• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

BAYINDIR,TURİZM DERSİ VERDİ

BAYINDIR,TURİZM DERSİ VERDİ
Selçuk Üniversitesi bünyesinde bu yıl kurulan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda, ilk eğitim-öğretim yılı, 25 Kasım tarihinde düzenlenen bir tören ile başladı

TURİZMİN SESİ


Eğitim-öğretim yılı açılışına, Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Akandere, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır ile fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda ilk dersi TUROB Başkanı Timur Bayındır verdi. Daha sonra, talebelerle iki saat bir sohbet toplantısı yapan Timur Bayındır, onların sorularını cevaplayarak endişelerini giderdi.

Rektör Prof Dr Süleyman Okudan, “İşini, en iyi yapanı sevdik”
Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, yeni eğitim-öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada, kendi dönemlerinde değişen ve değiştiren bir üniversite yarattıklarını anlatarak, “Üniversitemizin, 272 bin metrekarelik kapalı alanına, dönemimizde 512 bin metrekarelik alan daha ekledik. Biz, değişimle yola çıktık. El ele verdik, isimsiz neferlerin çabası ile bugünlere geldik. Dönemimizde, TÜBİTAK'tan destek alıp da araştırma yapan hocalarımızın sayısı arttı. Üniversite kaynakları ile, 3 binin üzerindeki öğretim üyemizi, uluslararası kongre ve sempozyumlara katılmak üzere yurtdışına gönderdik. Kimseyi ötekileştirmeden, işini en iyi yapanı sevdik. Atatürk'ün 'Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır' sözünü kendimize ilke edindik. Başarımızdaki en büyük etken de, üniversitede oluşturduğumuz özgür ve demokratik ortamdır“ diye konuştu.
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda okuyan öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Okudan, “Öğrencilerimize, artık birinci sınıfta iken bile, yurtdışına gitme fırsatı sunuyoruz. Döndüklerinde, ufuklarının açıldığını, hedeflerini yükselttiklerini görüyoruz. Siz de, hedeflerinizi büyük tutup, hayal kurun. Hayal etmeden başarılı olamazsınız” dedi.

Prof. Dr. Osman Akandere, “Turizm sektörüne, nitelikli eleman yetiştireceğiz”
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Akandere, yüksekokulun açılmasına katkı sağlayan başta Rektör olmak üzere herkese teşekkür ederek, “En büyük emeği, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Okudan verdi. Bu yıl, sadece normal öğretime başladığımız bölümümüzde, 98 öğrencimiz eğitim görmektedir. Amacımız, turizm işletmeciliği alanında, ulusal ve uluslararası düzeyde yüksek eğitim kalitesi yakalamak, araştırma faaliyetleri ve turizm endüstrisine sağlanan danışmanlık hizmetleri ile öncü eğitim kurumu olmaktır” diye konuştu.

İlk dersi veren TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Turizm, geleceğin sektörüdür” Eğitim-Öğretim yılı açılışına katılan ve ilk dersi veren Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır, “Genel Turizm' konulu sunumunda, turizm sektörünün geleceğin meslekleri arasında olduğunu açıkladı.
TUROB Başkanı Timur Bayındır, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Turizm ve seyahat endüstrisi; hem ülkemiz, hem de dünyamız için çok önemli bir sektördür. Dünyanın dev endüstrisi 'turizm sektörüne', rakamlar ile kısa bir yolculuk yapacak olursak; Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'ne göre, dünyada, 1 milyara yakın kişi seyahat ediyor. Yani, dünyada her 6 veya 7 kişiden biri seyahate çıkıyor. Bu kişiler, ortalama 1 trilyon dolara yakın para harcıyor. Ve, gelecek 10 içerisinde, bu rakamın 15 trilyon doları bulacağı öngörülüyor. Dünyada, 250 milyonun üzerindeki kişi turizm sektöründe çalışıyor. Yani, dünyamızdaki, her 8 kişiden biri, turizm sektöründen ekmek yiyor. Dünya turizmi için, her yıl ortalama %4.5 büyüme öngörülüyor. Bu da, turizm endüstrisinin, dünyanın lokomotif sektörlerinden biri olduğunu gözler önüne seriyor. Kısaca, Dünya Turizm ve Seyahat sektörü, yarattığı yüksek istihdam ve sağladığı döviz girdisinin yanında; insanları, toplumları ve ülkeleri birbirleriyle kaynaştırdığı için 'dünya barışına' da büyük katkı sağlıyor” dedi.

30 yılda, turist sayısında % 2 bin 112 artış, turizm gelirinde, % 6 bin 800 artış yakaladık
Türk turizm sektörünün, dünya seyahat ve turizm endüstrisinde, başrol oyuncular arasında yer aldığını anlatan Timur Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türk turizm sektörüne kısaca baktığımızda; Türkiye; 1980 yılında, 1 milyon 288 bin turisti misafir edip, 326 milyon dolar turizm geliri elde ederken, 2010 yılı sonunda, yaklaşık 28 milyon turisti misafir edip, 22.5 milyar dolara yakın döviz girdisi hedeflemektedir. Diğer bir değişle, Türk turizm sektörü 30 yılda, turist sayısında, % 2 bin 112 artış, turizm gelirinde, % 6 bin 800 artış yaşamaktadır. Özetle şu an; dünya turizm liginde 7. sırada, döviz girdisinde 8. sırada yer alan Türk turizm sektörünün, hedefi çok büyüktür. Hedefimiz, dünya turizm liginde, ilk 5 arasında yer almaktır. Evet, sevgili gençler, sevgili meslektaşlarım; turizmde hedeflerimize ulaşmamız konusunda, kaliteli ve güler yüzlü hizmet anlayışı, bu işin püf noktasıdır. Bu nedenle, Siz genç meslektaşlarımızın, sorumluluğu çok büyüktür. Eğitimli, kültürlü, en az bir yabancı dili bilen, işini ve hizmet etmeyi seven genç meslektaşlarımız ile Türk turizm sektörü, dünya çapındaki hedeflerine, emin adımlarla ilerleyecektir” şeklinde konuştu. Selçuk Üniversitesi'nin Türkiye'nin en büyük üniversiteleri arasında yer aldığını belirten Bayındır, “Bu üniversitede, çok güzel gelişmelere şahit oldum. Rektör bey ve ekibi, gerçekten işlerini iyi yapmışlar. Turizm sektörüne, nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla, böyle güzel bir yüksekokul açtıkları için hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sizler, burada en iyi şekilde yetişerek, turizm sektörüne yeni umut ve heyecanlar getireceksiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Timur Bayındır'a teşekkür plaketi verildi
Daha sonra Rektör Okudan tarafından Başkan Bayındır'a teşekkür plaketi, çini tablo ve semazen figürlü heykelcik hediye etti. Ardından, yeni eğitim-öğretim yılı açılışı ile yüksekokulun isimlerinin yer aldığı totem, toplantı salonu ve bilgisayar laboratuvarının açılışı gerçekleşti. Açılış sırasında, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da mini bir konser verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21