• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

BEYOĞLU'NUN RUHUNA İHTİYACI VAR

BEYOĞLU'NUN RUHUNA İHTİYACI VAR
Bağış, “Her Avrupalı birkaç saatliğine dahi olsa Beyoğlu'na gelse biz AB'ye çok kısa sürede gireriz

TURİZMİN SESİ


Bora ÖZGEN
İstanbul(TURİZMİN SESİ)-
Beyoğlu Belediyesi ile Kültür Kenti Vakfı'nın düzenlediği Turkcell sponsorluğunda düzenlediği “3.Kültürlerarası Sanat Diyalogları” Tepebaşı'nda düzenlenen muhteşem bir açılışla başladı. Açılışa katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Her Avrupalı bir kaç saatliğine Beyoğlu'na gelse biz Avrupa Birliği'ne çok kısa sürede gireriz'' dedi. Beyoğlu Belediyesi ile Kültür Kenti Vakfı'nın Turkcell iletişim sponsorluğunda düzenlediği 3. Kültürlerarası Sanat Diyalogları Günleri Türk ve Rum müzisyenlerden oluşan Cafe Aman İstanbul Grubu ve Beyoğlu Belediyesi Gençlik Orkestrası'nın Beyoğlu Tepebaşı'nda verdiği açık hava konseriyle başladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş, Mannheim Belediye Başkanı Peter Kurz, Dortmund Belediye Başkanı Jöng Stüdeman ve çok sayıda Türk ve yabancı davetli katıldı

Bakan Bağış: ''Her Avrupalı Beyoğlu'na Gelse AB'ye Gireriz
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, açılışta yaptığı konuşmada, İstanbul Türkiye'nin özeti, İstanbul'un özetinin Beyoğlu olduğunu söyledi. Beyoğlu'nda asırlardır farklı inançların, kültürlerin, medeniyetlerin iç içe yaşadığına dikkat çeken Bağış, “Her Avrupalı birkaç saatliğine dahi olsa Beyoğlu'na gelse biz AB'ye çok kısa sürede gireriz. Çünkü Beyoğlu'nu gören Beyoğlusuz bir Avrupa'nın zayıf kalacağını, fakir kalacağını, yalın kalacağını anlar ve Türkiye'ye yapılan haksızlıklara bir an evvel son vermek için kolları sıvar. Çünkü, çünkü Beyoğlu'nun ruhu Avrupa Birliği'nin en çok ihtiyaç duyduğu ruhtur” dedi.

Başkan Demircan: KSD Beyoğlu'ndan Dünyaya Yükselen Ses
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da konuşmasında, Kültürlerarası Sanat Diyalogları 3 yıldır Beyoğlu'ndan dünyaya yükselen bir ses, bir ışık olduğunu söyledi. Yerelden evrensele doğru akıp giden sanatın ve kültürün KSD ile farklılıkların hoşgörüyle yaşadığı medeniyetler sahnesi olan Beyoğlu'nda birleştiğini ifade eden Demircan şöyle konuştu; “10 gün sürecek KSD boyunca bir kez daha sanat ve Beyoğlu eşanlamlı olacak. 5 kıta 20 ülke 33 şehirden gelen konuklarımız, sanatçı dostlarımız Beyoğlu'nun anlamını ve duygusunu daha da zenginleştiriyor. Biz, Beyoğlu'na bir masalhane, bir hayalhane, perdelerini hiç kapatmayan bir sahne diyoruz. Bu eşsiz sahne, asırlardır kültürlerarası diyalogların, geçişlerin merkezinde yer alıyor. Turkcell Kurumsal İlişkiler ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler de konuşmasında, KSD'yi iletişim ve teknoloji sponsoru olarak desteklemekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.



Açılış Konseri Cafe Aman'dan
Beyoğlu Belediyesi ve Kültür Kenti Vakfı tarafından Turkcell'in desteğiyle 1-10 Haziran 2012 tarihleri arasında Beyoğlu'nda düzenlenecek “3. Kültürlerarası Sanat Diyalogları”nın açılış konserini Costas Ferris'in unutulmaz filmi “Rembetiko”ya hayat verdikleri müzikleriyle tanınan Cafe Aman Grubu verdi. Dört dilde hazırlanmış özel bir repertuarla seyirci karşısına çıkan grup Osmanlı döneminde İstanbul'da Türkçe, Rumca, Ermenice ve Yahudice icra edilen eserleri seslendirdi. Grubun konserinde Rembetiko müziğinin yanı sıra, Osmanlı Fasıl Müziği, Bizans Müziği, Türk Sanat Müziği eserleri yer aldı. Repertuarlarıyla, taksim ve doğaçlamalarıyla, kostümleri ile açılışta keyifli dakikalar yaşatan Cafe Aman'a sekiz dansçıdan oluşan Horokos Dans Grubu eşlik etti. 19. Yüzyıl müzik kültürünün sahnede şölene dönüştüğü gecede, hasapikodan zeybeğe farklı danslar sergilendi.



Gençlik Orkestrası Büyüledi
Açılışın ikinci konserini uluslararası birçok organizasyonda önemli konserler veren Beyoğlu Belediyesi Gençlik Orkestrası verdi. İstanbul ve Beyoğlu'nda yaşayan gençlerden oluşan 70 kişilik orkestra Türkiye'nin en genç keman virtiözü Muhammed Yıldırır'ın şefliğinde Türk ve dünya müziklerini davetlilerle buluşturdu. Orkestranın seslendirdiği eserler Tepebaşında yankılanırken geçen yıl Kültür Sanat Diyalogları'nın Galata Meydanı'nda gerçekleşen açılışında verdiği konserle dakikalarca ayakta alkışlanan orkestra bu yılda performanslarıyla büyük beğeni topladı.

Beyoğlu'nda 5 Kıta 20 Ülke 33 Şehirden 73 Etkinlik
Kısaca KSD olarak da anılan ve İstanbul'un kültür sanatına damgasını vuracak olan etkinlikte dünyanın sesleri Beyoğlu'ndan yükselecek, dilleri aynı anda konuşacak. Bu yıl Asya, Afrika, Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'dan toplam 20 ülke, 33 şehir 10 gün 10 gece birbirinden renkli 73 etkinlik düzenleyecek. Almanya'dan Japonya'ya, Yunanistan'dan Nepal'e, Türkiye'den Amerika'ya uzanan sanat yolculuğu yaşanacak. Bu ülkeler arasında Almanya, İsviçre, İtalya, Nepal, Fransa, Japonya, Tataristan, İspanya, Avusturya, Hırvatistan, Romanya, Avusturalya, Macaristan, Polonya, Amerika, Hollanda, Yunanistan, Polonya gibi ülkeler var. Bazı ülkeler bir şehirle katılırken birçok ülke iki ve üç şehirle KSD'ye renk katacak. Bu şehirler arasında New York, Tokyo, Paris, Nantes, Madrid, Barcelona, Mannheim, Kazan, Viyana, Katmandu, Melborne ve Zagreb'i sayabiliriz. Etkinlikler Galata Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na, İstiklal Caddesi'nden Cihangir'e kadar her gün düzenlenecek. Düzenlenecek sergiler, plastik ve klasik sanatların en güzel örnekleri, konserler, tiyatro oyunları sinema gösterimleri dans performansları ve daha pekçok sanatsal etkinlik İstanbullulara unutulmaz Haziran günleri yaşatacak.

Konserler 2 Haziran'dan İtibaren Galata Meydanı'nda
2 Haziran 2012 tarihinden itibaren konserler Galata Meydanı'nda muhteşem Galata Kulesi''nin gölgesinde düzenlenecek. Yunanistan'dan “Elements The Band", Almanya'dan Band Amıe ve daha birçok uluslar arası grup ve sanatçı yer konser verecek. Sergiler, tiyatrolar ve sinema gösterimleri gibi etkinliler ise Beyoğlu'nun çeşitli kültür merkezlerinde ve meydanlarında halkla buluşacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21