• BIST 9237.96
  • Altın 2947.706
  • Dolar 34.3538
  • Euro 36.7108
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

BALAT’A SANAT GELDİ

BALAT’A SANAT GELDİ
Plato Meslek Yüksekokulu, İstanbul'un en eski yerleşim bölgesi Balat'ta kendisine ait tarihi mekanlarda hizmet vermeye devam ediyor
TURİZMİN SESİ
Plato Meslek Yüksekokulu sanat, medya ve tasarım dünyasına nitelikli bireyler yetiştirecek. Deneyimli öğretim üyeleri aracılığı ile eğitim verilecek olan Plato'da, öğrenciler pratik staj olanaklarına sahip olurken iş imkanı da elde edebilecekler. Uygulamalı eğitimin verileceği okulda, amaç kreatif yanı güçlü insan kaynağı yetiştirmek.

Sanatçı, işadamı ve akademisyenler tarafından kurulan PLATO, yeni yönetimle Balat'ın kentsel dönüşümüne de önemli bir katma değer sağlayacak. Plato'da, öğrencilerin mesleki yaşantılarında fark yaratacak becerileri elde etmeleri amaçlanıyor. Teori ve teknolojinin en iyi şekilde kullanılmasının planlandığı okulda öğrencilerin yaklaşım tarzları da zenginleşecek.

Öğrenme ortamını birinci sınıf olanaklar, yetkin akademik kadro, uluslararası işbirliği ağı ve mesleki ilişkiler ile zenginleştiren Plato, öğrencilerine sanat ve iş dünyasının seçkin temsilcileriyle bir arada olma fırsatı da sunacak. Plato Meslek Yüksekokulu'nda eğitim - öğretim programları oluşturulurken mevcut ihtiyaçlar ve potansiyel gelişimler dikkate alınarak piyasa geçerliliği olan programlar öncelikli olarak seçilmiş. Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Radyo ve Televizyon, Basım ve Yayın Teknolojileri gibi devam eden programlara yeni bölümler de eklenecek. Bu yeniliklerin başında ise, Grafik Tasarım, Görsel İletişim, Mimari Restorasyon ve Çocuk Gelişimi bulunuyor.

Plato'nun en iddialı olduğu konu ise öğrencisini, bilginin değer kazandığı uygulama sürecine dahil etmesi. Öğrencilerin staj imkanı yaratmakta zorlanması ve iş fırsatlarını yakalayamaması ile ilgili sıkıntıların farkında olduklarını belirten Plato Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Atilla Yayla işin en kritik noktasına çözüm getirdiklerini belirtiyor. Bu engeli ortadan kaldıran Plato, öğrencilerine sağladığı uygulama fırsatları ile deneyimli meslek sahipleri yetiştireceklerine inanıyor.

UNESCO projesine destek olarak restorasyon projeleri arasında yer alan tarihi binalar Plato MYO eğitim birimleri olarak hizmet verecek. Plato Meslek Yüksekokulu, semte getireceği enerjiyle Balat'ı İstanbul'un kemikleşmiş kültür sanat haritasının dışına çıkarmayı ve sanat / tasarım eğitimi ile kültürel etkinliklerin alternatif merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyor.

RIVA NETWORK
Plato Meslek Yükekokulu küresel bir eğitim ağının üyesidir. Bu ağ içerisinde yer alan Kırgızistan'daki University of Management and Design (UMD) ve takip edecek başka uluslararası eğitim kurumları ile gerçekleştirilen paralel çalışmalar, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının sürekli değişimini sağlayacaktır. Ulusal ve uluslar arası düzeyde kalite güvence sistemlerinin gereklerini yerine getirmek yanında kurumsal bir kalite güvence mekanizması oluşturmak da vakfın politikaları arasındadır.
PLATO; günümüz dünyasında ulusal ve evrensel değerleri sentezleyen, yaşadığımız çağın ve bilgi toplumunun beklentilerine yanıt verebilecek, bilinçli ve uygar bireyler yetiştirmeyi amaç edinen, demokratik ve özgürlükçü, her türlü bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal yeniliğe açık, araştıran, üreten ve yaratan insanlar yetiştirecek nitelikte bir kurum olma özelliğini taşımaktadır.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21