• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Bizans dönemine ait 500’den fazla buluntu restore ediliyor

Bizans dönemine ait 500’den fazla buluntu restore ediliyor
Bank of America Merrill Lynch’in Dünya Çapındaki Sanatı Destekleme Programı çerçevesinde, İstanbul Arkeoloji Müzeleri tarafından Asya tarafındaki kazılarda çıkarılan Bizans dönemine ait 548 sanat eseri onarılarak, koruma altına alınacak

TURİZMİN SESİ


Bank of America Merrill Lynch’in Dünya Çapındaki Sanatı Destekleme Programı çerçevesinde, İstanbul Arkeoloji Müzeleri,  Asya tarafındaki kazılarda çıkarılan Bizans dönemine ait 548 sanat eserini onaracak. M.S. 4’cü ile 15’ci yüzyıl, geç Roma ve Bizans dönemlerine ait sanat eserlerinin onarım çalışmasının 2018’de Nisan ayında tamamlanması planlanıyor. İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin yürüttüğü, Koç Üniversitesi araştırma merkezlerinin (ANAMED ve GABAM) destek verdiği ve Bank of America Merrill Lynch’in Sanatı Destekleme Programı kapsamında onarılan eserler, Türkiye’deki en önemli kültür kurumlarından biri olan,   İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde teşhire hazır hale getirilecektir.

İstanbul Arkeoloji Müzelerinde onarılan eserler ayrıca, Ağustos 2018’de yayınlanması planlanan, hem bu koruma projesini, hem de İstanbul’un Anadolu yakasının geç Roma ve Bizans dönemlerini anlatan bir kitaba da konu olacaktır. Bank of America Merrill Lynch Türkiye Ülke Müdürü Banu Başar, konu hakkında şöyle konuştu: ‘Dünya çapındaki Sanatı Destekleme Programı’mızla bir yandan sanat eserlerini korurken, toplumların kültür zenginliğine ve eğitimlerine de katkıda bulunmayı hedefliyoruz. İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin kazılarında ortaya çıkan bu eserlerin, İstanbul’un kültürel ve tarihi zenginliğini gelecek kuşaklara aktarmamıza yardım edeceğini düşünüyoruz. Bu projeye yaptığımız katkının Türkiye’deki diğer arkeolojik çalışmaları teşvik edeceğini umuyoruz.”

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Direktörü Zeynep Kızıltan ise şunları ifade etti: “Uluslararası ve kurumlararası boyutta böyle bir projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bank of America Merrill Lynch’in desteği için minnettarız. Bu öncü çalışmanın parçası olmak kurumumuz açısından büyük değer ve önem arz ediyor.”

Bank of America Merrill Lynch’in Sanatı Destekleme Programı, dünya çapında kâr amacı gütmeyen müzelere, kültürel ve tarihi önem arz eden ve bozularak kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya bulunan eserlerin korunması için bağışta bulunuyor. Proje çerçevesinde korumaya alınan eserler arasında, ülkelerin kültürel mirası kapsamı içinde bulunan çalışmalar da yer alıyor.  Banka 2010’dan bu yana 30 ülkedeki müzelere bağışta bulunarak, 120’den fazla koruma projesine destek verdi.

Geçtiğimiz yıl Bank Of America Merrill Lynch Sanatı Destekleme Programı kapsamında Osman Hamdi Bey’in, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde bulunan altı tablosu üzerinde restorasyon ve araştırma çalışmaları yürütüldü. Program çerçevesinde daha önce; İstanbul Rezan Has Müzesi’nde yer alan M.Ö. 9 ile 7’inci yüzyıllarına ait Urartu Mücevherleri koleksiyonu ve İstanbul’daki Türk İslam Eserleri Müzesi bünyesinde yer alan 8’inci yüzyıl Emevi döneminden kalan bir Kur’an’ın restorasyonu gerçekleştirilmişti.
 
Bank of America Merrill Lynch
Bank of America Merrill Lynch'in Sanatı Destekleme Programı, sanatın önemine yönelik inancımızın bir yansımasıdır. Program ekonomilerin gelişmesine ve farklı kültürlerin birbirlerini tanımasına yardımcı olarak toplumları eğitir ve zenginleştirir. Sanata olan bağlılığımız, sosyal sorumluluk anlayışımızın önemli bir unsurudur. Sanatı Koruma Programı ile dünya genelinde; ilham veren eğitim programlarıyla herkesin sanata erişebilmesini sağlayan, iş yaratan, sergiler açan ve kâr amacı gütmeyen sanat kurumlarını destekliyoruz.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21