• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

BİLFENLİ ÖĞRENCİLERİN AB ÇIKARTMASI

BİLFENLİ ÖĞRENCİLERİN AB ÇIKARTMASI
AB Parlamenterleri: “Bu parlak çocuklar Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne taşıyacak!”

TURİZMİN SESİ-BORA ÖZGEN


AB üyelik sürecini, Dublin’e giderek destekleyen Bilfenli öğrenciler, İrlanda Parlamentosu’nda yaptıkları sunumda “Türkiye, stratejik konumu, büyüyen ekonomisi ve genç nesliyle aradığınız güçlü ortaktır. Avrupa’nın anahtarı biz Türk gençleriyiz!” mesajını verdi. Çocukları dikkatle dinleyen AB parlamenterleri, “Bu parlak öğrenciler Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne taşıyacak!” dedi.
 
bilfenli-ogrenciler,-ab-cikarmasi!1.jpg
 
Önceki yıl, Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış’ın himayesinde Avrupa Parlamentosu’na giden bu yıl da süreci takip ederek Dublin’e çıkarma yapan 60 kişilik Bilfen AB Proje Grubu öğrencileri, yaptıkları sunumla ayakta alkışlandı. Toplantının ev sahibi olarak konuşma yapan Dublin Türk Büyükelçisi Necip Egüz, “Ülkem adına gurur duydum. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Ama Türk gençliğinden bu mesajları duymak çok daha etkili olacak!” dedi. Toplantıda söz alan Dışişleri ve Ticaret Komitesi Başkanı, İrlanda Parlamentosu Milletvekili Dominic Hannigon, “Avrupa Birliği olarak önceliklerimiz ekonomide ve sosyal hayatta büyüme ve gelişme üzerinedir. Bunları diğer ülkelere yaymak AB’nin en önemli hedefidir. Bu kapsamda Türkiye’nin, dünyanın en önemli ekonomik güçlerden birisi olması, stratejik konumunun önemi ve genç, donanımlı nüfusunun varlığı ile AB’nin güçlü bir ortağı olacağına inancımız tamdır. Aday ülkelerin hukuk kuralları AB’nin hukuk kurallarıyla karşılaştırılıyor. Ortak olan noktalar kapatılıyor, ortak olmayanlar ise nasıl AB’ye uygun hale getirilir, çalışılıyor. Türkiye bu süreci geçiriyor, tamamlandığında üyelik için hazır olacaktır.” diye konuştu.  
 
bilfenli-ogrenciler,-ab-cikarmasi!12.jpg
 
Öğrencilerin sunumunu dikkatle izleyen İrlandalı Milletvekili ve AB Parlamenteri Gerald Nash ise, “Emin olun ki; verdiğiniz mesajlar yerine ulaştı! Zaten, tarihten bu yana iki ülke arasında dostluğa dayalı bir ilişki vardır. Bu pozitif ilişki tek taraflı değil, karşılıklıdır. Bu nedenle de Türkiye’nin AB üyeliğini tüm gücümüzle destekliyoruz.” dedi.AB Projesi kapsamında; İrlanda’nın en köklü okullarından Oatsland College ve Trinity College’i de ziyaret ederek hem sunumlarını paylaşan hem de eğitim sistemleri konusunda fikir alışverişinde bulunan Bilfenli öğrenciler, kalıcı dostlukların da temellerini attı. Türk Büyükelçiliği’nde düzenlenen törene katılan öğrenciler, Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış imzalı sertifikalarını aldıktan sonra Türk ezgilerinden oluşan bir repertuarla keyifli bir müzik ziyafeti verdiler.
 
bilfenli-ogrenciler,-ab-cikarmasi!122.jpg
 
SUNUM YAPAN ÖĞRENCİLERDEN ÖNEMLİ MESAJLAR:
Mercan İrem Yılmaz (7.sınıf öğrencisi):
“AB’nin küresel bir oyuncu olmak için Türkiye’ye ihtiyacı var
İklim değişikliği, yasadışı güç ve enerji güvenliği konularında Avrupa Birliği’nin politik, askeri güç ve ekonomisiyle kuvvetli bir ortağa ihtiyacı var. Türkiye, stratejik konumuyla bütün bu ihtiyaçları karşılayacak noktadır.” 
 
Eren Metin Toğan (7.sınıf öğrencisi):
“AB’nin anahtarı biziz!
“Eğer Avrupa Birliği küresel bir oyuncu olmak istiyorsa, eğitimli, dinamik genç nüfusu kucaklamalıdır. Bizler Türk gençliği olarak Avrupa Birliği’ne bu potansiyeli anlamaları ve her alanda işbirliği yapmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. Genç ve hevesli bir işgücü Avrupa Birliği’nin geleceğinin anahtarıdır ve bu anahtarın sahibi Türkiye’dir.”
 
Mitra Tabandeh (8.sınf öğrencisi):
“AB’nin Türkiye’ye, Türkiye’nin AB’ye ihtiyacı var!
Avrupa Birliği’nin mottosu olan ‘Farklılıkta Birlik’ Türkiye’nin de en önemli özelliğidir. Bildiğiniz üzere Türkiye, tarihin bütün süreçlerinden geçerek oluşan ortak bir mirasa,  çeşitli etnik kökenlerin birlikte yaşamasından doğan kültüre ve eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış olması nedeniyle değişik dinlere ve kültürlere sahiptir. Türkiye, zaten Avrupalıdır.” 
 
Gönül Ece Erk (7.sınıf öğrencisi):
“AB üyelik süreci için çalışıyoruz!
Bizler de aynı ortak nedenler ve ülkelerinin refahını artırmak için bir araya gelmiş Avrupa Birliği üyeleri gibi, kendi nüfus çeşitliliğimizi de katarak, ortak bir gelecek inşa etmek istiyoruz. Türk çocukları olarak Avrupa Birliği ile Türkiye’nin ortak değerler ve ihtiyaçlarının farkındayız.”
 
İdil Yazan (8.sınıf öğrencisi):
“Biz Türk gençliği olarak sesimizi duyurmaya geldik!
Global dünyanın yeni nesli olarak zaten Avrupalıyız. Sesimizi duyurduk, kendimizi dinlettik, başardığımıza inanıyorum.”
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21