• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

BAYK CUP SONA ERDİ

BAYK CUP SONA ERDİ
Milta Bodrum Marina'nın ana sponsorluğunda, Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından düzenlenen BAYK CUP, 02 Ağustos 2009 tarihinde Bodrum açıklarında düzenlenen şamandıra ve offshore yarışlarıyla sona erdi

TURİZMİN SESİ


Bodrum – Kos etabıyla start alan yarışta birinci gün 6 ile 7 knot kuzeybatı'dan esen rüzgar, yarışçılara yardım etti. Kos Marina'da düzenlenen “hoş geldiniz” yemeğinde Kos Marina Yönetim Kurulu başkanı Nikolaos Kantarzis ve Milta Bodrum Marina Genel Müdürü Ömer Karacalar yıllardır gerçekleştirilen bu dostluk etabına ilişkin basın açıklaması yaptı. Plaket töreninin ardından basın mensuplarıyla beraber yenen yemekte yelkenciler ve hakemler günün yorgunluğunu attı.

Kos Marina Yönetim Kurulu başkanı Nıkolaos Kantarzis yaptığı basın açıklamasında geleneksel hale dönüşen “Dostluk Etabının” uzun yıllar devam etmesini dilediklerini bunun için her türlü desteğe açık olduklarını belirtti. Kantarzis yaptığı açıklamasında “Aramızdaki bu dostluk paylaşımını kültürel bir paylaşıma döndürmek için yeni projeler hazırlıyoruz çok daha uzun süreli bir etkinlikle önümüzdeki sene yine beraber olmayı diliyorum” dedi.

Yarışın 2. gününde Kos – Turgutreis etabı yarışıldı. Kuzeybatıdan 19 ile 20 knot esen rüzgar yarışa heyecanlı bir çekişme kattı. Kuvvetli esen rüzgarın etkisiyle tamamlanan yarış, teknelerin Turgutreis Marina'ya girişiyle son buldu. Turgutreis D-Marin'de düzenlenen kokteylde yarışçılar canlı müzik eşliğinde eğlendiler. Yarışın üçüncü günü ikinci güne nazaran daha yumuşak bir havada geçti. Kuzeybatı ve karayelden 15 ile 17 knot rüzgar da gerçekleştirilen yarışta çekişmeli anlar yaşandı. Marina Yacht Club'ta yarışçılar için düzenlenen partide yarışın sonuna yaklaşmanın stresi atıldı. Marina Yacht Club'ın yarışçılara süprizi olan Mariachi'nin mini orkestrası ve dansçıları keyifli anlar yaşattı.

Yarışın son günü rüzgar yine ilk günkü düzeylere inerek kuzeybatıdan 6 ile 7 knot arası esti. İki ayrı yarış şeklinde hazırlanan şamandıra ve offshore yarışlarının tamamlanmasıyla beraber 'BAYK CUP' etapları sona erdi. Milta Bodrum Marina Sit alanında düzenlenen kapanış ödül töreninde, Milta Bodrum Marina Genel Müdürü Ömer Karacalar, tüm ürün sponsorlarına teşekkür plaketi sundu. Karacalar Deniz Kurtarma Ekiplerine, Sahil Güvenlik Komutanlarına ve ekibine teşekkür plaketlerini takdim ettikten sonra ödül törenine geçildi.

Yarışçılarımızdan Erman Kırımlı'nın sunuculuğuyla gerçekleşen ödül törende Jotun Yetkilisi Alper San Jotun ürünlerinden hediye ederek kupalarını takdim etti. Gençlik Spor il Müdürlüğü Muğla Şube Müdürü Burhanettin Hacı Caferoğlu da dereceye giren teknelere kupalarını teslim ederek sporcuları tebrik etti. Moana Reva teknesiyle yarışa katılan 9 genç yarışçıya ödül gecesinde Yıldızlar Sailing Team Teenage Cup Birincisi olarak özel bir kupa verildi. Farklı rotaları ve gece eğlenceleri ile her yıl yüzlerce yelkenciyi Bodrum'a getiren organizasyon bu yıl, Milta Bodrum Marina içerisindeki Sit Alanında gerçekleştirdiği ödül töreni ve kapanış partisi ile yarışçıları keyifli anlar yaşattı.

BAYK CUP, D-Marin Turgutreis, Kos Marina, Küba Bar, Marina Yacht Club, Kavaklıdere, Efes Pilsen, Bodrum Deniz Kurtarma, Jotun, Cafe Cafen, Avea ve Sky Marine tarafından desteklenmekte.

BAYK CUP SONUÇLAR
Yelken Yat Skipper
IRC INSHORE 1
5050 CARAMIO-CAFE CROWN BÜLEND ÖRGEN
1955 DRAKULA RAMAZAN KARAKUNDAKOĞLU
1964 MANDINGA-RAYMARİNE ALTAN CEYLAN

IRC INSHORE 2
4141 ŞAHMAT-KAHVE DÜNYASI KURTUL KAPTANOĞLU
252 MELTEM TİMOÇİN ÖNÜR
3535 EGE- ZİYA KALAYCIOĞLU

IRC OFFSHORE 1
606 ARMADOR EDİP ÜRER
39 WINDSEA'N MICHAEL SCOUSE
47 HEAVEN CAN WAİT SERGEY LEBEDEV

IRC OFFSHORE 2
6060 BELİZ BELİZ GÖRGÜL
465 ALİZE ÖMER SAĞESEN
406 SÜNGER ÖMER KARACALAR

IRC OFFSHORE 3
1982 KALKIŞ-ALGİDA CİHAT KALKIŞ
504 SEHER M.ŞAHAP AKSOY
54 BLUES MUSTAFA YURTBULMUŞ

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21