• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

BARUT, ALMANYA PAZARINI DEĞERLENDRDİ

BARUT, ALMANYA PAZARINI DEĞERLENDRDİ
TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, Almanya ve Batı Avrupa satışlarında olumlu bir süreç yaşandığını belirterek tur operatörlerinin kapasitelerde arttırım ihtimali üzerinde durduğunu söyledi

TURİZMİN SESİ


TUI Türkiye'den Teoman Odabaşı da Avrupa satışlarındaki olumlu gidişatı onayladı. FVW'nin Rixos Hotel Premium Belek'te düzenlediği çalıştayın "Türkiye destinasyonu küresel ekonomik krize nasıl karşı koyuyor? Turizmciler Antalya Bölgesi'nde hangi perspektifleri görüyorlar?" başlıklı tartışmadan önemli mesajlar çıktı.

FVW Genel Yayın Yönetmeni Klaus Hildebrandt'ın yönetiminde gerçekleşen soru-cevap şeklindeki panele TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, TUI Türkiye'den Teoman Odabaş, Thomas Cook'tan Gerald Weitgasser ve FTI'den Hicabi Ayhan katıldı.

KAPASİTE BAKIMINDAN GEÇEN SENEKİ RAKAMLARI YAKALARIZ
Panelde küresel ekonomik krizin Türkiye'nin Almanya ve Batı Avrupa satışlarına etkisini değerlendiren TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, 2009'dan umutlu olduğunu söyledi. Barut, Almanya'daki tur operatörlerinin Türkiye ve Antalya'ya yönelik yüzde 10'luk kapasite arttırımı ihtimali oluşmasını memnuniyet verici olarak değerlendirdi. Barut, "Bundan dolayı Almanya ve Batı Avrupa'da geçen seneki rakamlara ulaşabileceğimize inanıyorum. İskandinav pazarında da euro bölgesi dışında olduğumuz için avantajlı bir konumda olacağımızı düşünüyorum" dedi.

"FİYATLARIMIZ REKABET EDEBİLİR DÜZEYDE"
Türkiye'deki otel fiyatlarında gerçekleşen yüzde 3 ila 5 düzeyindeki artışların olumsuz bir etki yapmayacağı öngörüsünde bulunan TÜROFED Başkanı Barut, "Böyle bir sezonda ufak tefek oynamaların olması normaldir. Taban fiyatımız çok yüksek olmadığı için fiyatlarımız rekabet edebilir düzeyde. Fiyat hizmet kalitesi dengemiz de üst düzeyde Bundan dolayı da diğer destinasyonlar düşerken Türkiye'de bu yaşanmamıştır. Onun için yüzde 3-5'lik artışların talepte kırılma yaşanacağını düşünmüyorum. Euro'nun değer kazanması bizim karlılığımıza destek olabilir" şeklinde konuştu.

 
TUI ALMANYA'DAN KAPASİTE ARTTIRIMI PLANLIYOR
TÜROFED Başkanı Ahmet Barut'un ardından Hildebrandt'ın sorularına yanıt veren TUI Türkiye'den Teoman Odabaş, Antalya'daki otellerin kriz öncesinde yüzde 8 düzeyinde fiyat artışı yapmasının olumsuz yansımaları olmasını beklediklerini ancak erken rezervasyon indirimleri ile bunun aşıldığını söyledi. Odabaş, "2009 yaz sezonu için otel fiyatlarında yüzde 8 gibi fiyat artışı söz konusu. Bizim korkumuz bunun negatif yönde etkisi olacağı yönündeydi. Ancak katalogların ilk çıktığı dönemde olumlu bir satış trendi yakalandı.

Özellikle Antalya için olumlu seyir devam ediyor. 2009 için kapasite düşürmeyi planlamıyoruz. Hatta uygun görülecek tarihlerde Almanya'dan kapasite arttırımına da gideceğiz. İngiltere'den ciddi bir artışımız olacak. Avusturya'da Gulet markasıyla satışlarımızda işler pozitif gitmekte. İskandinavya'da da artış yok ancak olumlu bir seyir var. Geçen senenin rakamlarına ulaşmamız çok olası. Hollanda'da pazarın genelinde bir sorun var. Biz TUI olarak Hollanda'da da geçen seneki rakamları yakalayacağımızı umuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ALMANLARIN TATİL İŞTAHI SÜRÜYOR
Thomas Cook'tan Gerald Weitgasser ise Almanların tatil iştahının sürdüğünü belirterek satış rakamlarının da bu tezi doğruladığını söyldi. Son 6 haftada satışların iyi gittiğini açıklayan Weitgasser, yüksek fiyat otellere talebin beklenenin aksine düşmediğinin de altını çizdi.

SON DAKİKA TALEBİ YÜKSELECEK
FTI'den Hicabi Ayhan da satışların olumlu gittiğini belirterek yaz sezonu için iyimser olduklarını belirtti. Ayhan, tüktici tercihlerinin bu yıl daha çok son dakikaya doğru kayacağına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Nisan ayı normalde yüksek rezervasyon dönemidir ancak bu yıl kriz nedeniyle yüksek olacak gibi gözükmüyor. Haziranda daha çok aile paketleri satmayı umuyoruz. Temmuz-Ağustosta son dakika satışları artacaktır. Almanya'da Türkiye'nin rakibi sadece İspanya değil, özellikle aile tatillerinde Avusturya ve Hırvatistan son yıllarda çok ilgi çekmekte."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21