Erivan seferlerin düzenlenmesi olumlu bir karar olacaktır. VATSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak bireysellikten ziyade toplumsal bir hareketle bu işi ele almamız gerekiyor. Bildiğiniz gibi Van büyükşehir oldu. Potansiyeli olan bir il ve bölgesinde lider durumdadır. Her platformda bunu söylüyoruz. Biz de buna sahip çıkmamız gerekiyor. Bora Jet Firması burada üs kurarak birçok kişiye istihdam yaratacaktır.  Bir konsorsiyum oluşturarak başarıya ulaşabiliriz. Bunu bireyselliğe dönüşürse başarıya ulaşamaz. Ama toplumsal hareket edersek bu işin üstesinden geleceğiz. Oda olarak bu işi önemsiyoruz. Bugün bu masadan bir sonuca vararaktan kalkmayı ümit ediyorum” dedi.Seyahat Acenteleri temsilcileri ve turizmcilerinde sıra söz hakkı alarak görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantının sonunda birde 6 kişiden oluşan bir çalışma grubu oluşturuldu. Bu çalışma grubu Vanlı turizmciler ile Bora Jet hava Yolları Firması yetkilileri arasında köprü görevi yapacağı kaydedildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21