• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

BELEK OTELLERİ AVRUPA’NIN LİDERİ

BELEK OTELLERİ AVRUPA’NIN LİDERİ
Otel fiyatları karşılaştırma sitesi www.trivago.com.tr'nin ilk defa açıkladığı ve Avrupa'dan 50 sahil beldesinin mercek altına alındığı “Avrupa'nın En İtibarlı Sahilleri“ araştırmasında Türkiye'den toplam 5 sahil beldesi yer aldı

TURİZMİN SESİ


Araştırmada yüz üzerinden ortalama 80,31 trivago otel derecelendirme notu alan Belek, “Avrupa'nın en itibarlı sahil beldesi” oldu. Söz konusu listede Türkiye'den Belek'in yanı sıra, Side, Bodrum, Antalya ve Alanya da yer aldı. Böylece, Türkiye ülke bazında İspanya ve İtalya'dan sonra Avrupa'nın en popüler 3. tatil cenneti olmayı başardı.

Aralarında dünyanın sayılı konaklama tesislerinin bulunduğu Belek otelleri, Avrupalı tatilcilerden en iyi notu aldı. Avrupa'nın en büyük otel fiyatları karşılaştırma sitesi www.trivago.com.tr, Avrupalı sahil beldelerini, otellerinin müşteri memnuniyetine göre karşılaştırdı. Türkiye'nin sevilen ve beğenilen sahil beldesi Belek'te bulunan oteller, ziyaretçilerinden en iyi notları alarak Belek'i listenin zirvesine taşıdılar. Avrupa'nın en popüler 50 sahilinin belirlendiği listede, diğer Türk tatil cennetleri Side, Bodrum, Antalya ve Alanya da yer alarak, Belek'i yanlız bırakmadılar.

Sahillerin bir numarası Belek
Araştırmada yüz üzerinden ortalama 80,31 trivago otel derecelendirme notu alan Belek, Avrupa sahillerinin lideri oldu. Belek, çoğunluğu en iyi notu içeren toplam 15.338 değerlendirme alarak, değerlendirme sayısı bakımından da diğer adaylara açık ara fark attı. trivagoda yeralan 4.000 otele ait 380.000'den fazla değerlendirmenin incelendiği bir araştırma ile belirlenen Avrupa'nın en beğenilen sahilleri listesinde, Baltık Denizi'nde bulunan Alman ada şehri Binz 80,11 puanla ikinciliği elde etti. 79,86 puanla İtalya'nın Sorrento şehri üçüncü sırada, 79,31 puanla Portekiz'in okyanus adası Madeira'da bulunan liman şehri Funchal ise dördüncü sırada yer aldı. Türkiye'de de son yılların gözde destinasyonları arasında yer alan Hırvatistan'ın orta çağ şehri Dubrovnik de listede beşinci oldu.

Türkiye tatilin markası
trivagonun yaptığı araştırmada onbir ülkenin en sevilen sahilleri ile temsil edildiği listede beş ayrı sahil beldesi ile yer alan Türkiye'nin, İspanya ve İtalya'dan sonra Avrupa'nın üçüncü en sevilen tatil ülkesi olduğunu bildirildi. Tatil sezonunun sona erdiği bu günlerde açıklanan araştırmanın sonucunun, Türkiye'nin tatil pazarında bir marka olduğunu gösterdiği ve gelecek sezonun nasıl geçeceğine dair sinyaller verdiği belirtildi.

Beşi bir yerde
Belek'in 80,31 puan ile en üst sırada yer aldığı www.trivago.com.tr'nin “Avrupa'nın En İtibarlı Sahilleri“ listesinde Side 75,61 puanla 22. sırada, Bodrum 71,12 puanla 27. sırada, Antalya 73,77 puanla 35. sırada ve Alanya 72,78 puanla 40.sırada yer alarak Türkiye'yi temsil etti. Listede ayrıca Türkiye'nin turizm pazarındaki en önemli rakiplerinden biri olarak görülen İber Yarımadası ülkesi İspanya'nın çok tanınmış destinasyonlarından sayılan Tenerife, Costa Blanca, İbiza, Mallorca gibi beldelerin listenin sonlarında yer alması dikkat çekti.

En itibarlı 5 sahil beldesi
1.Belek. Antalya
Antalya Havaalanına yaklaşık yarım saat uzaklıkta bulunan sahil beldesi Belek'te bulunan 55 otel, ortalama 80,31 puan alarak trivago sıralamasında en üst sıraya yerleşmiştir. Golf sevenler tarafından da oldukça sevilen Belek, neredeyse sadece otel ve konaklama tesislerinden oluşmaktadır. Yüz üzerinden 90 puan elde eden beş yıldızlı Kaya Resort Belek, buradaki oteller arasında bir numarada yer almaktadır.

2.Binz,Rügen
Almanya'nın en büyük adasında bulunan dinlenme yeri Binz'te, tatilciler bu ülkenin en sevilen sahil otellerini bulabilirler. Baltık Denizi'nde yeralan sahil beldesi, listede 80,11 puan ile ikinci sırada yer almaktadır. Çok olumlu değerlendirmeler almış olan 46 Binz oteli, şehirlerinin listede ikinci sırada yer almasını sağlamışlardır. Yüz üzerinden 93 puan alan Hotel Kurhaus Binz, buradaki listenin başında bulunmaktadır.

3.Sorrento, Adriyatik Kıyısı
Ortalama 79,86 puanla Sorrento otelleri Çizme'yi listenin üst sıralarına taşımışlardır. En iyi değerlendirmelere layık görülen Hotel Villa Oriana Relais 91 trivago derecelendirme puanı alarak bu beldenin en iyisi olduğunu göstermiştir. Küçük italyan şehri Sorrento'ten araştırmaya 104 otel katılmıştır.

4. Funchal, Madeira
Portekiz'in Atlantik kıyılarının karşısında yer alan Madeira adasının küçük bir liman kenti olan Funchal'ı 79,31 puan ile trivagonun “Avrupa'nın En İtibarlı Sahilleri“ listesinde dört numaralı sırayı elde etmesine yardım eden 93 otel araştırmada yer almıştır. Şehrin en eski binalarından birinin restore edilmesiyle hayat bulan beş yıldızlı Estalagem Quinta Da Bela Vista oteli beldenin en itibarlı konaklama tesisi olarak görülmektedir.

5.Dubrovnik, Dalmaçya
Dubrovnik ya da eski adıyla Ragusa, Hırvatistan'ın Adriyatik Denizi sahilinde bulunan, Orta Çağdan kalma tarihi eserleri ile ünlü şehri, listede 78,77 puan ile beşinciliği elde etmiştir. Bu şehre bu başarıyı getiren 47 otel arasında müşterilerini en çok memnun eden otel beş yıldızlı Hilton Imperial Dubrovnik'dir. Misafirleri bu otel için 89 puan vermişlerdir.

Araştırma hakkında
www.trivago.com.tr  tarafından hazırlanan “Avrupa'nın En İtibarlı Sahilleri“ araştırması, nicel bir araştırma olup araştırma kapsamına alınan en popüler 50 sahil destinasyonunda hizmet veren konaklama tesislerinin misafirlerinin yaptıkları değerlendirmeler esas alınarak hazırlanmıştır. Araştırma kapsamına alınan sahil beldeleri, otel fiyatları karşılaştırma sitesi www.trivago.com.tr'nin 20 farklı dilde hizmet veren tüm platformlarında yapılan arama sorgulamalarında 2009 yılında en çok ziyaret edilen şehirler arasından seçilmiştir. Araştırmada 382.186 değerlendirme ve 4090 otel dikkate alınmıştır. Veri tabanının büyüklüğünden ötürü, beş puanlık bir değişim çok büyük bir sapmayı gösterebilmektedir. Kapsamlı veri tabanı işlenmesi, diğer büyük otel değerlendirme portallarının işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. trivago bünyesine, tripadvisor, Holidaycheck ve Booking.com gibi portalların da değerlendirmelerini dahil etmektedir. trivagonun derecelendirme notu birden 100'e kadar olan bir skalayı yansıtmaktadır. Derecelendirme notuna oda, genel otel durumu, gastronomi gibi kriterler etki etmektedir. Aktif internet kullanıcıları tarafından oluşturulan turistik web içerikleri her geçen gün daha da artmaktadır. “VIR Seyahat Analizleri 2009“ a göre, her dört internet kullanıcısından biri otel ve destinasyon seçiminde diğer kullanıcıların fikirlerine güvenmektedir.

trivago hakkında
www.trivago.com.tr  ile tatilciler, en ideal oteli en uygun fiyata bulurlar. trivago, dünya genelindeki 400.000 otelin gecelik oda fiyatlarını 53 online rezervasyon yapan acenteden aldığı fiyatlar doğrultusunda karşılaştırır. Bunun yanı sıra aylık 7 milyondan fazla ziyaretçisi bulunan trivago'da, 15 milyon otel değerlendirmesi bulunmaktadır ve her otel için, tanınmış seyahat portallarının kullanıcı görüşleri gösterilmektedir. trivago'da kullanıcılar, otel fiyatlarının yanısıra, fiyatlara kahvaltının dahil olup olmadığını, ödeme için kredi kartı gerekip gerekmediğini veya rezervasyon iptalinin mümkün olup olmadığını karşılaştırma sırasında görebilmektedirler. trivago, alanındaki tek “Free Search” meta aramasını sunmaktadır. Arama bölümüne otel adı girilebileceği gibi, tatil bölgeleri veya şehir isimleri girilerek de arama yapılabilir. Merkezi Almanya Düsseldorf ́ta bulunan trivago GmbH 2005 yılında kurulmuştur ve şu anda 20 farklı dilde Avrupa, Amerika ve Asya ́da hizmet vermektedir.
www.trivago.com.tr'nin kaynak olarak belirtilmesi suretiyle yayımlanması serbesttir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21