TURİZMİN SESİ
Bodrum Uluslararası Bale Festivali ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Yaşar Yıldız, "Bale festivalinin bu yılki konuk ülkesi Fransa olacak. Türkiye ile Fransa arasındaki kültürel etkinlikler son derece yararlı olacak. Bodrum'a son yıllarda gelen turist sayısında ciddi bir artış söz konusu. Bu tür kültürel etkinliklerin turizme olumlu yansıyacağını düşünüyorum" dedi.
Balenin büyük şehirlerden sonra Bodrum'un da özlemini çektiği bir sanat haline geldiğini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu: "19 Ağustosta başlayacak olan Bodrum Uluslararası Bale Festivali'nin 7'ncisi yapılacak. Festivalin yapılacağı bin 300 kişilik Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği hazır hale getirildi. Bale festivallerinde boş yer kalmıyor. Festival Bodrum'da yaşayanlar ve ilçede tatil yapan turistlerden yoğun ilgi görüyor. Festivale giriş ücreti geçen yıl 20 TL olarak belirlenmişti. Ücret, bale sanatını seven insanların festivale katılımını sağlamak amacıyla özellikle düşük tutuluyor."
Yıldız, Bodrum'da yaz boyunca kültürel etkinlikler yapıldığını belirterek, şöyle devam etti: "Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Bodrum Antik Tiyatro'da yapılan konser etkinlikleri bale festivali öncesinde tamamlanacak. O yüzden festival kentteki sanat yaşamının sürmesi anlamından önem taşıyor. Bu sene festivalin tanıtım ve reklamına büyük önem verdik. Festivalin yoğun ilgi göreceğini umuyorum." Bu arada, bale festivalinin yapılacağı Bodrum Kalesi'nde son hazırlıkların tamamlandığı ve festivalin yapılacağı kale ile kentin sokakların ın festival afişleri ile süslendiği görüldü.
7. Bodrum Uluslararası Bale Festivali'nin açılışı, 19 Ağustosta Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu'nun seyirciden büyük ilgi gören "Bin Kalp Atışı" adlı eseriyle yapılacak. Konuk ülke Fransa'nın ilk topluluğu olan Kafig, "Tricote" adlı gösteriyle 22 Ağustosta seyircilerle buluşacak. Ardından, 25 ve 26 Ağustosta, Antalya Devlet Opera ve Balesi "Harem" ile sahne alacak. Osmanlı İmparatorluğunun en parlak dönemlerinden bir kesiti bale adımlarıyla anlatan eser, bu konudaki tek Türk balesi olma özelliğiyle dikkat çekiyor.
Festival, ikinci Fransız topluluk olan Marsilya Devlet Balesi'nin gösterisiyle sona erecek. 29-30 Ağustosta sahnelenecek temsil, birbirinden güzel 3 farklı koreografiyle seyirci karşısına çıkacak. İlk olarak koreografisini Julien Lestel'in yaptığı "Somewhere" gösterilecek, ardından "Herman Schmerman Pas de deux" sahne alacak. Son eser ise "Tempo Vicino" olacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.