• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

BODRUM’UN KARNAVALI BAŞLIYOR

BODRUM’UN KARNAVALI BAŞLIYOR
Bodrum'u “Bodrum Sokakta” deyişi ile renklendirerek canlandıracak olan Bodrum Karnavalı 8 – 12 Eylül günlerini kapsayan haftada gün yüzüne çıkacak

TURİZMİN SESİ


Attila Güvenç
Bodrum (Anayurt)- Eylül'ün 8-12 günlerini karnaval haftasının müzik grupları ise ; Borusan Quartet, Ebru Yazıcı Soul Experince,New York'tan Warrior Monks, Hakan Girit, Bazuka, Vera, Neyse, Billy not On Holiday, Bomba Etkisi, Batu Ekmekçi, İngiliz Rock grupları Killaflaw, Driky Rich,Billy Not On Holiday, African Drummer, Greek Band, İngiliz Sokak Operası, Oojami, Mazhar Fuat Özkan(MFÖ)

Bodrum'un canlılığını yoğun yaz aylarının ötesine taşımayı hedefleyen Bodrum Belediyesi, Bodrum'da yaşayan sanatçıların oluşturduğu Bodrum Kültür ve Sanat Topluluğu'nun ( BKST ) düzenlemesi ile bu yıldan başlamak üzere Bodrum Karnavalı adı altında karnaval yapacak.

Bodrum'u “Bodrum Sokakta” deyişi ile renklendirerek canlandıracak olan Bodrum Karnavalı 8 – 12 Eylül günlerini kapsayan haftada gün yüzüne çıkacak. Dünya kültürü ile yerel kültürün harmanlanacağı karnavalda çocuklar için de pek çok etkinliğe yer verilecek. Plastik sanatlardan, edebiyata kadar her sanat dalının sokaklara taşacağı belirtilen Bodrum Karnavalı'nda müzik ve eğlence önemli yer tutacak.

Dolu dolu beş gündüz gece eski Mahfel, İskele meydanı, Hadigari, Bodrum'un farklı sokakları, Bodrum Marina önü değişik etkinliklere ev sahipliği yapacaklar. Önceki yıllarda da yapılan fakat devam ettirilemeyen karnavalın bu yıl yeniden farklı şekilde başlaması ile turizm sezonun uzatılması hedefleniyor. İşte yapılan duyuruya göre karnavaldaki
gün gün etkinlikler ve yerler:;

1.'inci gün; Hadigari ve Kale Kuzey Hendeği'nde.
Adı Bodrum'la özdeşleşmiş ve Bodrum'un en eski mekanlarından biri olan Hadigari, 08 Eylül 2011 Perşembe günü Bodrum Karnavalı'nın açılışında ev sahibi olacak. Karma resim ve fotoğraf sergileri ile Kaptan Cengiz'in blues müziği eşliğinde herkese açık yapılacak kokteylin ardından 21.30'da Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi'nde, karnavalın tek ücretli konseri olan Borusan Quartet sahne alacak. Konser geliri UNICEF'e aktarılacak. Konserin ardından yine Hadigari sahnesinde saat 23.00'te Ebru Yazıcı Soul Experience, Warrior Monks (New York), Hakan Girit ve Dj Kenan'la sabahlanacak.

2'nci gün; Sokaklar ve İskele Meydanında
09 Eylül 2011 Cumartesi günü, Bodrum Sanat Okulu Sokak'taki Atölye Dut Ağacı'nda karma heykel ve seramik sergisiyle saat 18.00'de başlayacak. Bodrum Folklor Araştırmaları Derneği (BOFAD) saat 19.00'da Bodrum İskele Meydanı'nda “Bodrum” rüzgarı estirecek. Aynı yerde grafitti sanatçılarının Hip Hop eşliğinde yapacakları çalışmaların ardından gece Türk Rock gruplarıyla sürecek. Be The Band 2011 yarışması finalistleri Bazuka, Vera ve yarışma birincisi Neyse, Bodrum'la İskele Meydanı sahnesinde buluşacak.

3'üncü gün; Mahfel , İskele Meydanı ve Hadigari'de
Bodrum en eski mekanlarından birine daha kavuştu; Mahfel. . Herhangi bir görsel bozukluğu düzeltme veya eksiği tamamlama anlamını taşıyan bu imzanın ilki Mahfel Kafe içinde boş kalan nişlerin seramik sanatçısı İnci İyibaş ve arkadaşları tarafından seramik mozaik yöntemi ile kaplanması performansı olacak. Bu performansın ardından ressam Rifat Koçak izleyenlerin karşısında büyük boyutlu ve Bodrum temalı bir resim yapacak. Performanslara Billy Not On Holliday ve Balkan müziği yapan Bomba Etkisi eşlik edecek. Mahfel'de 18.00'de başlayacak etkinlikle aynı anda İskele Meydanı da çocuklara sahne olacak. Patika Anaokulu ve Minik Halikarnaslılar gösterilerini sunduktan sonra Sabahattin Mutluer tarafından sahneye konan çocuk tiyatrosu İskele Meydanı'nda çocuklarla buluşacak. Saat 21.00'de Bodrum Hadigari'de olacak ve Batu Ekmekçi'nin konseri ile geceye başlayacak. 22.00'de İngiliz Rock grupları Killaflaw ve Dirty Rich İskele Meydanı Sahnesi'nde geceyi tamamlayacak.

4.'üncü gün;Bodrum Sokakları, Marina Meydanı ve İskele Meydanında.
11 Eylül 2011 Pazar günü saat 18.00'den itibaren tüm gruplar Bodrum'un farklı sokaklarında çalmaya başlayacaklar. 19.00'da Bodrum Marina önünden başlayacak karnaval yürüyüşüne katılarak İskele Meydanı'na yürüyecekler. BOFAD ve Bodrum Dans Bodrum müzik ve danslarıyla, Bomba Etkisi ise Balkan ezgileriyle, Billy Not On Holiday swing müziği ile Golden Horn Brass metal üflemelilerle, African Drummer vurmalılarla, Greek Band Yunan müziği ile ve İngiltere'den gelen Sokak Operası aryalarla birer birer İskele Meydanı'na girecekler. Saat 21.00'de İskele Meydanı sahnesinde Oojami Bodrum'da hareketi doruğa çıkaracak.

5'inci gün; İskele meydanında konser
Karnavalı izleyenleri 12 Eylül 2011 Pazartesi günü saat 21.30'da İskele Meydanı sahnesinde Mazhar Fuat Özkan (MFÖ) konseri bekliyor olacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21