• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

BAŞARAN ULUSOY TÜRSAB'A YENİDEN ADAY

BAŞARAN ULUSOY TÜRSAB'A YENİDEN ADAY
Başaran Ulusoy, 3-4 Aralık 2011'de gerçekleştirilecek 20. TÜRSAB Olağan Genel Kurulu'nda Başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

TURİZMİN SESİ


İSTANBUL- TÜRSAB Başkanı Başaran ULUSOY'un açıklaması ve yeni döneme ilişkin hedefleri...

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 3-4 Aralık 2011 günlerinde gerçekleştirilecek olan 20. TÜRSAB Olağan Genel Kurulu'nda Başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. Ulusoy, yaptığı açıklamada yeni Anayasa yapım sürecinde tur operatörlüğü sisteminin oturulmasının önümüzdeki dönemin en önemli görevleri arasında olacağını belirtti. İşte Ulusoy'un açıklaması:

"Değerli Meslektaşlarımız,
1999 yılından bu yana başkanlığımda devam eden çalışmalarımızda, bir dönemi daha geride bırakmamıza 1 ay gibi kısa bir zaman dilimi kalmış bulunmaktadır.

Her dönem olduğu gibi bu 2 yıllık dönemde de, sizlere söz verdiğimiz hizmetleri gerçekleştirmenin yanında, yaşadığımız konjonktürün getirdiği pek çok konuda da yoğun çabalar sarf ettik.

*Mesleğimizi yürütürken günün şartlarına uygun ihtiyaç duyduğumuz yasal düzenlemeler konusunda 2007'de başlattığımız revize çalışmaları, 2009'da da devam etmiştir.

Ancak, gerek ülkemizin içinde bulunduğu yeni Anayasa yapımı süreci, gerekse büyüyen ve gelişen sektörün zorunlu ihtiyacı haline gelen Tur Operatörlüğü sisteminin yasal bir zemine oturtulması çalışmaları, önümüzdeki dönemin en önemli görevlerinden birisi olacaktır.

*Yıllardır sektörümüzün en büyük sorunlarından birisi olan Müze ve Örenyerleri ile ilgili uygulamalarda yaşanan sıkıntılar hepimizce bilinmektedir. Bu amaçla, 2003 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı ile başarılı bir biçimde sürdürdüğümüz Müze ve Örenyeri Giriş Ücretleri toplu alımlarında yapılan indirim uygulaması, bugüne kadar devam ettirilmekle birlikte, 2010 yılında yeni bir boyut kazanmıştır.

Birliğimiz; 2003 yılından bugüne kadar yapılan indirim uygulamasının devamını muhafaza etmekle birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapmış olduğu işbirliği çerçevesinde; 2010 yılı Eylül ayında imza altına aldığı protokol ile, "52 Müze ve Örenyeri Gişelerinin İşletimi, Giriş Kontrol Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetimi" Projesini üstlenerek başarılı bir biçimde hayata geçirmiştir.

*Birliğimiz, yine Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sürdürdüğü başarılı işbirliklerine bir yenisini daha ekleyerek, "Tatil herkesin hakkıdır." gerçeğinden yola çıkarak yıllardır ihmal edilen, hemen hemen her düzey gelirine sahip Türk tüketicinin, istediği şekilde tatil yapma imkanını elde etmesi amacıyla başlatılan "Erken Rezervasyon Kampanyası", ilk olarak 2007 yılında uygulanmaya başlanmış olup, 4 yıl aralıksız ve başarı ile sürdürmüştür.

Üyelerimizin iş hacmini ciddi şekilde büyüten bu çalışmalar, yukarıda da işaret ettiğimiz Tur Operatörlüğü sisteminin yasal düzenlemeleri ile birlikte daha da gelişerek devam edecektir.

*Ülkemiz 1980'li yıllarda başlatılan hamle ile kısa sürede gerçekleştirdiği büyük alt ve üst yapı yatırımları, Pazar ülkelerde yarattığı tur operatörleri ve ciddi koltuk kapasitelerine ulaşan THY ve Özel Havayolları ile, klasik kitle turizminde artık en üst ligde ve başa güreşmektedir.

Birliğimiz, bu büyük başarıyı yaratan sinerji ile turizmi çeşitlendirmeye ve ülkemizin her yöresinin keşfedilerek turizmin yarattığı katma değerden pay alması için büyük bir çaba sarf etmiştir.

Bu çabaların, ülkemizin 2023 yılına koymuş olduğu hedeflere ulaşmasında sağlayacağı katkıları dikkate alarak daha da yaygınlaştırılması ve kesintisiz sürdürülmesi gerekmektedir.

*Bugün dünyada da çok ciddi bir biçimde tartışılan "sürdürülebilir kalkınmanın" en önemli ayaklarından biri olan turizmin de sürdürülebilir olması için, Birliğimizin doğa ve çevre konularında gösterdiği hassasiyet bir kanaat önderi olarak ülkemiz için de yol gösterici olmuştur.
Birliğimiz bu anlayış içerisinde daha somut projeleri hayata geçirmeye devam edecektir.

*Gerek yaptığı yayınlar, gerekse ülke genelinde gerçekleştirdiği bilimsel toplantılarla turizm sektörünün geleceği ile ilgili projeksiyonlar yapan Birliğimiz, bu misyonunu yoğun bir biçimde sürdürecektir.

İşte bu projeksiyonlardan bir tanesini de 2006 yılında Ege bölgesi turizminin içine düştüğü dar boğazdan çıkmasını sağlamak amacıyla Kuşadası'nda inşa edilen, KOMER / Kuşadası Kongre Merkezi'nin yapımını tamamlanmak üzere olup, 2012 yılında hizmete açılacaktır.

*Son yıllarda ülkemizin ekonomik anlamda gösterdiği büyümenin üzerinde bir gelişim gösteren Birliğimiz, mevcut kurumsal yapısı çerçevesinde ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir fiziki yapıya kavuşturulacaktır.

Geçtiğimiz dönem başında da dile getirdiğimiz bu konuda gerekli adımlar atılmış olup, mevcut Genel Merkez binamız; yanındaki bina ve sahip olduğu bitişik arsayı da içine alacak şekilde 2012 yılında büyük bir hizmet binasına kavuşturulacaktır.

Değerli Meslektaşlarımız,
İşte bu ortaya koyduğumuz hizmet ve hedeflerin başarı ile sürdürülebilmesi için, her zaman olduğu gibi siz değerli üyelerimiz destek ve katkılarına ihtiyaç duyulmaktadır.

İlk günden beri verdiğimiz hizmetlere ve gösterdiğimiz çabalara büyük destek sağladınız. Birliğimizin başarısının tek tek üyelerimizin başarısı olduğu bilinci ile bu birlikteliği en iyi biçimde sürdüreceğimize olan inancımız tamdır.

Yeni dönemde de aynı azim ve kararlılıkla hizmetlerimize devam edebilmemiz hususunu takdirlerinize sunuyor, sağlık, esenlik ve başarılar diliyoruz.
Saygılarımızla"

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21